Walgreens, FedEx Test Drone Delivery With Alphabet’s Wing

Nästa månad kommer drönare från ett Google-systerföretag att börja flyga leveranser för FedEx och Walgreens till konsumenternas hem i sydvästra Virginia.

Den kommande leveransservicen är det senaste pilotprojektet från Wing Aviation, ett dotterbolag till Alphabet. I april blev det det första droneleveransföretaget som fick ett flygbolagscertifikat från Federal Aviation Administration, vilket öppnade dörren för faktiska kommersiella transporter som flögs med företagets flygbots.

Även om leveransservicen endast kommer att vara öppen för invånare i Christiansburg, Virginia, som är hem för 21 000 personer, erbjuder rättegången en glimt av vilka typer av tjänster vi kan förvänta oss av Wings drönerdrivna leveranssystem.

“Walgreens and Wing kommer att göra receptfria läkemedel och andra hälso- och hälsoprodukter tillgängliga för leverans på begäran, via luften, och inom några minuter efter beställning”, sa Wing i ett blogginlägg på torsdag. “Walgreens kommer att vara det första apoteket som erbjuder drönare i USA.”

FedEx Express-kunder kan också få berättigade leveranser från drönarna när de väljer Wing-leveransservice. Paket kommer att skickas i speciella lådor som bärs av flygbotsarna. När drönaren når sin leveransplats kommer den att sväva och sänka paketet till mottagarens hem med en speciell linje.

Wing har också samarbetat med den lokala Virginia-återförsäljaren Sugar Magnolia för att låta kunder leverera saker som födelsedagskort, små presenter och godis till vänner eller familj. Beställningar kan göras med Wings mobilapp. Varje drönare kan bära ett litet paket som väger 3,3 pund eller mindre.

Kvalificerade invånare i Christiansburg kan registrera sig för att gå med i “Early Flyer” -listan på Wings webbplats. Företaget har inte sagt när det kommer att lansera droneleveranser till fler platser i USA. Men Wing startar en liknande rättegång som invånarna i Queensland, Australien.

Relaterade Artiklar

Back to top button