Verizon lanserar 5G i NYC: första hastighetsresultat upp till 1,6 Gbps

Verizon lanserar 5G i NYC: första hastighetsresultat upp till 1,6 Gbps

Verizon lanserade sitt snabba 5G-nÀtverk idag i ytterligare tre stÀder: New York, Boise och Panama City, Florida. Medan de tvÄ sistnÀmnda visar Verizons Ätagande att placera 5G i mindre stÀder runt Amerika, Àr New York min hemstad, och jag fick en snabb titt pÄ nÄgra av de första prestationerna.

Verizons 5G-system Àr i bÀsta fall riktigt snabbt, men det Àr vÀldigt svÄrt att bygga tÀckning med de mycket höga frekvenserna som anvÀnds. De finns nu i 13 stÀder och Àr mestadels inriktade pÄ trÄnga delar av stadskÀrnor, nÀra universitetsomrÄden och nÀra idrottsarenor. I Chicago hittade jag det mestadels i centrum. I Providence, Rhode Island, Àr det grupperat runt högskolor.

Madison Square 5G Site

“Vi fortsĂ€tter att bygga och utöka vĂ„rt 5G Ultra Wideband-nĂ€tverk i bĂ„da stora stĂ€der, som New York och Chicago, och i mindre stĂ€der som Boise, Panama City och Providence,” sĂ€ger Kyle Malady, Verizons EVP och CTO i en press. slĂ€pp. “Idag kan vĂ„ra kunder förvĂ€nta sig att hitta vĂ„rt 5G Ultra Wideband-nĂ€tverk i affĂ€rsdistrikt och offentliga utrymmen dĂ€r invĂ„narna samlas och turister besöker, och det kommer ocksĂ„ att expandera snabbt till andra omrĂ„den.”

Verizon 5G-hastigheter vs LTE-hastigheter i NYC

RÀckvidden förbÀttras

NÀr jag testade Verizons system i Chicago i maj sÄg jag att det tappade mer Àn cirka 500 meter frÄn en cellplats. Det ser ut som i New York, sortimentet blir bÀttre. FrÄn en plats nÀra Jacob Javits Convention Center kom jag 880 meter söderut pÄ 11th Avenue. PÄ vÀg norrut och runt ett hörn, med en reflektion frÄn en glasbyggnad, fick jag cirka 80 fot av siktlinjen innan signalen sjönk (totalt 700 fot inklusive studsande över gatan frÄn glasbyggnaden och tillbaka.)

Verizon 5G-webbplats pÄ Javits

Det Ă€r bĂ€ttre Ă€n jag sĂ„g i Chicago. Som grundare av Recon Analytics Roger Entner förklarade för mig vid Qualcomms huvudkontor den hĂ€r veckan har 5G-leverantörer kunnat flytta frĂ„n “breda” till “smala” strĂ„lar i sommar och utökat rĂ€ckvidd och hastigheter. Det gör skillnad.

Hastigheterna var ojÀmna och gick frÄn bra till stora. Byggnaden Verizon placerades nÀra kongresscentret hade tvÄ uppsÀttningar paneler: söderlÀge och norrlÀge. PÄ de söderlÀge panelerna fick jag 585-845Mbps. Det Àr bra, men inte bra för millimetervÄg (mmWave). PÄ de norrlÀgsna panelerna fick jag dock 1609 Mbps pÄ gatan och till och med 1620 Mbps nÄgot runt hörnet av en byggnad. Det Àr spektakulÀrt. Jag förstÄr inte varför de tvÄ uppsÀttningarna av paneler pÄ samma plats skulle ge sÄ olika hastigheter, sÀrskilt med tanke pÄ att jag förmodligen var den enda anvÀndaren pÄ webbplatsen vid den tiden.

