Vid Apple-evenemang idag, alla ögon på iPhone 12 ‘Mini’

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Mini-pris i Indien, iPhone 12-pris i Indien, Apple 13 oktober-evenemang, iPhone 12-försäljning i Indien

Om några timmar förväntas en annan virtuell Apple-händelse lyfta slöjorna från iPhone 12-serien, samt en lista över andra produkter. Apples VD Tim Cook kommer att ta scenen med sitt verkställande team för att visa upp vad Cupertino tror kommer att kunna fånga köparnas uppmärksamhet under semestern trots de utarmade inkomsterna och de negativa konsumenternas känslor över hela världen.

Allt tyder på att Apple i år planerar att lansera fyra nya iPhones inklusive två “standard” -modeller och två “pro” -modeller. Detta skulle vara för första gången Apple kommer att erbjuda fyra iPhone-modeller, i storlek från 5,4 tum till 6,7 tum. Alla fyra modellerna kommer att ha ett nytt designspråk med skarpare kanter runt hörnen och ett något mindre skår.

Men en modell som har chansen att bli den mest populära iPhone i pandemi-eran kan vara en 5,4-tums variant, som kan sluta kallas iPhone 12 Mini. Denna speciella iPhone kommer att ha liten skärmstorlek och kommer att prissättas på en lägre sida, men det kommer inte att bli en “billig” iPhone igen.

Thomas Husson, VP, huvudanalytiker vid Forrester-forskning säger att Apple inte kommer att lansera en “billig” iPhone under sin högprofilerade tisdagens produktlanseringsevenemang. “Det kan verkligen lansera en billigare iPhone 12 med en mindre skärm men det skulle fortfarande vara placerat som en premiumenhet”, säger Husson. ”Det blir väldigt intressant att analysera Apples prisstrategi. Om Apple lanserade en iPhone 12 Mini kommer de uppenbarligen att behöva se till att den säljs till en premie jämfört med iPhone SE-modellen, säger han.

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Mini-pris i Indien, iPhone 12-pris i Indien, Apple 13 oktober-evenemang, iPhone 12-försäljning i Indien IPhone 12 Mini skulle ha den minsta skärmstorleken iPhone på flera år, på 5,4 tum. (Bildkredit: EverythingApplePro / Twitter)

Med iPhone SE som säljs till $ 399 behöver Apple inte en mellanliggande iPhone som riktar sig till budgetmedvetna konsumenter. För 399 dollar erbjuder andra generationens iPhone SE mycket värde för de konsumenter som inte har en budget för Apples premium iPhones.

Apple behöver dock en iPhone som överbryggar prisgapet mellan iPhone SE och Pro-modellerna. Inte alla har råd med en iPhone på $ 1000, så det bästa sättet är att skapa en telefon som matchar iPhone i toppklass när det gäller funktioner men använder priset som ett vapen för att locka konsumenterna in i sitt ekosystem. Apple har implementerat denna strategi tidigare med iPhone XR och iPhone 11, och Cupertino skulle vilja kopiera samma formel med iPhone 12 Mini.

Om Apple prissatte iPhone 12 Mini till $ 649, ett prisfall på $ 50 från iPhone 11, kan flytten skaka upp premien såväl som det blomstrande premiumsegmentet i mellanklassen. Men med tanke på att en “mini” 5,4-tums iPhone förväntas ha en OLED-skärm, dubbla objektivskameror och till och med 5G-stöd, kommer iPhone 12 Mini sannolikt att fortsätta att intressera konsumenter som letar efter en premium-smartphone för mycket mindre pengar.

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Mini-pris i Indien, iPhone 12-pris i Indien, Apple 13 oktober-evenemang, iPhone 12-försäljning i Indien De nya iPhonerna får namnet iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max. (Bildkredit: EverythingApplePro / Twitter)

Apple arbetar inte med att tillverka “billiga” produkter, men företaget har försökt att lansera enheter som antingen kan “locka människor att förnya eller att flytta”, säger Rushabh Doshi, Canalys Research Director. Doshi säger att iPhone 12 Mini kommer att vara en del av Apples mellanliggande strategi, där fokus ligger på att lansera produkter som inte är för dyra och inte för billiga men ändå bibehåller premiumprislappen.

Doshi förväntar sig att iPhone 12 Mini kostar samma som iPhone 11, som säljs till 68 300 Rs. Det betyder att iPhone 12 Mini inte kommer att vara billig när den träffar den indiska marknaden. Men sanningen är att iPhone alltid har varit dyr i Indien. Trots det fortsätter Apple att öka sitt grepp i premiumsegmentet för smarttelefoner, där det konkurrerar med OnePlus och Samsung.

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Mini-pris i Indien, iPhone 12-pris i Indien, Apple 13 oktober-evenemang, iPhone 12-försäljning i Indien Apple har skickat ut inbjudningar till ett evenemang den 13 oktober kallat ‘Hi Speed’. Många säger att Apple kommer att lansera 5G-aktiverade iPhones i år. (Bildkredit: Apple)

”Den indiska marknaden är verkligen central för Apples strategi och vissa spelare som Xiaomi är ganska starka där borta. Det råder inget tvivel om att den indiska smarttelefonmarknaden är där tillväxten kommer från de kommande åren, och Apple kommer säkert att anpassa sin prissättningsstrategi till lokal efterfrågan, men jag tvivlar uppriktigt på att den kommer att ändra sin position och börja sälja “billig” iPhone i Indien ”, Sade Husson.

Doshi anser att pandemin inte har haft någon större inverkan på människor som köper iPhones, så det finns en större chans att konsumenterna vill köpa iPhone 12 Mini trots osäkra tider. Han uppgav att den disponibla inkomsten har vuxit för många människor som har stabila jobb och att dessa konsumenter kan gå för iPhone 12 Mini eller annars köpa iPhone 11 om den får en prissänkning.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button