Walmart hämtar våldsamma videospelsannonser (men inte vapen) från butiker

Som svar på förra helgens massskytte i en butik i El Paso, Texas, tar Walmart tillfälligt bort annonser och demonstrationer som innehåller våldsamma videospel, vilket har gett upphov till att internetanvändningar kräver en företagsbojott.

Tidigare denna vecka sa Walmart till butikschefer att ta bort alla skyltar och skärmar som innehåller “våldsamma bilder eller aggressivt beteende”, enligt en kopia av memot, som publicerades på Twitter.

I anteckningen kräver Walmart att våldsamma videospeldemonstrationer som körs på konsoler, inklusive PlayStation- och Xbox-enheter, ska stängas av eller kopplas ur. Skyltar som refererar till strids- eller tredjepersonsskjutare måste också tas bort.

Notatet nämner inget om att dra faktiska videospel, som ofta kan visa karaktärer som bär vapen eller vapen på sina skärmomslag. En Twitter-användare sa dock att hans lokala Walmart hade tagit bort fysiska spelkopior från butikshyllorna som svar på det tillfälliga annonsförbudet.

Mine säljer inte ens spelen längre (tillfälligt) och jag är allvarligt upprörd. Som var ska jag köpa en fysisk kopia nu? Närmaste GameStop är alldeles för långt ifrån mig. pic.twitter.com/PRGSgMpEPL

– Erik Tyler Louden (@TylerMayCry) 9 augusti 2019

Walmart-notatet säger, “Använd din bästa bedömning om ett element är olämpligt. Om du är osäker, ta bort objektet eller stäng av det som en försiktighetsåtgärd.”

Walmart-taleskvinna LeMia Jenkins sa till PCMag: “Vi har vidtagit den här åtgärden av respekt för händelserna under den senaste veckan, och den återspeglar inte en långsiktig förändring i vårt videospelsortiment.”

Enligt notatet gäller det tillfälliga förbudet även för våldsamma filmer och jaktsäsongsvideor som spelas på TV-apparater i avsnittet Elektronik och sportartiklar. Ändå är den nya policyn inte bra för internetanvändare. På fredag ​​trenderade hashtaggen “#BoycottWalmart” på Twitter med kritiker som sprängde företaget för att ta bort våldsamma videospelskyltar, men fortsatte att sälja verkliga vapen i butikerna.

Kontroversen kommer eftersom republikanerna, inklusive president Trump, delvis har skylt våldsamma videospel för att ha påverkat beväpnarna bakom förra helgens två massskott, vilket tog livet av minst 31 personer i El Paso och Dayton, Ohio. “Vi måste stoppa glorifiering av våld i vårt samhälle. Detta inkluderar de grymma och grymma videospel som nu är vanliga”, sade Trump tidigare i veckan.

Spelare, forskare och journalister har dock drivit tillbaka på politiska försök att länka våldsamma videospel med massskott. “Videospel är inte unika för USA. Det som är unikt här är dock våld”, skriver PCMags Will Greenwald. “I de länder där videospel också är populära är dessa skjutningar faktiskt obefintliga.”

Relaterade Artiklar

Back to top button