Varför rusa Googles molntjänst? Holiday Shopping försäljning

 Varför rusa Googles molntjänst?  Holiday Shopping försäljning

Den första mottagningen av Google Stadia har i bästa fall varit ljummet. Som PCMag hårdvareanalytiker Matt Buzzi förklarade på Cheddar tidigare i veckan är Stadias ursprungliga spelbibliotek begränsat, det finns betydande ingångsfördröjning när du spelar över Chromecast, och det kommer att dröja länge innan 5G låser upp det verkliga höghastighetsspelet var som helst potential för molnspel.

Why Axis Bug

Så varför lanserade Google Stadia nu? Bortsett från att hålla jämna steg med Apple Arcade och försöka slå konkurrenter som Microsoft xCloud och EA: s Project Atlas till breda offentliga lanseringar, kommer beslutet helt enkelt ner till semestershoppingdollar.

Enligt en rapport från marknadsundersökningsföretaget NPD Group toppar utgifterna för videospel under semestern, med en månadsförsäljning upp till tre gånger högre än resten av året. År 2018 toppade spelförsäljningen 2,5 miljarder dollar i november och nära 3,5 miljarder dollar i december, jämfört med månadsförsäljningen mellan 500 och 1,5 miljarder dollar de senaste 10 månaderna.

Stadias månatliga prenumerationskostnad är endast 9,99 USD per månad för ett Stadia Pro-medlemskap. Du kan också köpa den som ett paket på $ 129 med Google Stadia Premiere Edition, som levereras med en Chromecast Ultra, en Stadia-kontroller och tre månader Stadia Pro; ytterligare styrenheter är $ 69 vardera. Fångsten är att även om du betalar allt detta måste du fortfarande köpa varje molnbaserat spel du vill ha till fullt försäljningspris.

Som PCMag Senior Consumer Electronics Analyst Will Greenwald f√∂rklarade i sin recension: “Att k√∂pa ett spel p√• Stadia g√∂r det endast tillg√§ngligt p√• Stadia, vilket inneb√§r att det √§r tillg√§ngligt och d√§rmed ditt √§gande och din f√∂rm√•ga att spela spelet √§r helt beroende av att Stadia f√∂rblir tillg√§ngligt som en tj√§nst . Det finns inget s√§tt att ladda ner eller √∂verf√∂ra ett spel som k√∂pts p√• Stadia, eller p√• annat s√§tt bevara det om Google slutar st√∂dja tj√§nsten. “

Det √§r ett utm√§rkt s√§tt f√∂r Google att inte bara samla in den ursprungliga paketf√∂rs√§ljningen och √•terkommande m√•natliga prenumerationsint√§kter utan ocks√• att s√§lja f√∂rs√§ljning av semesterspel f√∂r alla sina lanseringspartners, f√∂r spel inklusive Assassin’s Creed Odyssey, Final Fantasy XV och Red Dead Redemption 2. rusar ut tj√§nsten kan Google tj√§na snabbt, men det kan kosta att Stadia g√•r ner som den f√∂rsta stora molnspelfloppen.