Verizon samarbetar med Apple och Google för supersnabb 5G TV-tjänst

Verizon, Google, Apple, 5G, TV, leverantör, 5G TV-leverantör, Verizon Communications, YouTube, TV, TV-leverantör, kabel-TV, Internet-TV Verizon kommer att ge 5G-kunder antingen en gratis Apple TV-box eller gratis prenumeration på Googles YouTube TV-app för live-tv-tjänst. (Bild: Bloomberg)

Verizon Communications Inc tillkännagav affärer som gör Apple Inc och Google till sina första videoleverantörer för en supersnabb 5G-trådlös tjänst som företaget planerar att lansera i fyra städer senare i år. Hemsändningstjänsten kommer att debutera i Los Angeles, Houston och Sacramento, Kalifornien, liksom den nyligen tillkännagivna fjärde staden Indianapolis, sade Verizon tisdag i ett uttalande. Med introduktionen kommer Verizon att erbjuda 5G-kunder antingen en gratis Apple TV-låda eller gratis prenumeration på Googles YouTube TV-app för live-tv-tjänst, enligt personer som är bekanta med planen.

Efter att ha lagt sin egen online-tv-satsning bestämde sig New York-baserade Verizon för att samarbeta med de två teknikjättarna för videoinnehåll, ett första steg mot att så småningom konkurrera nationellt mot internet- och betal-TV-leverantörer som AT&T Inc och Comcast Corp. trådlös teknik planerar Verizon att överföra onlinetjänster till hemmottagare och leverera hastigheter som matchar eller överstiger fasta anslutningar. Tillkännagivandet bekräftar a Bloomberg rapportera tidigare tisdag.

Prenumeranter på 5G-tjänsten kommer också att erbjudas live NFL- och NBA-spel, samt nyhetsprogram via Verizons egen Oath-mediedivision. Apple TV-rutan skulle fungera som portalen för vardagsrumsåtkomst till videoprogrammering, medan Googles YouTube TV erbjuder mer än 60 kanaler med live-tv för 40 dollar i månaden.

Fyra städer

Den kommande lanseringen av 5G-tjänsten blir ett nyckeltest för Verizon. Den största amerikanska trådlösa operatören håller på med en dyr uppgradering av nätverksteknik som måste övervinna flera utmaningar. Högfrekventa 5G-radiosignaler bryts lätt av regn och lövverk och förblir kommersiellt obevisade. Men om det lyckas kan tekniken leda till så mycket som 200 miljarder dollar per år i branschomfattande utvecklingsutgifter. Verizons styrelseordförande Lowell McAdam, som överlämnade titeln som verkställande direktör till Hans Vestberg den här månaden, satsade på en annan väg än AT&T och Comcast, som har förvärvat filmer och TV-program genom att spendera miljarder inköp av medieföretag. McAdam valde att utveckla ett mobilt media- och reklamföretag genom köp av AOL och Yahoo! För videounderhållning söker han allierade, inte tillgångar.

Läs också: Verizon tar 500 miljoner dollar för Yahoo-kostnader, stänger Esports

“Det är vår tro att vi är perfekt positionerade för att ha de partnerskap som vi behöver för att lyckas”, sa McAdam på ett konferenssamtal för förra månaden när han talade om 5G-videoplanen. ”Vi kommer inte att äga innehåll, så vi kommer inte att konkurrera med andra innehållsleverantörer. Vi kommer att bli deras bästa partner ur ett distributionsperspektiv. ”

Läs också: Verizon för att sluta sälja uppgifter om telefonplatser till tredje part

Verizon minskade sina egna TV-ambitioner och överlämnade marknaden till leverantörer som Netflix och Sling TV. Tidigare i år dödade företaget go90 efter att det misslyckades med att nå målgruppen för tonåringar. Och dess live-TV-satsningar online såldes så småningom när marknaden blev full av erbjudanden som Dish Network Corps Sling och AT & T: s DirecTV Now. Vissa detaljer om den nya tjänsten, såsom tidpunkt och pris, diskuteras fortfarande enligt folket.

Relaterade Artiklar

Back to top button