Verizon-kunder på Android får automatisk Robocall-blockering

I juni tillät FCC trådlösa operatörer att automatiskt registrera kunder i robocall-blockeringstjänster, och Verizon-kunder med utvalda Android-telefoner kommer nu att dra nytta av detta drag.

Från och med idag kommer Verizon att “automatiskt skydda kvalificerade Android-användare genom gratis spam-upptäckt och blockera högriskanrop.” De på iOS måste ladda ner Verizons Call Filter-app för att registrera sig i den kostnadsfria tjänsten.

Transportföretaget började lansera en gratis version av sin Call Filter-spam-upptäckt och blockeringstjänst i mars, men fram till idag var alla tvungna att ladda ner appen och registrera sig själva. Nu behöver inte Android-användare ta det extra steget.

Med den kostnadsfria versionen av samtalsfilter får du en avisering när ett samtal sannolikt är skräppost. Vissa samtal från kända spammare kommer att blockeras och skickas direkt till röstbrevlådan, andra visas som “Potentiell skräppost” i nummer-ID-fältet. Tjänsten låter dig också rapportera oönskade nummer och kommer automatiskt att blockera robocalls baserat på din önskade risknivå.

En betald version av samtalsfilter är $ 3 per månad; det identifierar okända uppringare efter namn, även om de inte sparas i dina kontakter. Den betalda versionen innehåller också en riskmätare för robocall, en sökfunktion för skräppostnummer och låter dig skapa en personlig robocall-lista.

“Vi vet att våra kunder är trötta på det oändliga angreppet på robocalls”, säger Verizon EVP Ronan Dunne i ett uttalande. “Vårt team är engagerat i att utveckla och förbättra de verktyg som kommer att hjälpa kunderna. Detta är ytterligare ett stort steg i den processen.”

Relaterade Artiklar

Back to top button