Verizon sÀljer Tumblr till WordPress: s moderbolag

Verizon sÀljer Tumblr till WordPress: s moderbolag

Verizon sÀljer bloggplattformen Tumblr till WordPress.coms moderbolag, Automattic.

Som ett resultat kommer tvĂ„ av de största gratis bloggtjĂ€nsterna pĂ„ internet att gĂ„ samman. “Vi Ă€r glada att lĂ€gga till det i vĂ„r sortiment”, sĂ€ger Automattics VD Matt Mullenweg i ett uttalande.

Villkoren för affÀren avslöjades inte. Men Verizon sa att det sÄlde av bloggplattformen vid en tidpunkt dÄ företaget fokuserar pÄ förstklassigt originalinnehÄll genom sina andra egenskaper, som inkluderar Yahoo, AOL och HuffPost.

Vi har stora nyheter att dela idag: @tumblr gÄr med i Automattic, och vi kunde inte vara mer glada. HÀr Àr @ photomatts tillkÀnnagivande (pÄ hans egen Tumblr-webbplats!): Https://t.co/gcWqj6wOBO pic.twitter.com/FThTGACK7M

– Automattic (@automattic) 12 augusti 2019

Verizon sa ocksĂ„ att den sökte rĂ€tt köpare och valde Automatic, och trodde att parningen kunde injicera ny energi i Tumblr. “Vi Ă€r stolta över vad teamet har Ă„stadkommit och Ă€r glada över att ha hittat den perfekta partnern i Automattic, vars expertis och meritlista kommer att lĂ„sa upp nya och spĂ€nnande möjligheter för Tumblr och dess anvĂ€ndare”, sĂ€ger Verizon Medias VD Guru Gowrappan.

Verizon tog över Tumblr tillbaka 2017 som en del av förvÀrvet av Yahoo. Men trafiken till bloggplattformen föll efter att den antog ett förbud mot vuxeninnehÄll i december som tvingade porrentusiaster och erotiska artister bort frÄn webbplatsen. Rykten om en potentiell försÀljning började sedan bryggas i maj nÀr rapporterades att Verizon handlade Tumblr för potentiella köpare för att stabilisera sin medieverksamhet.

I ett blogginlĂ€gg pĂ„ dagens nyheter sa Tumblrs personal: “Vi kunde inte vara mer glada över att gĂ„ med i ett team som har ett liknande uppdrag.”

“Automattic delar vĂ„r vision att bygga passionerade samhĂ€llen kring gemensamma intressen och att demokratisera publicering sĂ„ att alla med en historia kan berĂ€tta det, sĂ€rskilt nĂ€r de kommer frĂ„n underhörda röster och marginaliserade samhĂ€llen,” tillade Tumblrs personal. Men enligt kommer plattformens förbud mot vuxeninnehĂ„ll att förbli pĂ„ plats.

I ett inlĂ€gg pĂ„ Tumblr sa Automattics VD att affĂ€ren borde avslutas inom nĂ„gra veckor. “VĂ„ra team arbetar hĂ„rt just nu för att göra denna övergĂ„ng smidig för alla pĂ„ Tumblr, och Ă€ven om vi har mĂ„nga detaljer att stryka ut, Ă€r en sak som vi Ă€r helt engagerade i att bevara passionen och kĂ€nslan av gemenskap som sĂ„ mĂ„nga mĂ€nniskor runt om i vĂ€rlden – och över hela nĂ€tet – har kommit att umgĂ„s med Tumblr, sade han.

Förutom WordPress Àger Automattic ocksÄ e-handelsplattform, WooCommerce och anteckningsapplikationen Simplenote.