Vi gjorde kartor över Verizons nya 5G-stÀder, DC visar det mest lovande

Vi gjorde kartor över Verizons nya 5G-stÀder, DC visar det mest lovande

Verizons brist pÄ 5G-kartor blir vÀldigt knepigt. Företaget startade sin lista över 5G-stÀder till Ätta igÄr och har fortfarande inte slÀppt en enda tÀckningskarta. SÄ vi gjorde vÄra egna.

Transportföretagets tillkÀnnagivande av Atlanta, Detroit, Indianapolis och Washington DC ökar sin befintliga tÀckning i Chicago, Denver, Minneapolis och Providence. (HÀr Àr kartorna vi skapade för Denver och Providence.)

Verizon förlitar sig pÄ en snabb men mycket kort rÀckvidd 5G-teknologi som kallas millimetervÄg, vilket krÀver en cellplats var 1200 fot eller sÄ. Just nu trÀnger millimetervÄg inte riktigt in i byggnader eller reser runt hörn, vilket gör det till en mestadels utomhusteknik.

Men i stÀllet för att visa teknikens begrÀnsade tÀckning pÄ en karta, ger Verizon oss listor över stadsdelar dÀr du kan stöta pÄ 5G. Detta Àr nÄgot anvÀndbart i mycket tÀta stÀder, men blir gradvis mindre anvÀndbart pÄ platser med mer spridning.

Dessa kartor vi gör Àr inte baserade pÄ testning. För det mesta översÀtter jag bara Verizons ord om stadsdelar till bilder med hjÀlp av Google och min egen kunskap om dessa omrÄden.

DC visar det mest lovande

Den överlÀgset mest omfattande lanseringen Àr i Washington, DC. DÀr verkar Verizon tÀcka större delen av stadens kommersiella centrum.

Eftersom centrala DC nu Àr mycket blandad, finns det ocksÄ en god chans att vissa mÀnniskor kommer att kunna fÄ 5G nÀra sina lÀgenheter. Detta Àr viktigt eftersom Verizon tidigare har sagt att de vill börja sÀlja 5G-baserat heminternet nÀr hemmottagarna blir tillgÀngliga, vilket borde vara mot slutet av detta Är.

Enligt Verizon kan DC-konsumenter, företag och myndigheter initialt fÄ tillgÄng till Verizons 5G Ultra Wideband-tjÀnst inom omrÄden av:

Dimmig botten Dupont Circle Cardozo / U Street Adams Morgan Columbia Heights Le Droit Park Georgetown Waterfront Judiciary Square Shaw Eckington NOMA National Mall och Smithsonian Gallery Place / Chinatown Mt. Vernon Square Downtown Penn Quarter Brentwood Southwest Waterfront Navy Yard Crystal City, VA Runt landmÀrken som Ronald Reagan National Airport, USA: s botaniska trÀdgÄrdar, Hart Senate Building, National Gallery of Art, Lafayette Square, Vita huset, Freedom Plaza, Farragut Square , George Washington University, Capital One Arena, Union Station, Howard University Hospital, George Washington University Hospital och Georgetown Waterfront Park.

SÄ hÀr ser det ut pÄ en karta (Klicka hÀr om du inte kan se den):

I Atlanta tÀcker Verizons ödmjukare lansering i princip bara delar av centrumstaden.

“I Atlanta kommer 5G Ultra Wideband-tjĂ€nster inledningsvis att koncentreras till delar av följande stadsdelar: Downtown, Midtown, Tech Square och runt sĂ„dana landmĂ€rken som The Fox Theatre, Emory University Hospital Midtown, Mercedes Benz Stadium, Home Depot Backyard, Centennial Olympic Park, Georgia Aquarium, World of Coca Cola och delar av Renaissance Park. “

HÀr Àr Atlanta-kartan (Klicka hÀr om du inte kan se den):

Sprint har ocksÄ 5G-tÀckning i Atlanta just nu, och företaget sÀger att det tÀcker mycket mer av staden. Det beror pÄ att Sprint anvÀnder en teknologi som heter mid-band, som har lÀgre hastigheter Àn millimetervÄg men anvÀnder befintliga cellplatser med befintliga tÀckningsomrÄden. De flesta av resten av vÀrlden har börjat med mid-band 5G, men vÄr regering gjorde inte sÄ mycket tillgÀnglig, och bara Sprint har tillrÀckligt för en första lansering just nu.

