Vikbar iPhone eller iPad kan snart bli verklighet med självläkande displayteknik

apple självläkande display, apple vikbar telefon, apple self healing display patent, apple första vikbara telefon, apple vikbara telefonläckor, apple vikbara telefonspecifikationer

Hittills har vi sett en handfull vikbara telefoner från tekniska giganter som Samsung, Motorola och Huawei. Den nya formfaktorn har sina egna utmaningar med gångjärn som orsakar hinder i displayen, skador orsakade av damm och andra orsaker. Apple har ännu inte infört sin första telefon med vikbar teknik och orsaken bakom den kan vara detaljerna som nämns i patentansökan Cupertino-giganten som lämnades in den 1 oktober.

Enligt patentansökan som också upptäcktes tidigt i januari 2020 kommer Apples vikbara displayteknik att ha självläkande egenskaper. Detta innebär att enhetens skärm kommer att kunna reparera sig själv automatiskt utan en uppmaning eller någon åtgärd av användaren manuellt. Detta uppnås genom att lägga till ett skyddande lager ovanför huvudskärmen som skyddar det från vanliga misstänkta som skadar en fällbar skärm.

Apple skrev i sitt patentabstrakt: ”En elektronisk enhet kan ha ett gångjärn som gör att enheten kan böjas runt en böjaxel. En skärm kan spänna över böjaxeln. För att underlätta böjning kring böjaxeln utan skador kan displayen innefatta ett displaytäcklager med en flexibel del. Det flexibla partiet av bildskärmskiktet kan placeras mellan det första och det andra styva partiet av bildskärmskiktet. Skärmens täcklager kan också innehålla ett lager med självläkande egenskaper, ”

”Skiktet av självläkande material kan formas över hela bildskärmens täcklager eller kan endast formas i det flexibla området av skärmskiktet. Displayskyddets skikt kan innefatta ett skikt av elastomer i det flexibla området av displayskyddslaget för ökad flexibilitet. Självläkning kan initieras eller påskyndas av externt applicerad värme, ljus, elektrisk ström eller annan typ av extern stimulans. ”

Apple kommer dock inte att vara det första smarttelefonföretaget som tillverkar enheter med självläkande beläggningar. För sju år sedan introducerade LG G Flex som också hade sin efterträdare G Flex 2 2015. Det finns en befintlig teknik med Motorola som också har värmeaktiverade självläkande beläggningar som ännu inte har använts i en telefon.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button