Vi har en god förståelse för att göra affärer i Indien: Apples detaljhandelschef på öppnandet av Indiens webbutik

Apple onlinebutik, Apple Store Indien, Apple onlinebutik Indien, Apple online-erbjudanden, Deirdre O'Brien Apple, Deirdre O'Brien-intervju, Indian Express

Apple har meddelat att sin webbutik kommer att sändas live i Indien den 23 september. Detta kommer att bli Apples första direkta kontaktpunkt i detaljhandeln i Indien och erbjuda en smak av den unika kundupplevelse som teknikjätten är känd för. Vi pratade med Deirdre O’Brien, Apples Senior Vice President för Retail + People, om lanseringen av Apples onlinebutik i Indien.

En 30-årig Apple-veteran, O’Brien rapporterar direkt till VD Tim Cook. Hon övervakar ett brett spektrum av funktioner, inklusive talangutveckling och Apple University, rekrytering, anställningsrelationer och erfarenhet, affärspartnerskap, förmåner, ersättning, inkludering och mångfald.

Utdrag ur ljudintervjun:

IE: Apple har tagit lång tid att komma till detaljhandeln i Indien. Så, finns det något speciellt du har gjort för den indiska marknaden?

Deirdre O’Brien: Nåväl, vi öppnar Apple Store online med ett komplett utbud av Apple-produkter. Faktum är att vi har våra helt nya produkter som vi just meddelade tidigare i veckan, tillgängliga i butiken. Och en av de saker som vi verkligen är glada över är det personliga stöd som vi kommer att ha tillgängligt.

När vi går in i Diwali är en av de saker som våra kunder absolut skulle älska med onlineupplevelsen möjligheten att anpassa en produkt. Och så kan du lägga ett specialmeddelande på en iPad eller en Apple Pencil. En av de mest populära sakerna vi erbjuder är att gravera på våra AirPods med ett speciellt meddelande på sju lokala språk plus engelska eller en emoji. Vi har också presentförpackning och andra sätt där du verkligen kan ansluta och tillhandahålla några underbara produkter under den kommande festliga säsongen. Dessutom finns det möjligheten att anpassa din Mac, vilket är något våra kunder verkligen älskar och drar stor nytta av.

IE: Indien är också en mycket komplex marknad. Vilka är de utmaningar du hade när du skapade webbutiken här?

Deirdre O’Brien: Tja, vi har arbetat i Indien under en längre tid med vårt nätverk av återförsäljarpartner och så har vi verkligen en bra förståelse för att göra affärer i Indien och tycker verkligen om det. Så vi känner att vi har en fantastisk inställning. Vi tror att våra kunder kommer att känna sig riktigt väl betjänade av vår förmåga att leverera produkter på ett riktigt sömlöst sätt och, särskilt under COVID, på ett kontaktfritt sätt.

IE: Webbutikupplevelsen som Apple erbjuder är mycket unik. Och den erfarenheten har blivit mycket mer relevant nu med pandemin. Är det en möjlighet för Apple eller är det en större utmaning?

Deirdre O’Brien: Vi ser att kunderna flyttar mycket till digital just nu som ni vet på grund av pandemin. Så vi har sett en betydande mängd av våra kunder komma direkt till oss för att få de produkter de behöver för att lyckas under pandemin med kunder som flyttar till att arbeta på distans till skolor som flyttar på distans. En av de fantastiska sakerna med Apple-produkter är hur bra du kan ansluta till dina nära och kära och utforska din kreativitet, så vi har verkligen känt att webbutiken har varit kritisk för våra kunder under pandemin och vi är verkligen glada över att vi kan vara här för att stödja våra kunder och vi kommer att fortsätta göra det.

Läs också | Tidens tecken kan Apple Watch Series 6 övervaka syre i blodet; iPad Air kan döda den bärbara datorn

En av de riktigt snygga sakerna som vi har kunnat göra är att utöka några av de saker som vi gjorde för att stödja våra kunder. Vi har Today at Apple i våra fysiska butiker, och under pandemin flyttade vi sessionerna till Today at Apple at Home och så har vi våra annonser som delar sessioner om hur du får ut mer av din iPhone och lär dig mer om din kamera , och de skjuts i sina hem och delas sedan online. Så vi hittar sätt att se till att vi i COVID-världen som vi alla lever i verkligen skapar den direkta personliga anslutningen på bästa sätt för våra kunder.

