Verizon presenterar 5G-täckningskartor

Verizon presenterar 5G-täckningskartor

Verizon 5G är redo för sin verkliga offentliga debut, sju månader efter den första lanseringen. Verizon spinner ut djärvt färgade 5G-täckningskartor, och täckningen som den hävdar är mycket bättre än vad vi såg i våra tester i Chicago, Providence och New York City.

De nya kartorna gör djärva påståenden. Verizon har nu några 5G i 18 städer, och det står att det kommer att ha 30 i slutet av året. Åtminstone utomhus säger Verizon att det täcker nästan hela centrala Boise, Idaho och Minneapolis, Minnesota, till exempel med 5G. I Chicago lovar Verizons nya karta täckning i stort sett hela Loop, West Loop och River North.

Verizon 5G Chicago täckning

Och kartorna är knäppa nog för att jag ska tro att de bara kan vara ärliga. Verizons karta för Sioux Falls, South Dakota, visar täckning endast längs en sträcka av N Phillips Avenue. Dess karta för Houston visar det mesta av Museum District, men annars täcks bara små fläckar av stadsdelar.

Verizon 5G Sioux Falls täckning

Detta g√•r till min frustration med Verizons p√•st√•ende att den har “5G byggt r√§tt.” √Ąven om det √§r j√§ttebra att det nu √§r mycket mer √§rligt om var dess 5G √§r tillg√§nglig, visar kartorna att Verizon kanske inte ska lova att t√§cka n√•gra kvarter som det p√•st√•r sig t√§cka √§nnu.

I Wicker Park, Chicago, till exempel, går Verizon 5G upp flera av de stora artärerna men täcker inte några av de mer bostadsvägarna mellan dem. Verizon kan argumentera för att 5G är i Wicker Park, men Wicker Park-invånarna kommer fortfarande troligen att vara ganska frustrerade.

De nya kartorna visar mycket mer täckning än vad jag upplevde när jag testade nätverket i sommar och höst. Toppen; Jag tror att det betyder att nätverket expanderar.

I Harlem till exempel hittade jag bara Verizon 5G l√§ngs Eighth Avenue mellan 132-134 Sts och i h√∂rnet av 116th Street och Park Avenue. Enligt Verizons nya karta skulle jag ha tagit n√§tverket hela v√§gen ner till 129th Street l√§ngs √•ttonde, liksom p√• 120th och Sixth, om jag hade gjort samma promenad idag. Men betyder det dock Verizons 5G “t√§cker Harlem?”

Verizon Harlem Täckning

Verizons 5G förlitar sig på millimetervåg, en relativt ny teknik som våra tester har visat kan bara få en radie på 600 till 800 fot från en cellplats just nu. Det kommer att förbättras med nya enheter, till exempel internetmottagare hemma baserat på nya Qualcomm-antenner, som kan ha upp till sex gånger det intervall vi hittills har sett, men det avståndet är vad vi har sett testa med nuvarande konsumenttelefoner.

Fläckig täckning har förvärrats, enligt analytiker, av två problem. Först och främst började Verizon marknadsföra städer där de bara hade aktiverat några få cellplatser. För det andra, för bästa täckning just nu, måste millimetervågcellens vinkel vara korrekt inriktad med vinkeln på en 4G-cell på samma plats, och det är inte alltid sant. Eftersom Verizon optimerar arrangemanget av sina 4G- och 5G-celler kan täckningen förbättras ytterligare.

Eftersom den inte riktigt tränger in i byggnader har millimetervåg mycket olika täckningsformer än vad vi är vana vid från 4G. En plats placerad vid en korsning skapar faktiskt inte en bubbla 800 fot i alla riktningar; mer, det banar upp närliggande gator på ett främst (men inte helt) synfält.

Om du kan komma in i en täckningszon har våra tester visat spektakulära hastigheter; 1Gbps ner är ganska normalt.

För vad det är värt erbjuder Sprint kartor för sina nio 5G-städer och T-Mobile har kartor för sina sex. AT&T har inga kartor, men AT&T säljer inte heller 5G till konsumenter.

Verizon är den nuvarande ledaren i vår Race to 5G-ranking eftersom den erbjuder de flesta 5G-enheterna från alla operatörer. Nu när det också erbjuder mer ärliga täckningskartor blir det lättare att avgöra om hoppet till 5G är värt det för dig, eller om du ska vänta på nästa generations enheter.