Varför den nya Poco X2 fortfarande är kungen i mellanslagstelefonsegmentet i Indien

Poco X2 är företagets senaste aktör i smarttelefonsegmentet under 20K i Indien. Och även om det inte riktigt är en efterträdare till Poco F1, har varumärket lyckats lägga in alla klockor och visselpipor för att upprätthålla Poco-arvet. Med detta sagt landar enheten i en annan serie helt och hållet och är lite ojämn från vad folk har förväntat sig. Till skillnad från F1 har den till exempel inte en flaggskeppsprocessor den här gången. Istället fokuserar företaget mer på design och främst 120Hz ‘Reality Flow’ -skärm.

Sammantaget tillgodoser den nya Poco-telefonen nu en annan klass av köpare, i ett segment som starkt domineras av Realme och Redmi. Så är Poco X2 tillräckligt bra för att kallas kungen för mellanklassegmentet? Eller erbjuder de redan etablerade spelarna som Realme 6 Pro, Realme X2 eller den nyligen lanserade Galaxy M31 bättre värde? Låt oss ta reda på.

Design och bygg

Alla fyra smartphones är jämnt placerade när det gäller design och byggkvalitet, räknas i de lysande kant-till-kant-skärmarna på framsidan tillsammans med glansigt bak.

Av dessa har både Realme 6 Pro och Poco X2 stänkbeständiga kroppar, när Galaxy M31 och Realme 6 inte är det. M31 skiljer sig också från den matta ytan till baksidan och är den enda som har fingeravtryckssensorn placerad på baksidan. Med de andra tre har samma placerats på sidorna.

Dessutom är Galaxy M31 och Realme 6 de lättaste här med en vikt på 191 gram medan Poco X2 är den tyngsta med 208 gram. Realme 6 Pro mäter också ungefär samma vid 202 gram.

Värt att notera, både Galaxy M31 och Realme 6 har en konventionell polykarbonatbaksida. Däremot har Poco X2 en Gorilla Glass 5-belagd bak, följt av Realme 6 Pro som har en liknande kombination.

Visa

När det gäller skärmen har Galaxy M31 det minsta av partiet, men av marginella enheter. Till att börja med har den en 6,4-tums panel följt av Realme 6 och Realme 6 Pro, vardera på 6,5 tum respektive 6,6 tum. Poco X2 har en större 6,67-tums panel.

M31 är den enda som erbjuder en AMOLED-skärm. Givet, andra inklusive Realme 6, 6 Pro och Poco X2 pratar med IPS LCD-skärmar med höga uppdateringsfrekvenser.

Vidare är M31 den enda som har ett bildförhållande på 19,5: 9 med ett vattenfall, medan resten har 20: 9-skärmar med stanshålsdesign. Alla enheter har liknande upplösningar och skärmstorlekar, vilket resulterar i mycket minimala skillnader i pixeldensitet. Siffrorna är så nära att det är praktiskt taget omöjligt för det blotta mänskliga ögat att hitta stor skillnad här.

Även här får Poco X2 och Realme 6 Pro Corning Gorilla Glass 5 framåt. De andra två använder daterat Gorilla Glass 3-skydd.

Nu, medan skärmarna kan se lika ut, finns det en aspekt där Poco X2 har en absolut fördel över sina konkurrenter, dvs. uppdateringsfrekvensen. Det är särskilt den första och enda enheten för tillfället som erbjuder en skärm med en 120Hz uppdateringsfrekvens i sitt segment, följt av Realme 6-serien som erbjuder 90Hz-paneler. Detta gör det ännu mjukare att använda och ett bra val för spelare.

Prestanda

När det gäller prestanda drivs Poco X2 av Snapdragon 730G-processor, kombinerat med upp till 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme. Medan Samsung Galaxy M31 använder Samsungs egna Exynos 9611-chipset kopplat till 6 GB RAM och upp till 128 GB internt minne.

Realme 6 använder MediaTek Helio G90T-processor som arbetar tillsammans med upp till 8 GB RAM-minne och 128 GB lagringsutrymme. Samtidigt är Pro-modellen utrustad med Snapdragon 720G med liknande toppkonfiguration.

Nu har alla telefoner tillräckligt med chipset, och verkliga tester har avslöjat inte mycket av en märkbar skillnad under vanlig användning. Apparna öppnas ganska snabbt och speltid är också anständigt.

Hur som helst, Helio G90T utmärker sig när det gäller direkt rå prestanda men besviker i konsistens och energieffektivitet. Snapdragon 720G och 730G, å andra sidan, är lika bra och ganska skickliga i spel, räknar med flexibilitet och energiförbrukning. Exynos saknar efter i den extrema prestandafilen och är inte byggd för att tillgodose hardcore-spelare.

Även om spelprestanda borde vara densamma på Poco X2 och Realme 6 Pro, kan du förvänta dig bättre grafik och animationer tack vare den högre 120Hz-panelen.

