Virgin Mobile USA Àr dömt och överför kunder till Boost

Virgin Mobile USA Àr dömt och överför kunder till Boost

Virgin Mobile: s 18-Äriga körning i USA Àr över. Den förbetalda armen pÄ Sprint berÀttade bara för sina kunder att den kommer att flytta sina konton till Boost Mobile, förmodligen som förberedelse för att spinna av Boost efter Sprints fusion med T-Mobile.

Eftersom de tvÄ varumÀrkena arbetar i samma nÀtverk, sÀger Virgin att övergÄngen kommer att bli smidig. Men eftersom de tvÄ varumÀrkena har olika faktureringssystem, skulle jag fortfarande kontrollera min faktura noga i februari och mars för att se till att det inte finns nÄgra skruvningar eller överraskningar. Den enda stora förÀndringen Àr att Boost inte stöder PayPal eller 45/90 dagars betalningsplaner, sÄ personer som anvÀnder dessa betalningsmetoder mÄste vÀlja en annan.

“I de flesta fall kommer ditt befintliga konto att överföras till Boost Mobile med din enhet, och en jĂ€mförbar eller bĂ€ttre Boost Mobile-serviceplan utan extra kostnad för dig. Du behĂ„ller ditt telefonnummer och ditt mĂ„natliga betalningsdatum förblir detsamma sĂ„ lĂ€nge du fortsĂ€tter betalningar i tid tills överföringen till Boost Mobile Ă€r klar, sĂ€ger Virgin pĂ„ sin supportsida.

Om Sprint / T-Mobile-sammanslagningen rensas kommer Boost att sÀljas till Dish Networks, sÄ vad som hÀnder efter det Àr nÄgons gissning. Dish har ett sjuÄrigt avtal att anvÀnda det sammanslagna Sprint / T-Mobile-nÀtverket, men priser, serviceplaner och enhetsuppstÀllningar kan alla förÀndras.

Sprint / T-Mobile-fusionen har godkÀnts av den federala regeringen, men den Àr för nÀrvarande fÄngad i en rÀttegÄng av statliga advokater som försöker stoppa den pÄ konkurrensmÀssiga grunder. avslutande argument planeras till 15 januari, Àven om det inte finns nÄgot svÄrt datum för domaren att fatta ett beslut.

Andra “Virgin Mobile” -mĂ€rken i andra lĂ€nder pĂ„verkas inte eftersom de drivs av andra företag – i Kanada, till exempel, drivs Virgin Mobile av Bell och i Storbritannien drivs det direkt av Virgin Media.

Virgin Mobile USA lanserades i juni 2002 som en virtuell operatör som lÄnar Sprints nÀtverk; det absorberades i Sprint 2009. Traditionellt vÀdjade Virgin mer till yngre, exklusiva konsumenter som högskolestudenter som inte hade den etablerade krediten för efterbetalda planer, i motsats till Boost Mobils fokus pÄ stadens platser.

Företaget hade ursprungligen Àven detaljhandelsdistribution genom Virgin Megastores, som pÄ sin höjd i början av 2000-talet hade 23 butiker i större amerikanska stÀder. Virgin Megastores i USA stÀngdes av 2009 dÄ det trÄdlösa varumÀrket sÄldes till Sprint.

Företaget gjorde nĂ„gra innovativa saker genom Ă„ren, som att erbjuda extremt anpassningsbara “anpassade” serviceplaner, men det hade alltid problem med enhetsval och att differentiera sig med priser.

Virgin gjorde ett katastrofalt val under 2017 att marknadsföra sig som en “endast iPhone-operatör”, men orsakade massiv förvirring bland sin Android-tunga anvĂ€ndarbas och gjorde ett dĂ„ligt jobb med att locka nya iPhone-kunder.

Att sÀlja Boost och dess kundbas till Dish blev en del av T-Mobile och Sprints plan att fÄ godkÀnt deras fusion. Mobile World Live pÄpekar dock att T-Mobile USA: s COO Mike Sievert tidigare hade sagt att bÄde Virgin och Boost skulle överleva nÀr de riktar sig mot olika kundsegment.

Virgin sÀger att dess kunder kommer att gÄ med i Boost i februari.