Vad Sprint / T-Mobile Fusion betyder för Sprint-kunder

Vad Sprint / T-Mobile Fusion betyder för Sprint-kunder

Sprint och T-Mobile gĂ„r samman – Ă€ntligen. Om du Ă€r en befintlig Sprint-kund finns det inget du behöver göra Ă€n. Din telefon fungerar fortfarande, din plan Ă€ndras inte och du kan gĂ„ till samma butiker för service.

IstĂ€llet för en snabb avstĂ€ngning kommer du att se en lĂ„ngsam vĂ€xling med mĂ„nga möjligheter att byta tĂ„g. Sprint-butiker stĂ€ngs eller blir magenta med början senare 2020. Äldre Sprint-telefoner kommer att fungera fram till slutet av 2021, och din serviceplan Ă€r sĂ€ker fram till 2023. Var inte panik, men hĂ„ll utkik efter möjligheter.

Behöver jag en ny telefon?

Inte Ă€n. Nya T-Mobile fortsĂ€tter grundlĂ€ggande CDMA-rösttjĂ€nst Ă€ven pĂ„ Ă€ldre telefoner fram till 31 december 2021, enligt det senaste jag har hört. Men dataprestanda pĂ„ vissa Ă€ldre Sprint-telefoner kommer att minska mĂ€rkbart nĂ€r T-Mobile förvandlar Sprints Band 41 LTE-nĂ€tverk till 5G, och företaget försöker flytta anvĂ€ndare till T-Mobile’s 4G-frekvensband. Och de Ă€ldre telefonerna kommer inte att dra nytta av expansionen i tĂ€ckning, hastighet och samtalskvalitet som kommer frĂ„n New T-Mobile nya nĂ€tverk.

Ingenting kommer att förÀndras omedelbart. Processen med att ÄteranvÀnda Sprints nÀtverk för T-Mobile kommer att ta Är, Àven om det kommer att bli mycket arbete de nÀrmaste sex mÄnaderna. Jag skulle sÀga, hÄll koll pÄ din telefons prestationer de nÀrmaste sex mÄnaderna och bedöma det pÄ det sÀttet.

I allmÀnhet vill du för framtiden ha en telefon som slÀpptes frÄn början av 2018. För att bÀst kunna anvÀnda det nya nÀtverket mÄste den ha LTE-frekvensband 2, 4, 12, 66 och 71, men i en nypa kan du gör utan band 71 om du inte bor nÄgonstans pÄ landsbygden. Den hÀr listan visar de 91 modeller som hittills har dessa band. Nya Sprint-telefoner, till och med billiga, tenderar att ha alla dessa band utom 71. Du kan kontrollera vad din telefon har pÄ frequencycheck.com, och om du i framtiden ser prestandan sjunka vet du att en uppgradering kommer att hjÀlp.

Helst vill du ocksÄ ha en telefon som stöder voice over 4G (VOLTE), som kommer att dra nytta av alla dessa 4G-luftvÄgor snarare Àn det stadigt sjunkande gamla Sprint 2G CDMA-nÀtverket. Den hÀr sidan har en lista över alla telefoner med den funktionen.

Vad hÀnder med min plan?

T-Mobile har förbundit sig att upprÀtthÄlla serviceplanerna för alla som prenumererade pÄ nÄgon av tjÀnsterna frÄn och med februari 2019 de nÀrmaste tre Ären frÄn och med den 1 april 2020 (fem Är, i Kalifornien). Du bör dock förvÀnta dig att dessa Àldre serviceplaner inte alltid skulle överleva ett nytt telefonköp. Uppgradering av din telefon innebÀr att T-Mobile kan be dig uppgradera till en av sina nuvarande serviceplaner; byta frÄn en Àldre 4G-telefon till en ny 5G-telefon och planera nÀstan sÀkert.

Det sammanslagna företaget har förbundit sig att inte höja priserna pÄ tre Är, sÄ titta pÄ priserna för Sprint och T-Mobile just nu; det Àr vad du kommer att betala för en ny plan. RÀkna med att priserna kommer att höjas efter ytterligare tre Är.

