Vodafone säger att rapporter om sin utgång från det indiska telekomutrymmet är grundlösa

Vodafone Group säger att det inte lämnar det indiska telekomutrymmet.

Den brittiska baserade Vodafone-gruppen har utfärdat ett uttalande som upphäver rykten om dess utträde från det indiska telekomområdet. Det rapporterades att Vodafone kan stänga sin verksamhet i Indien på grund av ökande förluster, men Vodafone har kallat det ett grundlöst rykte.

”Vodafone är medveten om de ogrundade och grundlösa rykten som cirkulerar i några av de indiska medierna om att vi har beslutat att lämna marknaden. Vi vill kategoriskt påstå att detta inte är sant och är skadligt, säger Vodafone Group i ett uttalande.

“Vodafone engagerar sig aktivt med regeringen och vi stöder fullt ut vår lokala ledning när de fortsätter att hantera vårt joint venture i dessa utmanande tider,” tillade det.

Läs också | Reliance Jio All-in-One-paket vs Airtels Rs 249-plan vs Vodafones Rs 229-plan

Tidigare nyhetsbyrå IANS hade rapporterat att Vodafone är redo att “packa och lämna varje dag nu.” Vodafone-Idea, det sammanslagna företaget Vodafone India och Idea Cellular, hade sagt att det inte var i stånd att kommentera mediarapporter om Vodafone Group som stängde sin verksamhet i Indien.

Rapporten citerade anledningen till Vodafones utträde som de ökande operativa förlusterna och det sjunkande börsvärdet som påverkar Vodafone-Ideas balansräkning negativt.

I mars 2017 tillkännagav Vodafone India och Idea Cellular sin fusion, men det går inte bra för den kombinerade enheten med krympande intäkter och bruttoskuld på 1,2 biljoner Rs från och med juni i år.

Läs också | Reliance Jio vs Vodafone vs Airtel: Bästa förbetalda planer under Rs 400 för att erbjuda mer än 1 GB dagliga data

Teleoperatören tappar också abonnentbasen varje månad. Trots att vi har sett högre dataförbrukning i sitt nätverk och registrerat fler 4G-abonnenter, har nätverket uppvisat en förlust på 4 873,9 cror i juni-kvartalet. Den ekonomiska påfrestningen på Vodafone-Idea kan förvärras eftersom företaget genom Högsta domstolens AGR-dom har beordrats att betala cirka 28 309 cr.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button