Ny Sprint 5G Atlanta tÀckningskarta

Utöver DC och Atlanta blir Verizons tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt mer frustrerande. Verizon listar mĂ„nga kvarter i Indianapolis, som jag har markerat med stift hĂ€r. Men mĂ„nga av dessa Ă€r breda, lĂ„ga stadsdelar som tĂ€cker mycket omrĂ„de. NĂ€r Verizon sĂ€ger “delar”, betyder det en kommersiell korridor eller alla de lummiga bostadshusen? Jag Ă€r ovillig att lĂ€gga nĂ„gra stora tĂ€ckningspolygoner över dem tills den frĂ„gan besvaras och Verizon sĂ€ger inte.

“I Indianapolis Ă€r 5G Ultra Wideband-tjĂ€nsten initialt tillgĂ€nglig i delar av följande stadsdelar, Arsenal Heights, Bates Hendricks, Castleton, Crown Hill, Fountain Square, Grace Tuxedo Park, Hawthorne, Historic Meridian Park, Lockerbie Square, Ransom Place, Renaissance Place , St. Joseph Historic Neighborhood, Upper Canal and Woodruff Place och runt sĂ„dana landmĂ€rken och allmĂ€nna utrymmen som Garfield Park och Indiana University School of Medicine. “

HÀr Àr Indianapolis-kartan (Klicka hÀr om du inte kan se den):

Jag gjorde inte en karta för Detroit eftersom Verizons beskrivning Ă€r sĂ„ dĂ„lig. Företaget sĂ€ger att 5G finns i “delar av Dearborn, Livonia och Troy.”

Livonia Ă€r 35 kvadrat miles av mestadels trĂ€d och motorvĂ€gar; Troy Ă€r cirka 34 kvadrat miles. Med en radie pĂ„ 600 meter frĂ„n dess millimetervĂ„gcellplatser tar det minst 25 cellplatser för att tĂ€cka en kvadratkilometer. Om Verizon har startat och aktiverat 2000 nya cellplatser för att tĂ€cka tvĂ„ Michigan-förorter med relativt lĂ„g densitet, skulle jag bli ganska imponerad. Men jag Ă€r ganska sĂ€ker pĂ„ att de inte har gjort det. Med en sĂ„dan spridning Ă€r det ganska vĂ€rdelöst att sĂ€ga att 5G tĂ€cker “delar av Livonia och Troy”. Det kommer till kĂ€rnproblemet hĂ€r.

Vi behöver Àrlighet i 5G

För nĂ€rvarande finns det tvĂ„ sĂ€tt att tĂ€cka 5G. Sprint och T-Mobile försöker Ă„tminstone vara pĂ„ förhand och slĂ€pper tĂ€ckningskartor för var och en av deras stĂ€der. NĂ€r jag Ă„kte till Las Vegas för att testa T-Mobile’s millimetervĂ„g 5G, tyckte jag att dess tĂ€ckningskarta var ganska Ă€rlig om det extremt begrĂ€nsade omrĂ„det det tĂ€ckte.

AT&T och Verizon visar inte mÀnniskor var de hittar deras 5G. Jag Àr villig att ge AT&T ett pass pÄ detta eftersom det bara sÀljer 5G-enheter till förutvalda affÀrs- och utvecklarkunder. Jag har pratat med AT&T om inbyggnadsprocessen dÀr, och det ser till att de kunderna kÀnner till grÀnserna.

Men Verizon sĂ€ljer 5G till allmĂ€nheten utan att ge allmĂ€nheten en klar uppfattning om var de kommer att kunna fĂ„ service. Det har gĂ„tt flera mĂ„nader sedan Verizon lanserade sin första 5G-enhet. “Delar av Livonia” skĂ€r det bara inte nĂ€r nĂ„gon försöker bestĂ€mma om man ska köpa en $ 1200-smartphone.

Den enda slutsatsen jag kan dra av detta Àr att Verizon inte vill att folk ska köpa sina första generationens 5G-telefoner. Och det borde de antagligen inte ÀndÄ, för företagets VD Hans Vestberg bekrÀftade just att Verizon kommer att börja stödja lÄngsiktiga 5G-tekniker nÀsta Är. Det kommer att krÀva enheter som inte kommer ut förrÀn i slutet av 2019, och som i hög grad kommer att utöka 5G-tÀckningen, om Àn med lÀgre hastigheter Àn millimetervÄg.

Om och nĂ€r Verizon verkligen vill att du ska köpa en 5G-enhet, bör den lĂ€gga ut nĂ„gra kartor. För nu, ta företagets brist pĂ„ uppriktighet som “köpare se upp”.