Vilka IoT-företag misstro mÀnniskor mest? (Tips: Facebook)

 Vilka IoT-företag misstro mÀnniskor mest?  (Tips: Facebook)

I kölvattnet av Prime Day, Amazons Ärliga megaförsÀljning, blev miljontals hem bara smartare.

Why Axis Bug

Smarta enheter, till exempel Wi-Fi-aktiverade termostater och digitala assistenter, Ă€r dagens hetaste teknik – och mĂ„nga av dem diskonterades. Det genomsnittliga hemmet har fem anslutna enheter, ett antal berĂ€knas öka med 180 procent pĂ„ sex Ă„r. NĂ€stan varje ny enhet du köper förpackningar med en del onlinefunktioner – Ă€ven leksaker har gjort hoppet till den sammankopplade Ă„ldern.

Stora företag utnyttjar Internet of Things (IoT) och anvÀnder de nu oÀndliga och oÀndliga dataströmmarna för att förbÀttra sina produkter, lÀra sig AI och pÄskynda transaktioner. Men mÄnga IoT-företag gör inte tillrÀckligt för att sÀkra sina enheter och lÀmnar anvÀndarna utsatta för attacker.

PCMag frÄgade 2000 personer (via Google Surveys) hur de betraktade IoT, om de visste vad det var och vilka IoT-företag de litade pÄ. NÀstan en fjÀrdedel av respondenterna litade pÄ Google, följt av Amazon med 21 procent, bÄde Microsoft och Samsung med 16 procent och LG med 10 procent.

Facebook var, inte förvĂ„nande, det minst betrodda IoT-företaget – endast 6 procent av de tillfrĂ„gade litar pĂ„ det och 48 procent av de tillfrĂ„gade misstro aktivt Facebook. Den sociala mediejĂ€tten har i allmĂ€nhet bildproblem, sĂ€rskilt nĂ€r det gĂ€ller sĂ€kerhet. Nyligen undersökte myndigheter det för datalĂ€ckage, och för tre mĂ„nader sedan samarbetade det med att lagra Instagram-anvĂ€ndarnas lösenord pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt. Och förra Ă„ret fann en undersökning frĂ„n Toluna att Facebook var det minst pĂ„litliga teknikföretaget med betydande marginal. (Twitter kom nĂ€sta, efter med 30 procent).

Det Ă€r ett berĂ€ttigat problem – IoT-sĂ€kerhet Ă€r en röra. Enskilda smarta enheter utgör risker, men nĂ€r de Ă€r anslutna till bredare nĂ€tverk kan dessa faror föröka sig. En komprometterad Alexa vet mer Ă€n dina deodorantpreferenser: Den Ă€r lĂ€nkad till andra smarta hemapparater som kamerabaserade dörrklockor och termostater. Och vissa IoT-enheter, inklusive förarlösa bilar, krĂ€ver ökad sĂ€kerhet för att hindra anvĂ€ndare frĂ„n fysisk skada.

Stora företag kanske inte gör tillrÀckligt för att skydda oss, men vi kan ta saken i egna hÀnder genom att hÄlla din information sÀker och lÀra oss tecknen pÄ en bluff.