Walmart ansluter sig till Microsoft för att förvärva TikTok

Microsoft tikotk, Walmart-aktier, Walmart att köpa Tiktok, Tiktok-aktier, Tiktok förbjudet

Walmart Inc. har samarbetat med Microsoft Corp i ett gemensamt försök att förvärva TikTok, ett överraskande drag som signalerar detaljhandelsjättens önskan att bli en styrka inom teknik och media och nå yngre kunder.

Walmart sade i ett mejlmeddelande att flytten kan hjälpa till att växa sin tredje parts marknadsplatsenhet tillsammans med sin framväxande reklamarm, två områden som verkställande direktören Doug McMillon har sagt att han vill utvidga. De två företagen arbetar redan tillsammans, eftersom Walmart använder Microsofts Azure-molnplattform över hela företaget.

Walmarts aktier hoppade så mycket som 3,6% till $ 135,47 i New York efter nyheterna om den gemensamma strävan efter TikTok, den största intradagsvinsten sedan 7 juli.

Microsoft har diskuterat i flera veckor för att köpa TikToks verksamhet i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Andra företag har också dykt upp som potentiella anbudsgivare, inklusive Oracle Corp. och Twitter Inc. Det är oklart hur långt dessa diskussioner har gått. Microsoft är det enda företaget som offentligt bekräftar förvärvssamtal.

Walmarts intresse för den populära appen visar hur seriös McMillon handlar om att flytta världens största återförsäljare till den snabbare växande arenan för media och onlineinnehåll. Det har samarbetat och köpt en andel i det israeliska videoproduktionsföretaget Eko, som har utvecklat saker som interaktiva leksakskataloger för Walmart.

Andra drag har dock misslyckats: Walmart sålde den videostreamingtjänsten Vudu tidigare i år, eftersom verksamheten hade hoppats av prenumerationstjänster som Netflix och Hulu.

TikTok, som ägs av Kina-baserade ByteDance Ltd., sätter intresse för sin verksamhet i USA och en handfull andra länder. President Donald Trump beordrade nyligen ByteDance att sälja TikToks amerikanska tillgångar inom 90 dagar.

Relaterade Artiklar

Back to top button