Walmart hÀmtar vÄldsamma videospelsannonser (men inte vapen) frÄn butiker

Walmart hÀmtar vÄldsamma videospelsannonser (men inte vapen) frÄn butiker

Som svar pÄ förra helgens massskytte i en butik i El Paso, Texas, tar Walmart tillfÀlligt bort annonser och demonstrationer som innehÄller vÄldsamma videospel, vilket har gett upphov till att internetanvÀndningar krÀver en företagsbojott.

Tidigare denna vecka sa Walmart till butikschefer att ta bort alla skyltar och skĂ€rmar som innehĂ„ller “vĂ„ldsamma bilder eller aggressivt beteende”, enligt en kopia av memot, som publicerades pĂ„ Twitter.

I anteckningen krÀver Walmart att vÄldsamma videospeldemonstrationer som körs pÄ konsoler, inklusive PlayStation- och Xbox-enheter, ska stÀngas av eller kopplas ur. Skyltar som refererar till strids- eller tredjepersonsskjutare mÄste ocksÄ tas bort.

Notatet nÀmner inget om att dra faktiska videospel, som ofta kan visa karaktÀrer som bÀr vapen eller vapen pÄ sina skÀrmomslag. En Twitter-anvÀndare sa dock att hans lokala Walmart hade tagit bort fysiska spelkopior frÄn butikshyllorna som svar pÄ det tillfÀlliga annonsförbudet.

Mine sÀljer inte ens spelen lÀngre (tillfÀlligt) och jag Àr allvarligt upprörd. Som var ska jag köpa en fysisk kopia nu? NÀrmaste GameStop Àr alldeles för lÄngt ifrÄn mig. pic.twitter.com/PRGSgMpEPL

– Erik Tyler Louden (@TylerMayCry) 9 augusti 2019

Walmart-notatet sĂ€ger, “AnvĂ€nd din bĂ€sta bedömning om ett element Ă€r olĂ€mpligt. Om du Ă€r osĂ€ker, ta bort objektet eller stĂ€ng av det som en försiktighetsĂ„tgĂ€rd.”

Walmart-taleskvinna LeMia Jenkins sa till PCMag: “Vi har vidtagit den hĂ€r Ă„tgĂ€rden av respekt för hĂ€ndelserna under den senaste veckan, och den Ă„terspeglar inte en lĂ„ngsiktig förĂ€ndring i vĂ„rt videospelsortiment.”

Enligt notatet gĂ€ller det tillfĂ€lliga förbudet Ă€ven för vĂ„ldsamma filmer och jaktsĂ€songsvideor som spelas pĂ„ TV-apparater i avsnittet Elektronik och sportartiklar. ÄndĂ„ Ă€r den nya policyn inte bra för internetanvĂ€ndare. PĂ„ fredag ​​trenderade hashtaggen “#BoycottWalmart” pĂ„ Twitter med kritiker som sprĂ€ngde företaget för att ta bort vĂ„ldsamma videospelskyltar, men fortsatte att sĂ€lja verkliga vapen i butikerna.

Kontroversen kommer eftersom republikanerna, inklusive president Trump, delvis har skylt vĂ„ldsamma videospel för att ha pĂ„verkat bevĂ€pnarna bakom förra helgens tvĂ„ massskott, vilket tog livet av minst 31 personer i El Paso och Dayton, Ohio. “Vi mĂ„ste stoppa glorifiering av vĂ„ld i vĂ„rt samhĂ€lle. Detta inkluderar de grymma och grymma videospel som nu Ă€r vanliga”, sade Trump tidigare i veckan.

Spelare, forskare och journalister har dock drivit tillbaka pĂ„ politiska försök att lĂ€nka vĂ„ldsamma videospel med massskott. “Videospel Ă€r inte unika för USA. Det som Ă€r unikt hĂ€r Ă€r dock vĂ„ld”, skriver PCMags Will Greenwald. “I de lĂ€nder dĂ€r videospel ocksĂ„ Ă€r populĂ€ra Ă€r dessa skjutningar faktiskt obefintliga.”