Vi fÄr en ny (inofficiell) Game Boy

Vi fÄr en ny (inofficiell) Game Boy

Det finns tusentals Game Boy, Game Boy Color och Game Boy Advance-spel som Àr vÀrda att spela, men de handdatorer som krÀvs för att spela dem slutade sÀljas för lÀnge sedan. Emellertid kommer retro-hÄrdvaruföretaget Analogue att blÄsa nytt liv i dem och kassettförsÀljning pÄ eBay genom att slÀppa en helt ny inofficiell Game Boy.

Som The Fast Company rapporterar heter den Analogue Pocket, designades i samarbete med den oberoende designstudion Kenyon Weston, och den kan spela patroner frÄn Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance, Game Gear, Neo Geo Pocket Color, och Atari Lynx, men du mÄste köpa separata adaptrar för vagnar som inte Àr Nintendo.

Analog ficka

Även om det ser ut som en modern upplevelse av den ursprungliga Game Boy kommer Pocket att lĂ„ta patronspel njutas med fördelarna med modern hĂ„rdvara. Det betyder en 3,5-tums skĂ€rm med en upplösning pĂ„ 1600-till-1440 (615ppi), ett uppladdningsbart litiumjonbatteri, USB-C-laddning, stereohögtalare, micro SD-kortplats och ett 3,5 mm hörlursuttag. Den kan anslutas till en TV via HDMI nĂ€r den placeras i Analgoue Dock, och en separat styrenhet kan lĂ€nkas via Bluetooth.

Analog Pocket stöder inte digitala nedladdningar eller körning av spel-ROM, det handlar bara om att erbjuda den bÀsta upplevelsen för legala patroner. Men den handhÄllna fungerar ocksÄ som en musikproducent genom att anvÀnda en inbyggd app som heter Nanoloop.

För $ 199 Àr Pocket verkligen inte billigt, men den stöder sÄ mÄnga lÄngdöda handdatorer och gör att mÄnga klassiska spel kan spelas pÄ sprÄng medan de ser och lÄter bÀttre Àn nÄgonsin tidigare. PÄ grund av detta Àr Pocket sÀkerligen en omedelbar hit.

Om du behöver försÀkra dig om hur bra Analogs hÄrdvara Àr, leta inte lÀngre Àn Analgoues webbplats. Det har redan gett oss Mega Sg för Sega Genesis, Mega Drive och Master System-spel, Super Nt för SNES-spel och Nt mini för NES-spel, som alla har noll-fördröjning 1080p-upplevelser.