Kamera

Kameror spelar lika viktigt i vilken telefon du ska välja. Här ser du många likheter mellan Poco X2 och Realme 6 Pro, med båda sex kameror.

Även kamerainställningarna liknar varandra. Poco X2 har en 64-megapixel primär sensor, följt av en 8-megapixel vidvinkelkamera och 2-megapixel makro- och djupgivare. Realme 6 Pro får en 64-megapixel primär sensor, tillsammans med en 2-megapixel makrokamera. I stället för en traditionell djupsensor på Poco använder den dock en teleobjektiv på 12 megapixlar.

Faktum är att Poco X2 använder en Sony IMX 686-sensor för sin primära enhet, vilket är betydligt bättre än Samsung GW1-sensorn som används av Realme 6 Pro.

För selfies kommer 6 Pro med en 16-megapixel + 8-megapixel vidvinkelkamerainställning. Poco X2 har under tiden en 20-megapixel primär sensor och en 2-megapixel djupsensor.

När det gäller verklig prestanda kan 6 Pro anses ha en liten kant med ett teleobjektiv på baksidan och en vidvinkel sekundär selfie-kamera. Ändå gör X2 poäng med den primära kamerans prestanda.

I jämförelse får Realme 6 en 64-megapixel primär kamera, en 8-megapixel ultravidvinkelobjektiv, en 2-megapixel monokrom och en 2-megapixel makrokamera. En 16 megapixel selfie-shooter följer detsamma. På samma sätt har M31 en 64-megapixel Samsung GW1 primär sensor med en 8-megapixel ultravidvinkellins, en 5-megapixel makroobjektiv och en 5-megapixel djupsensor. Framsidan får en 32 megapixel selfie-shooter. Prestanda på duon för både den främre och bakre kameran är tillräckligt bra och bör tillfredsställa användare vid de flesta tillfällen om inte alla.

Batteri

Samsung Galaxy M31 är verkligen kungen här med sitt massiva 6.000 mAh batteri. Men den stöder medelmåttig 15W snabb laddning. Poco X2, å andra sidan, kommer med ett 4500 mAh batteri i kombination med 27W snabb laddning.

Realme 6 Pro har en något lägre kapacitet på 4 300 mAh, vilket gör det snabbast att ladda med sin 30 W Flash Charge-teknik. Detsamma gäller också för Realme 6, med batteri och laddningsteknik av samma storlek.

Pris & Färgalternativ

Poco X2 börjar vid Rs. 15.999 för 6/64 GB-modellen medan 6/128 GB-modellen ger dig tillbaka Rs. 16.999 vanligaste Den förstklassiga 8/256 GB-modellen når ut till Rs. 19.999: e vanligaste

Realme 6 Pro är mycket nära den förra och har en prislapp på Rs. 16.999 för den ursprungliga 6 / 64GB-modellen och Rs. 17 999 för 6/128 GB-modellen. Den översta änden 8/128 GB är prissatt till Rs. 18.999: e vanligaste Dess yngre syskon, Realme 6 kostar 12999 för 4 / 64GB, Rs. 14.999 för 6 / 64GB och Rs. 15.999 för 8 / 128GB-varianter.

Galaxy M31 har en enklare prissättning till Rs. 15.999 för basvarianten med 64 GB lagring medan 128 GB-versionen kostar dig Rs. 16.999 vanligaste

När det gäller färgalternativen finns Samsung Galaxy M31 i färgerna Ocean Blue och Space Black. Realme 6 finns i nyanser av Comet Blue och Comet White medan dess större kusin, Realme 6 Pro finns i Lightning Blue och Lightning Orange färgalternativ. Poco X2 finns däremot i Atlantis Blue, Phoenix Red och en Matrix Purple-variant.

Dom

Sanningen sägs att alla fyra telefonerna är nära matchade med var och en som har sina egna för- och nackdelar. Och allt står på dina prioriteringar vad du ska gå till, även om ingen av dem kommer att göra dig besviken.

Galaxy M31 har en utmärkt batteritid och en lysande skärm. Med tanke på att Realme 6 och Realme 6 Pro är fantastiska allroundpaket som ger utmärkt batterilivslängd, snabb laddning, anständig prestanda och flytande 90Hz-skärm.

Poco levererar dock allt eller mycket av vad den andra har att erbjuda, men till en något lägre prispunkt. Faktum är att det till och med leder med sin 120Hz-skärm som, när den kombineras med Snapdragon 730G-processor, gör den till en fantastisk speltelefon på nybörjarnivå. Dessutom har den några fantastiska kameror och står fast i batteriavdelningen.

Så ja, Poxo X2 kan mycket väl betraktas som kungen i mellanslagets smarttelefonsegment i Indien, och med rätta. Hur som helst, vad är ditt val i segmentet under 20K? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button