Verizon slår på 5G-uppladdningar i 34 städer

Videosamtal på Verizon 5G håller på att bli ännu mjukare. Företaget meddelade idag att det äntligen byter uppladdningar från 4G till 5G i sina 34 5G-städer (med en 35: e en kommer snart), liksom för Chicago-baserade 5G Home-prenumeranter. Det gjorde också flera tillkännagivanden om partnerskap för att hjälpa dess kortdistans millimetervåg 5G att nå längre avstånd och komma inomhus, även om dessa skift inte kommer att ske omedelbart.

5G är en ny teknik, men den är fortfarande mycket beroende av 4G. Nuvarande 5G-nätverk är kända som “icke-fristående”. Telefoner vilar på 4G-nätverk och måste använda 4G för att förhandla om 5G-anslutningar. Hittills använde Verizons och AT & T: s 5G-nätverk i allmänhet också 4G för uppladdningar.

Uppladdningar har blivit ett hetare ämne nyligen eftersom fler människor överför video i sina karantänliv. Verizon sa den 14 maj att samarbetsverktyg, som använder upplänk, ligger på 1 200 procent av användningen av pre-COVID-dagarna. Comcast säger att uppladdningar har ökat med 33 procent medan nedladdningar bara har ökat med 13 procent jämfört med en baslinje den 1 mars.

Uppladdningar har ökat snabbare än nedladdningar.  (Källa: Comcast)
Uppladdningar har ökat snabbare än nedladdningar. (Källa: Comcast)

“Vi tittar på förhållandet mellan nedlänk och upplänk och maximerar det för användningen,” säger Heidi Hemmer, Verizons tekniska chef. “Ja, vi har sett mer användning av upplänk [since COVID-19.]”

Verizon säger att 5G-uppladdningar bara ska vara 30 procent snabbare än tidigare, men det kan vara förväntningshantering. När vi först testade 5G-upplänken i Providence, Rhode Island, förra året, fann vi att den ökade genomsnittliga upplänkhastigheter från 37 Mbps till 93 Mbps. Ookla Speedtest tittade senare på Crowdsourced-resultat och såg i genomsnitt 50,55 Mbps upp, fortfarande en 78-procentig lyft från 4G.

Den till vänster är
Den till vänster är “riktig” 5G-uppladdning; resten använde 4G.

Företaget kommer att använda 100MHz millimetervåg 5G-spektrum för uppladdningar, bekräftade Hemmer. För närvarande använder företaget vanligtvis inte mer än 20 MHz LTE för uppladdningar.

Vissa T-Mobile 5G-enheter använder en kombination av 4G och 5G för uppladdningar, men eftersom T-Mobile använder relativt smala kanaler i sitt långväga 5G-nätverk med lågt band, har jag sett hastigheter på mer än 33 Mbps upp i mina tester med OnePlus 8 Pro.

T-Mobils 5G-uppladdningar (i blått) är mindre av en förbättring jämfört med 4G-uppladdningar (i orange)
T-Mobiles 5G-uppladdningar (i blått) är mindre av en förbättring jämfört med 4G-uppladdningar (i orange).

Du behöver detta för zoomlivet

Vi pratar inte tillräckligt om upplänk. På 4G-nätverk är uppladdningshastigheter högst en tredjedel av nedladdningshastigheterna, vilket visas i våra snabbaste test för mobilnätverk 2019.

Fasta system är ofta ännu mer felaktiga. Kabelleverantörer gör det mycket svårt att se vilka upplänkhastigheter som finns på deras försäljningswebbplatser. Här i New York visar kabelföretaget Spectrum inte sina uppladdningshastigheter på sin försäljningswebbplats och begraver dem i en regeringsuppdragen PDF. Där upptäcker du att 200 Mbps nedladdningsplaner bara har 10 Mbps upp; 400 Mbps planer har bara 20 Mbps upp; och 940 Mbps planer har 35 Mbps upp.

Fiber-internet-planer tenderar oftare att vara symmetriska, med uppladdningshastigheter som matchar deras nedladdningshastigheter.