5G hastighet runt ett hörn

Att gĂ„ inomhus fortsĂ€tter att vara bana i mmWave. NĂ€r jag gick in i Javits, som bara Ă€r en glaslĂ„da, och fortfarande kan se 5G-webbplatsen genom ett stort fönster sĂ„g jag hastigheterna sjunka frĂ„n 585 Mbps till 178 Mbps – en nedgĂ„ng pĂ„ 69 procent.

Det Àr vÀrre Àn vad vi sÄg med Verizon i Providence i juli, som minskade med 45 procent. MillimetervÄg 5G Àr fortfarande inte en teknik som gÄr frÄn utomhus till inomhus; om transportörer vill ha inomhusdÀckning ser det ut som om de kommer att behöva göra inomhusinstÀllningar. För företag och hem som söker 5G tror jag att de Àr mer benÀgna att installera externa 5G-mottagarpaneler som ansluter genom vÀggen till en Wi-Fi-router inuti.

Företaget bekrÀftade att det strÀvar efter att ha en del tjÀnster i 30 stÀder i slutet av Äret, och att det kommer att erbjuda heminternetstjÀnst i vissa (men inte alla) av dessa 30 stÀder ocksÄ. Det innebÀr att Verizon kommer att behöva rulla ut mÄnga nya stÀder, i grupper, ganska snabbt de nÀrmaste mÄnaderna.

Om du lÀser en hel del av mina saker, förresten, kanske du undrar varför Verizon LTE-resultaten i min iPhone LTE-testhistoria var sÄ trassliga. (Jag har det.) Jag har en teori: Jag testade exakt pÄ de stÀllen det installerade 5G, nÄgra dagar innan de slog pÄ det, och sÄ mötte jag Verizons nÀtverk i ett olyckligt mellantekniklÀge.

Levererar pÄ hastighet, inte pÄ tÀckning

Jag Àr orolig för att Verizon dramatiskt överbelastar tÀckningen. HÀr Àr vad de lovar i New York.

Manhattan: Midtown, Financial District, Harlem, East Harlem, Hell’s Kitchen och Washington Heights
Brooklyn: Downtown Brooklyn
Bronx: Pelham Bay, Fordham Heights och Hunt’s Point

Verkligen nu? I “Hell’s Kitchen” sĂ„g jag tvĂ„ platser som tĂ€ckte sju kvarter i en aveny och cirka 80 meter frĂ„n allĂ©axeln. Jag fick ocksĂ„ reda pĂ„ tvĂ„ platser som tĂ€cker nĂ„gra kvarter runt Madison Square Garden. Dessa breda grannskapsuttalanden antyder tĂ€ckning som tĂ€cker ett grannskap.

PĂ„ begĂ€ran medgav en Verizon-talesman att den inte tĂ€cker dessa stadsdelar – Ă€ven om han sa att tĂ€ckningen kommer att bli bĂ€ttre. Jag Ă€r orolig för att Verizon gör orealistiska förvĂ€ntningar med dessa grannskapsomfattande löften.

NĂ€r dina mobilwebbplatser bara har 600-800 fotradier Ă€r det svĂ„rt att tĂ€cka kvarter. Harlem, East Harlem och Washington Heights Ă€r stora omrĂ„den. “East Harlem” ensam Ă€r mer Ă€n en kvadratkilometer. Eftersom Verizon inte erbjuder nĂ„gon officiell karta, tycker jag att det Ă€r mycket svĂ„rt att tro att de heltĂ€ckande tĂ€cker flera kvadratkilometer.

Verizon behöver bara komma rent och visa oss var det finns faktisk tÀckning. Bristen pÄ kartor Àr löjligt just nu. Jag har gjort mina egna amatörkartor över nÄgra av Verizons 5G-tÀckningslöften, men jag börjar tro att Àven dessa kartor Àr överlovande. Jag ska försöka gÄ mer pÄ Manhattan nÀr jag fÄr tid att rÀkna ut nÄgot av detta, nu nÀr jag inte behöver försöka Äka till Denver eller Providence.