Vissa anvÀndare har fastnat i Windows 10 S-lÀge

Vissa anvÀndare har fastnat i Windows 10 S-lÀge

UPPDATERING 14:00 ET: Enligt Neowin har Microsoft rullat ut frĂ„n en fix. Berörda anvĂ€ndare bör öppna Microsoft Store frĂ„n aktivitetsfĂ€ltet och vĂ€lja Mer …> Nedladdningar och uppdateringar> FĂ„ uppdateringar.

Originalhistoria:
Det kallades tidigare Windows 10 S, men nu kallas det Windows 10 i S-lÀge, och vissa anvÀndare fastnar upprörande med att anvÀnda det.

Som Windows Latest rapporterar skickas Windows 10 i S-lÀge pÄ ett antal enheter som Microsofts egen Surface Go, Samsung Galaxy Book2, HP Stream 11 G4 eller Acer Aspire One. Det Àr en funktionsbegrÀnsad version av operativsystemet, vilket innebÀr att du bara kan installera appar frÄn Microsoft Store och systeminstÀllningarna Àr lÄsta.

Den feta versionen av Windows 10 Ă€r ett mycket bĂ€ttre alternativ och Microsoft lĂ„ter dig byta, men flera rapporter sĂ€ger att uppgraderingsprocessen inte fungerar eftersom sidan “VĂ€xla ur S-lĂ€ge” i Microsoft Store verkar vara tom. Om sidan inte laddas kan uppgraderingen inte ske och anvĂ€ndarna fĂ„r klaga till Microsoft.

Microsoft Àr medveten om att det finns ett problem och försöker lista ut vad som orsakar det, men utan mycket tur hittills verkar det.

I ett samtal med Windows Latest förklarade en supporttjĂ€nst frĂ„n Microsoft: “Detta Ă€r inget förvĂ€ntat beteende och problemet Ă€r inte med din dator. Microsoft Ă€r medveten om att vissa anvĂ€ndare inte kan uppgradera till Pro Edition eller vĂ€xla ur S-lĂ€ge som ett resultat av detta tom sida. Vi undersöker orsaken och nĂ€r en upplösning Ă€r tillgĂ€nglig kommer Store att uppdateras utan att nĂ„gon anvĂ€ndarĂ„tgĂ€rd behövs. Det finns ingen aktuell uppskattning av nĂ€r detta villkor kommer att lösas. “

Den goda nyheten hÀr Àr att det inte Àr ett problem med kopian av Windows 10 installerad pÄ dessa maskiner, sÄ det ser ut att vara ett serverproblem i Microsoft Store. Vad som Àr konstigt Àr varför det tar Microsoft sÄ lÄng tid att ta reda pÄ varför detta hÀnder, men med mer publicitet kommer förhoppningsvis mer fokus och det borde lösas snart. Fram till dess har anvÀndare fastnat i S-lÀge, vi kÀnner din smÀrta.