Videokonvertering för att spela från iPod classic till TV

F: Jag har läst flera artiklar och kan inte hitta svaret på min fråga som förmodligen är ganska enkelt för någon lite mer kunnig än jag själv. Jag använder Handbrake för att konvertera videofiler, vanligtvis xvid, för att sätta på min iPod classic, som jag sedan ansluter till min 42 ”HDTV via Apple AV-kablar. Jag har ingen aning om vilka inställningar jag ska använda för detta – några råd? Eller är detta ett dumt sätt att göra detta och jag borde helt använda en annan metod? Tack för all hjälp du kan erbjuda.

– Tom

S: Det är definitivt inget fel med att använda en iPod classic för att lagra och spela upp videor från ditt iTunes-bibliotek, och faktiskt gör den stora kapaciteten på iPod classic den särskilt lämpad för att lagra och bära många videor med dig.

IPod classic matar bara ut video med en maximal upplösning på 720 × 480, så den kommer att falla en hel del kortare än den upplösning som stöds av din HDTV. Men om du bara bara konverterar standarddefinitionsvideofiler – till exempel DVD-filmer och TV-program – kommer det här inte att vara ett problem eftersom det här är den maximala upplösningen för detta innehåll ändå. Standard-DVD-skivor är kodade med 720 × 480, med en funktion som kallas anamorfisk kodning för att antingen sträcka ut bilden till 16: 9 bredbildsförhållande (854 × 480) eller krympa den till ett standard-TV 4: 3-bildförhållande (640 × 480 ). Du kan läsa mer om allt detta i vår guide till iPod, Apple TV och iPhone-videoformat.

För att konvertera DVD-skivor med standarddefinition för att lagra på din iPod för TV-utgång är det bästa alternativet att helt enkelt använda “Universal” -förinställningen i handbromsen. Detta ger en videofil som har mer än acceptabel kvalitet för standarddefinitionsinnehåll, som utnyttjar anamorf kodning och bibehåller kompatibilitet med alla Apples nuvarande enheter. Det betyder också att de videor du kodar kommer att fortsätta se bra ut om du senare uppgraderar till en iOS-enhet eller Apple TV utan att behöva oroa dig för att konvertera om dina filer. Faktum är att även när du kodar DVD-skivor med standardupplösning för Apple TV är “Universal” -förinställningen i allmänhet det typiska valet eftersom avancerade inställningar huvudsakligen är avsedda för HD-innehåll – du kan inte skapa en upplösning som inte finns i första platsen, och de högre bithastigheterna leder vanligtvis bara till en teoretisk kvalitetsökning som de flesta tittare inte kan se.

Observera att handbromsen innehåller en “iPod” -förinställning, men den ska inte användas om du inte gör det endast tänker titta på videor på din iPod-skärm istället för att använda TV-utgången. IPod-förinställningen skapar 320 × 240 videor som matchar iPod-skärmupplösningen. Den använder inte heller anamorf kodning, vilket innebär att 16: 9-widescreen-videor återges i en ännu lägre upplösning på 320 × 180, med svarta staplar uppe och längst ner på skärmen. Den enda fördelen med denna förinställning är att den skapar betydligt mindre filer för användare som bara vill se deras innehåll enbart på 2,5-tums iPod-skärmen.

Relaterade Artiklar

Back to top button