IE: Apples offline-butikserfarenhet njuter av sin stämningsform. Kommer det att vara svårt att få tillbaka under de nuvarande omständigheterna och kommer du att försöka återskapa det också på ett sätt online?

Deirdre O’Brien: När du besöker en av våra butiker nu ser du att vi har mycket underbar energi och bra kontakt med kunderna. Vi har jobbat väldigt hårt för att upprätthålla det på ett riktigt hälsosamt sätt under pandemin. Hälsa och säkerhet är vår främsta prioritet, och eftersom vi har gjort några justeringar som att flytta vår Today at Apple till Today at Apple at Home-modellen. Och vi kommer att fortsätta att anpassa oss som vi behöver för att se till att vi sätter våra kunders hälsa som vår absolut prioritet. Men vi har kunnat upprätthålla en nära kontakt med våra kunder under dessa svåra tider.

Vi vet hur viktigt det är för våra kunder att hålla kontakten med dem de älskar och världen omkring dem. Vi kan inte vänta med att få kontakt med våra kunder och utöka supporten i Indien med Apple Store online den 23 september! 🇮🇳https: //t.co/UjR31jzEaY

– Tim Cook (@tim_cook) 18 september 2020

https://platform.twitter.com/widgets.js

IE: I den nuvarande situationen där som du sa att allt rör sig online, finns det en rädsla för att det kommer att förändra kundbeteendet om det stannar längre tid? Och hur kommer du, i en sådan situation, att göra offline relevant när pandemin är över?

Deirdre O’Brien: Vi vill se till att vi har många olika alternativ för våra kunder att kontakta oss. I den här situationen är något vi alla lär oss av och vi ser som något som bara är en förlängning av den filosofi som vi alltid har haft är att träffa våra kunder där de är. Så vi har underbara personliga upplevelser som är något som våra kunder älskar absolut och något som vi värdesätter så mycket för att kunna se en kund, ansikte mot ansikte och ha den nära anslutningen.

Apple onlinebutik, Apple Store Indien, Apple onlinebutik Indien, Apple online-erbjudanden, Deirdre O'Brien Apple, Deirdre O'Brien-intervju, Indian Express Apple har meddelat att dess onlinebutik kommer att visas i Indien den 23 september.

Vår första onlinebutik öppnade 1997 och vi har haft online-relationer med våra kunder i åratal och det är något som vi känner oss mycket engagerade i. Och så ser vi detta som Apples öppna, vi är öppna. Vi är här för våra kunder, oavsett om de vill se oss personligen, eller om de behöver oss online och vi kommer att arbeta för att göra det kopplat till vår kund på något sätt exceptionellt.

Vi känner oss riktigt bra med var vi är idag och vi vill se till att vi fortsätter att utveckla vår relation med våra kunder. Vi är här, oavsett vad våra kunder behöver; vi är här oavsett om det är försäljning, service eller människor har en fråga, de vill ha råd. I Indien är en av de saker vi erbjuder vår service på engelska och på hindi. Om kunder har några frågor svarar vi gärna på dem. När du köper en enhet via Apple Store online och den kommer till dig har vi personliga sessioner tillgängliga så att du kan ha den direkta anslutningen, och vi kan hjälpa dig att komma igång och köra riktigt snabbt så att vi känner att vår prioritet är vår kund och vi är här oavsett vad de behöver.

IE: En stor del av den här onlineupplevelsen som du nämnde är utbildningen av de personer som tar emot samtalen på dessa sessioner. Hur gjorde du det?

Deirdre O’Brien: Vi har ett riktigt grundligt träningsprogram. Som jag nämnde är den kontakten med våra kunder så kritisk, och vi vill se till att vi verkligen kan förstå vad våra kunder behöver, och sedan hitta rätt sätt att samla våra rekommendationer och verkligen hitta den rätta lösningen för våra kunder. Och våra team gör ett fantastiskt jobb med att bygga den relationen med våra kunder och sedan rekommendera den absolut rätta produkten och sedan hjälpa support hela vägen. Vi är verkligen nöjda med det team som vi har på plats och vi tror att de absolut kommer att glädja våra kunder.

Relaterade Artiklar

Back to top button