Verizon lanserar 5G i NYC: första hastighetsresultat upp till 1,6 Gbps

Verizon lanserade sitt snabba 5G-nätverk idag i ytterligare tre städer: New York, Boise och Panama City, Florida. Medan de två sistnämnda visar Verizons åtagande att placera 5G i mindre städer runt Amerika, är New York min hemstad, och jag fick en snabb titt på några av de första prestationerna.

Verizons 5G-system är i bästa fall riktigt snabbt, men det är väldigt svårt att bygga täckning med de mycket höga frekvenserna som används. De finns nu i 13 städer och är mestadels inriktade på trånga delar av stadskärnor, nära universitetsområden och nära idrottsarenor. I Chicago hittade jag det mestadels i centrum. I Providence, Rhode Island, är det grupperat runt högskolor.

Madison Square 5G Site

“Vi fortsätter att bygga och utöka vårt 5G Ultra Wideband-nätverk i båda stora städer, som New York och Chicago, och i mindre städer som Boise, Panama City och Providence,” säger Kyle Malady, Verizons EVP och CTO i en press. släpp. “Idag kan våra kunder förvänta sig att hitta vårt 5G Ultra Wideband-nätverk i affärsdistrikt och offentliga utrymmen där invånarna samlas och turister besöker, och det kommer också att expandera snabbt till andra områden.”

Verizon 5G-hastigheter vs LTE-hastigheter i NYC

Räckvidden förbättras

När jag testade Verizons system i Chicago i maj såg jag att det tappade mer än cirka 500 meter från en cellplats. Det ser ut som i New York, sortimentet blir bättre. Från en plats nära Jacob Javits Convention Center kom jag 880 meter söderut på 11th Avenue. På väg norrut och runt ett hörn, med en reflektion från en glasbyggnad, fick jag cirka 80 fot av siktlinjen innan signalen sjönk (totalt 700 fot inklusive studsande över gatan från glasbyggnaden och tillbaka.)

Verizon 5G-webbplats på Javits

Det är bättre än jag såg i Chicago. Som grundare av Recon Analytics Roger Entner förklarade för mig vid Qualcomms huvudkontor den här veckan har 5G-leverantörer kunnat flytta från “breda” till “smala” strålar i sommar och utökat räckvidd och hastigheter. Det gör skillnad.

Hastigheterna var ojämna och gick från bra till stora. Byggnaden Verizon placerades nära kongresscentret hade två uppsättningar paneler: söderläge och norrläge. På de söderläge panelerna fick jag 585-845Mbps. Det är bra, men inte bra för millimetervåg (mmWave). På de norrlägsna panelerna fick jag dock 1609 Mbps på gatan och till och med 1620 Mbps något runt hörnet av en byggnad. Det är spektakulärt. Jag förstår inte varför de två uppsättningarna av paneler på samma plats skulle ge så olika hastigheter, särskilt med tanke på att jag förmodligen var den enda användaren på webbplatsen vid den tiden.

5G hastighet runt ett hörn

Att gå inomhus fortsätter att vara bana i mmWave. När jag gick in i Javits, som bara är en glaslåda, och fortfarande kan se 5G-webbplatsen genom ett stort fönster såg jag hastigheterna sjunka från 585 Mbps till 178 Mbps – en nedgång på 69 procent.

Det är värre än vad vi såg med Verizon i Providence i juli, som minskade med 45 procent. Millimetervåg 5G är fortfarande inte en teknik som går från utomhus till inomhus; om transportörer vill ha inomhusdäckning ser det ut som om de kommer att behöva göra inomhusinställningar. För företag och hem som söker 5G tror jag att de är mer benägna att installera externa 5G-mottagarpaneler som ansluter genom väggen till en Wi-Fi-router inuti.

Företaget bekräftade att det strävar efter att ha en del tjänster i 30 städer i slutet av året, och att det kommer att erbjuda heminternetstjänst i vissa (men inte alla) av dessa 30 städer också. Det innebär att Verizon kommer att behöva rulla ut många nya städer, i grupper, ganska snabbt de närmaste månaderna.

Om du läser en hel del av mina saker, förresten, kanske du undrar varför Verizon LTE-resultaten i min iPhone LTE-testhistoria var så trassliga. (Jag har det.) Jag har en teori: Jag testade exakt på de ställen det installerade 5G, några dagar innan de slog på det, och så mötte jag Verizons nätverk i ett olyckligt mellanteknikläge.

Levererar på hastighet, inte på täckning

Jag är orolig för att Verizon dramatiskt överbelastar täckningen. Här är vad de lovar i New York.

Manhattan: Midtown, Financial District, Harlem, East Harlem, Hell’s Kitchen och Washington Heights
Brooklyn: Downtown Brooklyn
Bronx: Pelham Bay, Fordham Heights och Hunt’s Point

Verkligen nu? I “Hell’s Kitchen” såg jag två platser som täckte sju kvarter i en aveny och cirka 80 meter från alléaxeln. Jag fick också reda på två platser som täcker några kvarter runt Madison Square Garden. Dessa breda grannskapsuttalanden antyder täckning som täcker ett grannskap.

På begäran medgav en Verizon-talesman att den inte täcker dessa stadsdelar – även om han sa att täckningen kommer att bli bättre. Jag är orolig för att Verizon gör orealistiska förväntningar med dessa grannskapsomfattande löften.

När dina mobilwebbplatser bara har 600-800 fotradier är det svårt att täcka kvarter. Harlem, East Harlem och Washington Heights är stora områden. “East Harlem” ensam är mer än en kvadratkilometer. Eftersom Verizon inte erbjuder någon officiell karta, tycker jag att det är mycket svårt att tro att de heltäckande täcker flera kvadratkilometer.

Verizon behöver bara komma rent och visa oss var det finns faktisk täckning. Bristen på kartor är löjligt just nu. Jag har gjort mina egna amatörkartor över några av Verizons 5G-täckningslöften, men jag börjar tro att även dessa kartor är överlovande. Jag ska försöka gå mer på Manhattan när jag får tid att räkna ut något av detta, nu när jag inte behöver försöka åka till Denver eller Providence.

Relaterade Artiklar

Back to top button