Vilka länder är bäst förberedda för cyberbrott?

Internetbrott är oundvikligt. Oavsett var du är, är oddsen goda att du så småningom blir utsatt för en viss skadlig kod, påverkas av ett dataintrång, eller om en digital enhet äventyras genom ett antal hackningsmetoder.

Why Axis Bug

När man hanterar cyberbrott på nationell eller global nivå är frågan om målet för ett finansiellt hack, en ransomware-attack mot kritisk infrastruktur eller ett försök att störa valssystem är förberett för vad som behöver hända härnäst.

Virtuellt privat nätverks (VPN) leverantör NordVPN aggregerade hotrapportdata från Securelist, inklusive Global Cybersecurity Index (GCI) poäng för cyberattack beredskap. GCI har utvecklats av International Telecommunication Union (ITU) och ger ländernas cybersäkerhetsberedskap på en skala från 0,0-1,0 baserat på en sammansättning av fem nyckelfaktorer:

Rättslig: Juridiska institutioner och ramar för hantering av cybersäkerhet och it-brottslighet.
Teknisk: Tekniska institutioner och ramar för cybersäkerhet.
Organisatorisk: Institutioner för politisk samordning och strategier för utveckling av cybersäkerhet på nationell nivå.
Kapacitetsuppbyggnad: Forskning och utveckling, utbildning och utbildningsprogram; certifierade yrkesverksamma och myndigheter inom den offentliga sektorn som ägnar sig åt cybersäkerhet.
Samarbete: Partnerskap, samarbetsramar och nätverk för informationsdelning.

Det är inte förvånande att de länder som fick högst poäng var de med mer utvecklad infrastruktur och teknisk kapacitet. I topp 10 fick Singapore högst 0,925, följt av USA 0,919 och Malaysia 0,893. Frankrike och Kanada avrundar topp fem på 0,819 respektive 0,818.

Ryssland, Colombia, Japan, Storbritannien och Sverige gjorde också bra. I andra änden av spektrumet inkluderar några av de värst förberedda länderna Vietnam, Uzbekistan, Tanzania, Slovakien och Peru.

Beredskap går bara så långt. Cyberbrott och storskaliga (ofta nationalstatssponserade) cyberattacker växer i frekvens och svårighetsgrad, och även med mer sofistikerad infrastruktur på plats spelar företag, regeringar och organisationer med högsta risk nästan alltid ikapp och kör skador kontrollera.

Det bästa användarna kan göra? P Skydda din egen säkerhet, sov inte på grunderna när det gäller att skydda dig själv online och kryptera allt.

Relaterade Artiklar

Back to top button