Vill du streama ‘The Office’ n√§sta √•r? G√• till ‘Peacock’

 Vill du streama 'The Office' nästa år?  Gå till 'Peacock'

Vi visste redan att det anlände i april 2020, men NBCUniversals streamingtjänst har äntligen ett namn och ett formidabelt bibliotek med original och licensierade favoriter.

Peacock kommer att lanseras med 15 000 timmar innehåll, inklusive The Office, Parks & Recreation, och återupplivningar av flera gamla favoriter. Förvänta annonsstödda och prenumerationsnivåer, men exakt prissättning har inte meddelats.

Toplining Peacocks original är en Battlestar Galactica-omstart från och skaparen Sam Esmail, återupplivningar av och med originalbesättningsmedlemmar, och det är säkert en ambitiös sci-fi-anpassning av Aldous Huxleys klassiska roman med Alden Ehrenreich och Demi Moore. NBC doppar också tillbaka i brunnen för en streaming-bara säsong av och en andra avknoppningsfilm av engångs USA-serien

NBC bankrullar också ett antal andra manus och original utan original, inklusive en anpassning av den sanna brotts podcast med Alec Baldwin och Christian Slater, en ny komedi som heter Ed Helms och en annan med Rashida Jones och Jada Pinkett Smith.

På den oskriptade fronten kommer det att finnas en dokumentserie från Lorne Michaels, en avknoppning, en ny talkshow-serie med Jimmy Fallon i huvudrollen och en ny veckovis senkvällshow med Amber Ruffin.

Som med Disney +, lagrar NBCUniversal också Peacock med ett stort bibliotek med program och filmer som det redan har rättigheter till: och bland många andra. Användare kommer också att kunna strömma filmer, inklusive och mycket mer.

Leta efter mycket täckning av OS-sommaren 2020 också.

När Peacock lanseras 2020, troligtvis ungefär samma tid som HBO Max, kommer det att tävla om streaming av tittarnas månatliga underhållningsbudgetar med Netflix, Prime Video, Hulu och CBS All Access, samt Disney + och Apple TV +, det senare av vilket Apple i princip ger bort gratis för att öka antalet abonnenter. Prisstrukturen liknar Hulu genom att kunderna kan välja ett billigare paket med annonser eller gå reklamfritt för en premiumprenumeration, men NBC har inte Disneys fördel att kombinera sin app med andra tjänster.

Netflix känner värmen; det ponnierade för rättigheterna att börja 2021 i kölvattnet för att förlora mot Peacock, Friends to HBO Max och många andra licensierade sitcoms till sin mängd konkurrenter. Alla dessa tjänster sänker miljontals eller miljarder varje år till skapandet av originalinnehåll för att locka konsumenter att byta, men de flesta tittare kommer sannolikt att välja några strömningsalternativ snarare än att knyta sig till streamingversionen av ett personligt kabelpaket.

NBC satsar på att 90-talets nostalgi, klassiska sitcoms och några original med stora budgetar kommer att göra skillnad, men låt oss vänta och se hur mycket det kostar. Om inget annat sticker namnet definitivt ut.