Verizon-kunder pÄ Android fÄr automatisk Robocall-blockering

Verizon-kunder pÄ Android fÄr automatisk Robocall-blockering

I juni tillÀt FCC trÄdlösa operatörer att automatiskt registrera kunder i robocall-blockeringstjÀnster, och Verizon-kunder med utvalda Android-telefoner kommer nu att dra nytta av detta drag.

FrĂ„n och med idag kommer Verizon att “automatiskt skydda kvalificerade Android-anvĂ€ndare genom gratis spam-upptĂ€ckt och blockera högriskanrop.” De pĂ„ iOS mĂ„ste ladda ner Verizons Call Filter-app för att registrera sig i den kostnadsfria tjĂ€nsten.

Transportföretaget började lansera en gratis version av sin Call Filter-spam-upptÀckt och blockeringstjÀnst i mars, men fram till idag var alla tvungna att ladda ner appen och registrera sig sjÀlva. Nu behöver inte Android-anvÀndare ta det extra steget.

Med den kostnadsfria versionen av samtalsfilter fĂ„r du en avisering nĂ€r ett samtal sannolikt Ă€r skrĂ€ppost. Vissa samtal frĂ„n kĂ€nda spammare kommer att blockeras och skickas direkt till röstbrevlĂ„dan, andra visas som “Potentiell skrĂ€ppost” i nummer-ID-fĂ€ltet. TjĂ€nsten lĂ„ter dig ocksĂ„ rapportera oönskade nummer och kommer automatiskt att blockera robocalls baserat pĂ„ din önskade risknivĂ„.

En betald version av samtalsfilter Àr $ 3 per mÄnad; det identifierar okÀnda uppringare efter namn, Àven om de inte sparas i dina kontakter. Den betalda versionen innehÄller ocksÄ en riskmÀtare för robocall, en sökfunktion för skrÀppostnummer och lÄter dig skapa en personlig robocall-lista.

“Vi vet att vĂ„ra kunder Ă€r trötta pĂ„ det oĂ€ndliga angreppet pĂ„ robocalls”, sĂ€ger Verizon EVP Ronan Dunne i ett uttalande. “VĂ„rt team Ă€r engagerat i att utveckla och förbĂ€ttra de verktyg som kommer att hjĂ€lpa kunderna. Detta Ă€r ytterligare ett stort steg i den processen.”