Verizon VD: Ingen hem 5G-expansion till hösten

Om du hoppas på att Verizon’s 5G Home ska få en höghastighetsanslutning till din hem-hem-värld, verkar det som om du måste vänta till fjärde kvartalet.

Vid en JPMorgan-konferens idag sa Verizons VD Hans Vestberg att Qualcomm-chipsets som behövs för Verizons hemmodem inte kommer att finnas tillgängliga förrän åtminstone i oktober, vilket driver företagets tidigare förutsägelse om “andra halvåret 2020” mot slutet av sitt fönster, som rapporterad av Mike Dano från Light Reading.

5G heminternet via millimetervåg erbjuder kabel- eller fiberliknande hastigheter utan kostnaden för att behöva köra fiber till varje hus. Verizon har sagt att det skulle lansera 5G-hemtjänst sedan 2017, men det har bara gjort i passningar och start. För närvarande är tjänsten tillgänglig i små områden i Chicago; Sacramento; Los Angeles; Houston; och Indianapolis. Verizon använder millimetervåg 5G, som har massor av bandbredd men extremt kort räckvidd. På grund av gränserna för millimetervågs 5G-antenner säger företaget att hem behöver ett fönster med direkt siktlinje till en 5G-panel, vilket dramatiskt begränsar tillgängligheten.

Enligt BroadbandNow har cirka 42 miljoner amerikaner inte tillgång till bredbandsinternet. Det räknas inte de personer som inte har råd med en anslutning eftersom de bara har ett, dyrt lokalt internetalternativ. Eftersom det mestadels är för täta städer och förorter kommer Verizons 5G-hemalternativ troligen att öka konkurrensen och prisvärdheten snarare än att erbjuda anslutningar till helt otäckta områden.

Företaget väntar på kundmodem, som använder Qualcomms nyare QTM527-antenn och kan avsevärt förbättra millimetervågsområdet genom att upptäcka extremt svaga signaler. Vi såg QTM527 förra året; tillbaka i november berättade Inseegos VD Dan Mondor att det också väntade på Qualcomms komponenter att rulla.

Verizon är inte den enda leverantören som saknar 5G som en bredbandslösning för hemmet. I november förra året pratade US Cellular om potentialen för 5G-hembredband till oss, men även i 5G-täckningsområden går företagets bredbandsplaner fortfarande över 4G – än en gång, tydligen på grund av brist på 5G-hemutrustning.

Vestberg sa att Verizon fortfarande är på väg att lansera 5G Home i tio städer i slutet av 2020, rapporterar Dano. Men det ser nu ut som att alla kan komma i slutet av året.

Relaterade Artiklar

Back to top button