Vissa Android-enheter fĂ„r en lĂ„sskĂ€rm ‘Ambient Mode’

Vissa Android-enheter fÄr en lÄsskÀrm 'Ambient Mode'

Google lanserar en ny funktion för vissa Android-smartphones som heter Google Assistant Ambient Mode. Det finns inget blogginlÀgg om det, men bara en kort video pÄ YouTube som visar upp den hÀr nya lÄsskÀrmsupplevelsen.

Som Ars Technica rapporterar bestÀmde Google sig för att inte skriva ett blogginlÀgg angÄende introduktionen av detta nya Ambient Mode, vilket verkar bero pÄ att det inte kommer att finnas tillgÀngligt pÄ företagets egna Pixel-enheter. IstÀllet har vi videon nedan som introducerar funktionen, som kommer att finnas tillgÀnglig för Sony Xperia, Nokia, Transsion och Xiaomi-telefoner, samt tvÄ Lenovo-surfplattor (Smart Tab M8 HD och Yoga Smart Tab) sÄ lÀnge de körs Android 8.1 eller senare.

Vad Google försöker göra hĂ€r Ă€r att erbjuda den mest relevanta informationen och funktionaliteten snabbt och enkelt medan din telefon Ă€r bunden till en plats och laddas. Google Assistant Product Manager Arvind Chandrababu beskriver det i videon som “att flytta frĂ„n ett appbaserat sĂ€tt att göra saker till ett avsiktsbaserat sĂ€tt att göra saker.”

Ars har bekrÀftat att din avsikt mÄste matcha Googles eftersom Ambient Mode inte kan konfigureras. Det visar automatiskt vad Google tycker Àr de viktigaste posterna i kalender, vÀder och aviseringar samt tillgÄng till alla smarta hemkontroller som du har lÀnkat till din telefon eller surfplatta. Det finns ocksÄ ett fotoramlÀge och stör-alternativ som du kan trycka pÄ.

Om du anvÀnder Ambient Mode krÀvs inte bara en av enheterna som Google stöder och Android 8.1 eller senare, utan du behöver ocksÄ den senaste versionen av Google Search installerad och Voice Match aktiverad, vilket innebÀr att du kopplar din röst till din enhet via Google Assistant.

Att aktivera omgivande lĂ€ge Ă€r inte exakt intuitivt. Öppna appen Google Sök pĂ„ en enhet som stöds och navigera sedan till Mer -> InstĂ€llningar -> Google Assistent -> fliken Assistent -> Telefon -> Assistentenheter -> OmgivningslĂ€ge och markera rutan.