Virgin Galactic och NASA samarbetar för att skicka medborgare till ISS

Virgin Galactic skrev ett avtal med NASA om att skicka privata medborgare till den internationella rymdstationen. Det vertikalt integrerade flyg- och rymdföretaget tillkännagav på måndagen sitt Space Act-avtal, som syftar till att uppmuntra “kommersiellt deltagande i mänsklig rymdflygning … samtidigt som det möjliggör utveckling av en robust ekonomi i låg jordbana.”

Framöver kommer Virgin Galactic att utveckla ett nytt “privat beredskapsprogram för astronautberedskap”, öppet för folk som är intresserade av att köpa privata uppdrag till ISS – från medborgarexpeditioner till regeringsaktiverade forskningsuppdrag. Det täcker också transport till den konstgjorda satelliten, samt resurser ombord och mark.

“Nästa generation av rymdresenärer är intresserade av en mängd olika rymdupplevelser”, enligt ett pressmeddelande från företaget. “Baserat på sin kommersiella erfarenhet av rymdflygträning, tror Virgin Galactic att det kan ge en enastående, personlig kundupplevelse för rymdresor.”

Rymdflygningsarmen för Richard Bransons Virgin Group, Galactic, grundades 2004 och har samlat en samling kommersiell och industrikunskap som den planerar att utnyttja för att hantera kommersiella flygningar och utbilda privata passagerare.

“Vi är glada över att samarbeta med NASA om detta privata rymdflygprogram för orbital, vilket inte bara kommer att tillåta oss att använda vår rymdflygplattform utan också erbjuda vår rymdutbildningsinfrastruktur till NASA och andra byråer”, säger Virgin Galactics VD George Whitesides i ett uttalande . “[W]Vi är stolta över att dela den insikten i att hjälpa till att växa en annan marknad för den nya rymdekonomin. Vi vill föra planetens perspektiv till tusentals människor. “

Relaterade Artiklar

Back to top button