Vem betalar för vars streaming?

Streamingtjänster är mer populära – och mer nödvändiga – än någonsin. Det finns så många att välja mellan … och så många att betala för. Men en undersökning från CordCutting.com visar att många inte betalar sin egen väg för det de tittar på.

Bland Netflix, Amazon Prime Video, Hulu och Disney + betalar de flesta för sina egna Prime Video-konton, 69,1 procent. Det är troligtvis för att tjänsten kommer tillsammans med Amazon Prime-konton. Mer än hälften av Disney +: s tittare betalar dock inte själva deras tillgång: För de senaste av de stora streamingtjänsterna svarar bara 49,7 procent av dem som tittar på namnet på räkningen.

Med tanke på hur mycket Gen Z har att hantera så långt som ekonomin och jobbmöjligheterna, kan de förlåtas för att redovisa mest upplåning av någon annans kontoinformation (72,5 procent för Netflix, 46,3 procent för Prime Video, 44,9 procent för Hulu, och 68,8 procent för Disney +). Vanligtvis är att någon annan är deras föräldrar. I en viss omvandling använder vissa föräldrar sina barns konton, mestadels de som har Hulu (9,3 procent).

Alla undersökningsfrågor om förhållandet mellan tittare och prenumeranter är ganska vänliga (förälder, barn, vän, rumskompis och liknande), men man sticker ut – exer. Ingen av de tillfrågade fick sin Disney + subventionerad av en ex. Men de som har delat Hulu (4,7 procent), Netflix (1,7 procent) och Prime Video (2 procent) med en tidigare partner kanske vill ändra sina lösenord.

Och uppenbarligen är detta inte en idealisk situation för själva tjänsterna: Du kan förmodligen förvänta dig att se dem slå ner på lösenordsdelning snart.

Relaterade Artiklar

Back to top button