Walgreens, FedEx Test Drone Delivery With Alphabet’s Wing

Walgreens, FedEx Test Drone Delivery With Alphabet's Wing

NÀsta mÄnad kommer drönare frÄn ett Google-systerföretag att börja flyga leveranser för FedEx och Walgreens till konsumenternas hem i sydvÀstra Virginia.

Den kommande leveransservicen Àr det senaste pilotprojektet frÄn Wing Aviation, ett dotterbolag till Alphabet. I april blev det det första droneleveransföretaget som fick ett flygbolagscertifikat frÄn Federal Aviation Administration, vilket öppnade dörren för faktiska kommersiella transporter som flögs med företagets flygbots.

Även om leveransservicen endast kommer att vara öppen för invĂ„nare i Christiansburg, Virginia, som Ă€r hem för 21 000 personer, erbjuder rĂ€ttegĂ„ngen en glimt av vilka typer av tjĂ€nster vi kan förvĂ€nta oss av Wings drönerdrivna leveranssystem.

“Walgreens and Wing kommer att göra receptfria lĂ€kemedel och andra hĂ€lso- och hĂ€lsoprodukter tillgĂ€ngliga för leverans pĂ„ begĂ€ran, via luften, och inom nĂ„gra minuter efter bestĂ€llning”, sa Wing i ett blogginlĂ€gg pĂ„ torsdag. “Walgreens kommer att vara det första apoteket som erbjuder drönare i USA.”

FedEx Express-kunder kan ocksÄ fÄ berÀttigade leveranser frÄn drönarna nÀr de vÀljer Wing-leveransservice. Paket kommer att skickas i speciella lÄdor som bÀrs av flygbotsarna. NÀr drönaren nÄr sin leveransplats kommer den att svÀva och sÀnka paketet till mottagarens hem med en speciell linje.

Wing har ocksÄ samarbetat med den lokala Virginia-ÄterförsÀljaren Sugar Magnolia för att lÄta kunder leverera saker som födelsedagskort, smÄ presenter och godis till vÀnner eller familj. BestÀllningar kan göras med Wings mobilapp. Varje drönare kan bÀra ett litet paket som vÀger 3,3 pund eller mindre.

Kvalificerade invĂ„nare i Christiansburg kan registrera sig för att gĂ„ med i “Early Flyer” -listan pĂ„ Wings webbplats. Företaget har inte sagt nĂ€r det kommer att lansera droneleveranser till fler platser i USA. Men Wing startar en liknande rĂ€ttegĂ„ng som invĂ„narna i Queensland, Australien.