FÄr jag t-mobiltÀckning nu?

ja! Se till att din telefon Ă€r uppdaterad och att du ska kunna anvĂ€nda T-Mobile’s 4G-nĂ€tverk dĂ€r Sprints inte Ă€r tillgĂ€ngligt. Din telefon föredrar fortfarande Sprints nĂ€tverk – om det finns nĂ„gon Sprint-tĂ€ckning dĂ€r du Ă€r, kommer du att vara pĂ„ det – men om du skulle ha varit i en signal utan signal kan du falla över till T-Mobile.

Är den hĂ€r sprinten / Nextel om igen?

Äldre lĂ€sare kommer kanske ihĂ„g den totala katastrofen i Sprint / Nextel-sammanslagningen, men den hĂ€r sammanslagningen Ă€r inget liknande. Efter sammanslagningen 2004 försökte Sprint / Nextel köra tvĂ„ helt oförenliga nĂ€tverk parallellt fram till mitten av 2013. Företaget gjorde ocksĂ„ en dĂ„lig satsning pĂ„ den förlorande sidan av ett tidigt 4G-krig genom att vĂ€lja WiMAX 2007. Det var ett enormt slöseri med energi och skatt pĂ„ arkan, icke-standardiserad nĂ€tverksutrustning och duplicerande system och processer. Inget sĂ„nt hĂ€nder nu.

Sprint och T-Mobile anvÀnder samma 4G- och 5G-standarder, och deras oförenliga 2G- och 3G-nÀt var ÀndÄ pÄ vÀg ut genom dörren. De anvÀnder de globala standarderna för dessa tekniker. MÄnga telefoner Àr tillgÀngliga nu som kan hantera bÄda nÀtverken. Och snarare Àn att hÄlla parallella spÄr som Sprint och Nextel gjorde, verkar T-Mobile vara beredd att bryta ner större delen av Sprints nÀtverk och flytta allt till ett enda system.

Vad sÀgs om 5G?

T-Mobile Äterinför Sprints 5G-nÀtverk för sitt eget system. Sprint Galaxy S20-serien kommer att kunna anvÀnda T-Mobile 5G-nÀtverk. Men nÀr Sprints 10 5G-stÀder blinkar ut en efter en för att bli T-Mobile 5G-stÀder, kommer första generationens Sprint 5G-telefoner som LG V50 och OnePlus 7 Pro 5G att bli 4G-enheter.

Det Àr inte helt klart vad som kommer att hÀnda med andra nyare Sprint 5G-telefoner, som OnePlus 8 och LG V60. T-Mobile chefer har sagt att telefonerna fungerar pÄ T-Mobile nÀtverk men de har inte gjort nÄgra hÄrda löften.

Vad hÀnder om jag Àr med Boost?

Boost sÀljs tekniskt till Dish, men det kommer att köras pÄ det nya T-Mobile-nÀtverket och ur ett tekniskt perspektiv gÀller allt jag sÀger om Sprint ocksÄ för Boost. Fler Boost-anvÀndare Àn Sprint-anvÀndare kan dock ha billigare, Àldre telefoner, sÄ det Àr Ànnu viktigare att du kontrollerar frekvenserna pÄ din telefon för att se till att de fungerar i det nya nÀtverket.

Är det hĂ€r bra eller dĂ„ligt?

Jag har följt amerikanska och kanadensiska nĂ€tverk i ett decennium, vilket har varit en stor chans att jĂ€mföra en nation med fyra starka transportörer till en mycket liknande nation med tre starka och nĂ„gra svagare. Kanadensiska nĂ€tverk och tĂ€ckning Ă€r i allmĂ€nhet bĂ€ttre Ă€n upplevelsen i USA – nĂ€tverken Ă€r snabbare och mer solida. De Ă€r ocksĂ„ dyrare att anvĂ€nda, vilket jag rĂ€knar med kommer att hĂ€nda i USA nĂ€r T-Mobils prislopp löper ut om tre Ă„r.

En backstop vi har i USA som Kanada inte har Àr vÄr livfulla MVNO-marknad (virtuella operatörer), företag som Google Fi, Ting och US Mobile, som tillhandahÄller flexibel, lÄg kostnadstjÀnst i de stora transportörernas nÀtverk. Hittills har lÄgkostnadsduellen mellan Sprint och T-Mobile drivit mycket av den marknaden. Jag blir nyfiken pÄ om det fortsÀtter.