Verkar som Hearthstones kinesiska sociala mediateam fördubblade beslutet att förbjuda Blitzchung

Samma dag publicerade Blizzard sitt noggrant formulerade blogginlägg som beskriver det straff som uttas mot Hong Kong-professionell Blitzchung, var företagets officiella kanaler på det kinesiskt fokuserade sociala nätverket Weibo mycket mindre taktfulla.

Den 8 oktober 2019 publicerade den officiella Hearthstone Weibo-sidan ett uttalande som länkade till det ursprungliga Blizzard Weibo-inlägget samt den tidigare nämnda bloggsidan.

Vi lät översätta uttalandet till Weibo av en flytande talare och det lyder som följer:

”Vi uttrycker vår starka indignation och fördömelse över händelsen i de stora mästarna i Asien och Stillahavsområdet förra helgen och motsätter oss under alla omständigheter spridningen av personliga politiska idéer. Den deltagande deltagaren kommer att avbrytas och kommentatorernas officiella positioner har avslutats. Samtidigt kommer vi, som alltid, att upprätthålla nationell värdighet. ”


Uttalandet är fyllt med röda flaggor. I synnerhet är frasen som hänvisar till “nationell värdighet” oroande, särskilt med tanke på den specifika åtgärden att förbjuda en spelare för att lägga fram politiska åsikter mot den kinesiska statens handlingar. Vi håller dig uppdaterad om detta pågående ärende.

Sedan historien bröt stängdes Blizzards subreddit av (det är nu säkerhetskopierat) och en hel del kritik har riktats i företagets riktning, och det här kommer inte att vara det sista vi hör av sagan. Blizzard har ännu inte be om ursäkt, men även om det levererar ett uttalande ser det mindre och mindre ut som det kommer att förtjäna samhällets förlåtelse.

Relaterade Artiklar

Back to top button