Vet du vem som skapade webbläsartillägget? Opera lyfter fram hur dess VPN, ad-blockerare är inbyggda

Opera, Opera-webbläsare, Opera-webbläsare för Android, integritetswebbläsare, privacy-webbläsare, operawebbläsare för skrivbordet

I en tid då de stora teknikföretagen är under eld för sin datainsamlingsmetod och spårning av användare fortsätter webbläsartillverkaren Opera att betona sin hållning till dataskyddet.

”Vi är ett norskt företag och vi verkar enligt norsk lag. Och detta sätter riktigt strikta regler, vilket innebär att dina uppgifter är privata och det finns faktiskt ingen anledning för oss att samla in någonting, säger Maciej Kocemba, produktchef på Opera. indianexpress.com över ett videosamtal. Han fortsatte med att förklara att företaget inte samlar in någon användardata, även om Opera uppmuntrar konsumenterna att skicka lite information om deras funktionsanvändning för att förbättra produkten.

Kommentarerna kommer i en tid då hackare i allt högre grad använder populära webbläsare för att spionera på användare. I juni fann cybersäkerhetsföretaget Awake Security att hackare använde Chrome-tillägg och andra skadliga verktyg för att spionera på användare i sektorer som olja och gas, underhållning, ekonomi och hälsovård.

Kocemba kallade integritet och säkerhet för ”ett komplext” ämne. “Bra surfning borde inte ske genom förlängningar”, sa han. ”Frågan är, vet du var de kommer ifrån? Vet du vad lagen är för förlängningar? Vet du vem du ska fråga om förlängningen? Vet du vad en förlängning gör? ”

En webbläsartillägg är ett plugin-program för din webbläsare; det kan vara en annonsblockerare eller en nedladdningshanterare. ”Det mest skrämmande är att de här tilläggen ofta ber om åtkomst till alla sidor och varje sak du ser på skärmen ser tillägget också. Så det betyder att annonsblockeraren som du har laddat ner, ser ditt bankkonto, din annonsblockerare ser ditt Gmail-konto, ”förklarade Kocemba.

Opera, Opera-webbläsare, Opera-webbläsare för Android, integritetswebbläsare, privacy-webbläsare, operawebbläsare för skrivbordet Opera har för närvarande 380 miljoner aktiva användare varje månad, över 200 miljoner av dem på smartphones.

Kocemba säger att skrivbordsversionen av webbläsaren Opera är sekretessvänlig eftersom den ger dig friheten att slå på både ad-blockerare och tracker-blockerare, vilket hjälper användare att känna sig privata och säkra på webben. Webbläsaren innehåller också en VPN som innebär att användarna inte behöver ladda ner en gratis VPN utifrån. Opera-webbläsaren levereras också med ett extra tillägg för att göra en ögonblicksbild av webbsidan. Det här kan tyckas som ingen stor sak, men är säkrare och privat.

Googles Chrome fortsätter att vara den mest populära webbläsaren över stationära datorer och mobiler på marknaden. ”Vi tror att de (användare) kommer att ha det mycket bättre med Opera med så många bra funktioner som finns inuti, hastighet och prestanda och med enkel användning . Vi tror att de kommer att ha det mycket bättre med Opera, säger Kocemba.

De tidiga webbläsarkrigen utkämpades övervägande på stationära datorer, men nu är kampen att bli dominerande på smartphones. Opera medger att Indien är en viktig marknad och fokus ligger tydligt på webbläsarna för en smartphone. Samtidigt ser Opera också till att fler användare i Indien laddar ner sin webbläsare för stationära datorer. Företaget lade nyligen till nya synkroniserings- och delningsfunktioner till sina stationära och Android-appar.

Medan Opera nekade att avslöja Indiens specifika siffror, sa det att företaget har sett en enorm tillväxt under de senaste sex månaderna i landet. Opera har för närvarande 380 miljoner aktiva användare varje månad, över 200 miljoner av dem på smartphones.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button