Det finns naturligtvis en historisk anledning till bristande matchning. Vi laddar vanligtvis mycket mer än vi laddar upp, och det beloppet är mest krångligt hemma. Den stora majoriteten av internetanvändningen just nu är videostreaming från leverantörer som Netflix, Hulu och Amazon Prime. Det är allt nedladdning. Även de mest intensiva TikTokkers konsumerar mycket mer innehåll än de producerar.

Zoom rekommenderar, helst, 3 Mbps upp / ner per gruppsamtal av hög kvalitet. Enligt min erfarenhet underskattar det vad du verkligen behöver. Om vi ​​fortsätter att ha flera personer i varje hushåll som försöker arbeta eller gå i skolan praktiskt taget kommer en bra upplänksanslutning att bli viktigare. Och även om du förmodligen inte tar för många Zoom-samtal på gatan där Verizon 5G fungerar bra, positionerar detta Verizons 5G-tjänst för den bredare lanseringen av heminternet som den fortfarande planerar att göra i slutet av året.

Att få 5G inomhus

Verizons drag hjälper bara människor som kan få den söta, söta millimeter-våg 5G, dock. Och för nu är det väldigt få människor. Även i stadsdelar av städer som Verizon hävdar att de täcker, fick OpenSignal bara Verizon 5G 6 procent av tiden i december / januari promenadtest. I våra egna tester har vi funnit att Verizons mmWave 5G fortfarande fungerar främst utomhus, med dålig penetration inuti byggnader och bara cirka 800 fot radie från varje cellplats. T-Mobils långsammare, lågbandiga 5G har mycket bredare täckning.

Verizons mmWave behöver mer täckning.  (Källa: OpenSignal)
Verizons mmWave behöver mer täckning. (Källa: OpenSignal)

Ett annat tillkännagivande idag syftar till att hantera det. Verizon sa att det samarbetar med Movandi, Pivotal Commware och Wistron för att tillhandahålla mmWave-förlängare som kan förbättra signalstyrkan och räckvidden.

Pivotals Echo 5G-repeater, ungefär lika stor som en liten middagsfat, fäster vid ett fönster och “fungerar som en portal mellan inomhus- och utomhusvärlden”, enligt företaget.

) Pivotals Echo 5G hjälper millimetervåg att komma inomhus.  (Källa: Pivotal Commware)
) Pivotals Echo 5G hjälper millimetervåg att komma inomhus. (Källa: Pivotal Commware)

Pivotal säger också att dess teknik kan minska antalet 5G-paneler som en operatör behöver placera på gatorna i varje kvarter, istället att placera repeater på verktygspoler och på enskilda abonnenters fönster. Enligt företaget kan en operatör ersätta 28 basstationer med sju basstationer och 390 små repeater. Detta kan hjälpa 5G-distributionsproblem eftersom Verizon skulle ha färre debatter med städer om att sätta upp större basstationer, medan dess abonnenter förmodligen skulle vara villiga att använda repeater för att få hemtjänst.

Enligt en artikel från Fierce Wireless hjälper Movandi’s BeamXR-teknik millimetervågsignaler att tränga igenom Low-E-glas, en form av energibesparande glas som är vanligt i kommersiella byggnader och just nu utgör ett stort hinder för inomhus mmWave-täckning.

Movandi har också tappats av Verizon, tillsammans med de vanligaste misstänkta – NXP och Qualcomm – för att tillhandahålla chipsets för 5G-enheter i hemmet. Movandis teknik kommer troligen att användas för att få tydligare anslutningar genom Windows till 5G-mottagare. Det finns inget datum när Pivotal- och Movandi-lösningarna kommer att finnas tillgängliga.

Slutligen tillför Verizon ytterligare en 5G-stad, San Diego, till sin lista den 28 maj, sade företaget i ett pressmeddelande. Hemmer berättade för några veckor sedan att Verizon är på väg att ha 60 5G-städer i slutet av året.

Företaget säger att 5G i San Diego kommer att visas i delar av Mission Valley, Linda Vista, Kensington och Banker’s Hill.

Relaterade Artiklar

Back to top button