Vi gjorde kartor över Verizons nya 5G-städer, DC visar det mest lovande

Verizons brist på 5G-kartor blir väldigt knepigt. Företaget startade sin lista över 5G-städer till åtta igår och har fortfarande inte släppt en enda täckningskarta. Så vi gjorde våra egna.

Transportföretagets tillkännagivande av Atlanta, Detroit, Indianapolis och Washington DC ökar sin befintliga täckning i Chicago, Denver, Minneapolis och Providence. (Här är kartorna vi skapade för Denver och Providence.)

Verizon förlitar sig på en snabb men mycket kort räckvidd 5G-teknologi som kallas millimetervåg, vilket kräver en cellplats var 1200 fot eller så. Just nu tränger millimetervåg inte riktigt in i byggnader eller reser runt hörn, vilket gör det till en mestadels utomhusteknik.

Men i stället för att visa teknikens begränsade täckning på en karta, ger Verizon oss listor över stadsdelar där du kan stöta på 5G. Detta är något användbart i mycket täta städer, men blir gradvis mindre användbart på platser med mer spridning.

Dessa kartor vi gör är inte baserade på testning. För det mesta översätter jag bara Verizons ord om stadsdelar till bilder med hjälp av Google och min egen kunskap om dessa områden.

DC visar det mest lovande

Den överlägset mest omfattande lanseringen är i Washington, DC. Där verkar Verizon täcka större delen av stadens kommersiella centrum.

Eftersom centrala DC nu är mycket blandad, finns det också en god chans att vissa människor kommer att kunna få 5G nära sina lägenheter. Detta är viktigt eftersom Verizon tidigare har sagt att de vill börja sälja 5G-baserat heminternet när hemmottagarna blir tillgängliga, vilket borde vara mot slutet av detta år.

Enligt Verizon kan DC-konsumenter, företag och myndigheter initialt få tillgång till Verizons 5G Ultra Wideband-tjänst inom områden av:

Dimmig botten Dupont Circle Cardozo / U Street Adams Morgan Columbia Heights Le Droit Park Georgetown Waterfront Judiciary Square Shaw Eckington NOMA National Mall och Smithsonian Gallery Place / Chinatown Mt. Vernon Square Downtown Penn Quarter Brentwood Southwest Waterfront Navy Yard Crystal City, VA Runt landmärken som Ronald Reagan National Airport, USA: s botaniska trädgårdar, Hart Senate Building, National Gallery of Art, Lafayette Square, Vita huset, Freedom Plaza, Farragut Square , George Washington University, Capital One Arena, Union Station, Howard University Hospital, George Washington University Hospital och Georgetown Waterfront Park.

Så här ser det ut på en karta (Klicka här om du inte kan se den):

I Atlanta täcker Verizons ödmjukare lansering i princip bara delar av centrumstaden.

“I Atlanta kommer 5G Ultra Wideband-tjänster inledningsvis att koncentreras till delar av följande stadsdelar: Downtown, Midtown, Tech Square och runt sådana landmärken som The Fox Theatre, Emory University Hospital Midtown, Mercedes Benz Stadium, Home Depot Backyard, Centennial Olympic Park, Georgia Aquarium, World of Coca Cola och delar av Renaissance Park. “

Här är Atlanta-kartan (Klicka här om du inte kan se den):

Sprint har också 5G-täckning i Atlanta just nu, och företaget säger att det täcker mycket mer av staden. Det beror på att Sprint använder en teknologi som heter mid-band, som har lägre hastigheter än millimetervåg men använder befintliga cellplatser med befintliga täckningsområden. De flesta av resten av världen har börjat med mid-band 5G, men vår regering gjorde inte så mycket tillgänglig, och bara Sprint har tillräckligt för en första lansering just nu.

Ny Sprint 5G Atlanta täckningskarta

Utöver DC och Atlanta blir Verizons tillvägagångssätt mer frustrerande. Verizon listar många kvarter i Indianapolis, som jag har markerat med stift här. Men många av dessa är breda, låga stadsdelar som täcker mycket område. När Verizon säger “delar”, betyder det en kommersiell korridor eller alla de lummiga bostadshusen? Jag är ovillig att lägga några stora täckningspolygoner över dem tills den frågan besvaras och Verizon säger inte.

“I Indianapolis är 5G Ultra Wideband-tjänsten initialt tillgänglig i delar av följande stadsdelar, Arsenal Heights, Bates Hendricks, Castleton, Crown Hill, Fountain Square, Grace Tuxedo Park, Hawthorne, Historic Meridian Park, Lockerbie Square, Ransom Place, Renaissance Place , St. Joseph Historic Neighborhood, Upper Canal and Woodruff Place och runt sådana landmärken och allmänna utrymmen som Garfield Park och Indiana University School of Medicine. “

Här är Indianapolis-kartan (Klicka här om du inte kan se den):

Jag gjorde inte en karta för Detroit eftersom Verizons beskrivning är så dålig. Företaget säger att 5G finns i “delar av Dearborn, Livonia och Troy.”

Livonia är 35 kvadrat miles av mestadels träd och motorvägar; Troy är cirka 34 kvadrat miles. Med en radie på 600 meter från dess millimetervågcellplatser tar det minst 25 cellplatser för att täcka en kvadratkilometer. Om Verizon har startat och aktiverat 2000 nya cellplatser för att täcka två Michigan-förorter med relativt låg densitet, skulle jag bli ganska imponerad. Men jag är ganska säker på att de inte har gjort det. Med en sådan spridning är det ganska värdelöst att säga att 5G täcker “delar av Livonia och Troy”. Det kommer till kärnproblemet här.

Vi behöver ärlighet i 5G

För närvarande finns det två sätt att täcka 5G. Sprint och T-Mobile försöker åtminstone vara på förhand och släpper täckningskartor för var och en av deras städer. När jag åkte till Las Vegas för att testa T-Mobile’s millimetervåg 5G, tyckte jag att dess täckningskarta var ganska ärlig om det extremt begränsade området det täckte.

AT&T och Verizon visar inte människor var de hittar deras 5G. Jag är villig att ge AT&T ett pass på detta eftersom det bara säljer 5G-enheter till förutvalda affärs- och utvecklarkunder. Jag har pratat med AT&T om inbyggnadsprocessen där, och det ser till att de kunderna känner till gränserna.

Men Verizon säljer 5G till allmänheten utan att ge allmänheten en klar uppfattning om var de kommer att kunna få service. Det har gått flera månader sedan Verizon lanserade sin första 5G-enhet. “Delar av Livonia” skär det bara inte när någon försöker bestämma om man ska köpa en $ 1200-smartphone.

Den enda slutsatsen jag kan dra av detta är att Verizon inte vill att folk ska köpa sina första generationens 5G-telefoner. Och det borde de antagligen inte ändå, för företagets VD Hans Vestberg bekräftade just att Verizon kommer att börja stödja långsiktiga 5G-tekniker nästa år. Det kommer att kräva enheter som inte kommer ut förrän i slutet av 2019, och som i hög grad kommer att utöka 5G-täckningen, om än med lägre hastigheter än millimetervåg.

Om och när Verizon verkligen vill att du ska köpa en 5G-enhet, bör den lägga ut några kartor. För nu, ta företagets brist på uppriktighet som “köpare se upp”.

Relaterade Artiklar

Back to top button