Varför har jag två separata konversationer med samma person i Meddelanden?

F: Jag har använt meddelanden för att texta med min fästman nästan sedan den först kom ut, och det har alltid fungerat bra, men nyligen märkte jag att jag har två separata trådar i meddelanden med hans namn på dem båda och olika delar av våra omvandlingar i varje. Jag kan skicka meddelanden till honom i någon av dem och han får dem, och han har bara en meddelandetråd på sin iPhone, men meddelanden från honom verkar slumpmässigt gå in i den ena eller den andra. Har du någon aning om varför detta händer och hur jag kan fixa det? Finns det något sätt jag kan kombinera dessa två samtal i en?

S: Den vanligaste orsaken till detta är att den andra personen har börjat skicka iMessages till dig från en annan adress. iMessage-användare kan ta emot meddelanden på mer än en adress. Det är inte ovanligt att iPhone-användare har minst två iMessage-“adresser” – vanligtvis användarens telefonnummer och den e-postadress som är kopplad till deras Apple-ID – och det är till och med möjligt att använda flera e-postadresser. Medan iMessages kan vara mottagen vid någon av de associerade adresserna väljs en adress som standard till skicka iMessages. Du kan se adresserna som har associerats med ditt Apple-ID och vilka som används för iMessage genom att gå in i din inställningar app och välja Meddelanden, Skicka och ta emot.

Som namnet antyder är adressen som valts under “Starta nya konversationer från” den som används för att initiera ny samtal i iMessage, men det finns en fångst: När svarar till befintliga iMessage-konversationer kommer sändningsadressen att vara den samma som nyligen användes i den konversationen. Så med andra ord, om din fästman skickar en ny iMessage till dig, kommer den från adressen som anges i inställningarna ovan, men om han svarar på ett meddelande som du nyligen har skickat kommer det från vilken adress du skickade meddelandet till .

Meddelandeappen på iOS delade konversationer baserat på avsändarens adress, utan hänsyn till kontaktposter. Så en iMessage-konversation med någons telefonnummer kommer att separeras från en iMessage-konversation från den personens e-postadress, även om båda delar samma kontaktpost i din iOS-adressbok. Du kan bestämma vilken adress som används för en iMessage-konversation genom att trycka på knappen “Detaljer” i det övre högra hörnet och sedan trycka på “i” -knappen bredvid användarens namn. Detta tar fram ett kontaktkort för den användaren, med iMessage-adressen markerad i blått.

Varför har jag två separata konversationer med samma person i Meddelanden?

Chansen är att om du tittar på de två konversationstrådarna med din fiance, kommer du att upptäcka att de båda använder olika adresser. Om din fästman nyligen har uppgraderat till en ny iPhone, bytt operatör eller till och med helt enkelt bytt till ett nytt SIM-kort kan detta få iOS att återgå till att använda sin e-postadress som standard medan telefonnumret omregistreras på Apples servrar. . Tyvärr, även om det inte finns något sätt att slå samman de två trådarna, kan du i princip bestämma vilken du ska fortsätta använda genom att matcha “från” -adressen i din meddelandeprogram med inställningen “Starta nya konversationer från” på sin iPhone – se bara till att du ” använder båda en konversation med sitt telefonnummer, eller att ni båda använder en konversation med hans e-postadress. Detta kommer att hålla dig i samma konversationstråd, och den gamla kommer helt enkelt att vila.

Relaterade Artiklar

Back to top button