Vizio tillkÀnnager sin första OLED-TV

Vizio tillkÀnnager sin första OLED-TV

LAS VEGAS — Vizio har lĂ€nge varit tillverkare av uteslutande LCD-TV-apparater, med fokus pĂ„ att förfina sitt LED-bakgrundsbelysningssystem för att ge bĂ€sta möjliga kontrast. Den trenden fortsĂ€tter med företagets tv-linjer 2020, med ett mycket anmĂ€rkningsvĂ€rt undantag. Vizio tillkĂ€nnagav precis sin första OLED-TV, som anvĂ€nder en helt annan typ av panel Ă€n dess vanliga LCD-skĂ€rmar.

CES 2020 Bug Art

Organisk ljusemitterande diod (OLED) -teknik tÀnds individuellt pÄ en pixel-för-pixel- och subpixel-för-subpixel-basis, vilket ger bÄde belysning och fÀrgdefinition i samma panelskikt. JÀmfört med LCD-paneler, som bildar bilder men krÀver separata belysningssystem för att dessa bilder ska kunna belysas, kan OLED-paneler bilda perfekta svarta för otrolig kontrast och OLED-TV-apparater kan byggas för att vara extremt tunna (mindre Àn en halv centimeter djup).

OLED Àr dock mycket dyrare att tillverka Àn LCD-paneler i stora storlekar, varför Vizio har stannat kvar med LCD-TV-apparater fram till nu och varför LG och Sony var de enda OLED-TV-tillverkarna i Nordamerika tills nyligen meddelanden frÄn Vizio och Chinese TV-tillverkarna Konka och Skyworth.

Vizio OLED TV

De nya OLED-TV-apparaterna heter helt enkelt Vizio OLED och Àr utformade för att stÄ tillsammans med företagets 2020 P-serie Quantum X-serie LED-bakgrundsbelysta LCD-TV-apparater som alternativa flaggskeppsmodeller. Vizio OLED kan producera perfekta svarta nivÄer, men OLED-tekniken Àr relativt svag jÀmfört med LED-TV. P-Series Quantum X, dÀremot, kan inte riktigt dimma pixlar helt, sÄ de avger fortfarande lite ljus Àven nÀr de Àr svarta, men kan nÄ en flammande 3000 cd / m2 toppljusstyrka frÄn upp till 792 (beroende pÄ storlek ) dimbara ljuszoner, enligt Vizio.

Detta Àr lika imponerande som OLED-panelers perfekta svarta nivÄer, om det Àr sant; OLED-TV-apparater erbjuder vanligtvis cirka 600 cd / m2 toppljusstyrka, och de ljusaste LED-TV-apparaterna vi har sett hittills har knappt skrapat 2000 cd / m2. Mellan OLED och P-serien Quantum X erbjuder Vizio tvÄ ganska betydande extrema kontraster i sina avancerade TV-val.

Vizio OLED-TV-apparater kommer att finnas i 55- och 65-tums modeller, och Vizio P-Series Quantum X-TV-apparater kommer att finnas i 65, 75 och 85 tum. 85-tumsmodellen Àr den största TV som Vizio nÄgonsin har erbjudit.

Vizio tillkÀnnagav ocksÄ att dess nedÄtgÄende premium-TV-serie, P-Series Quantum, kommer att fÄ en ökning i toppljusstyrka, med 2020-TV-apparater som nÄr upp till 1200cd / m2 med upp till 240 dimbara LED-zoner och 65- och 75-tumsstorlekar .

Vizio Elevate soundbar

PÄ ljudsidan presenterade Vizio sin nya Elevate soundbar, designad för att integreras direkt med Vizio OLED TV: s stativ eller anvÀndas som en fristÄende soundbar. Den har vÀnster, höger och mittkanaler med fasta drivrutiner, plus ett par roterande drivrutiner.

De roterande drivrutinerna pekar uppÄt för att erbjuda höjdkanaler nÀr du spelar uppslukande ljudinnehÄll i filmer och spel, i kombination med tvÄ medföljande baksatelliter och en subwoofer för ett komplett 5.1.4-kanals ljudsystem som stöder Dolby Atmos och DTS: X. NÀr du spelar stereo eller konventionellt 5.1-kanaligt ljudinnehÄll som musik eller filmer med icke-nedsÀnkande ljud, roterar drivrutinerna framÄt för att komplettera vÀnster och höger kanal för utökad stereobildning. Hela Elevate-ljudsystemet har 18 drivrutiner och kan ge upp till 107 dB ljud.

Vizio har Ànnu inte meddelat prissÀttning eller tillgÀnglighet för de nya TV-apparaterna eller soundbar, bara att de kommer ut senare i Är.