Vad skulle få dig att avbryta en videostreamingtjänst?

Videostreaming-kriget kommer att utkämpas över tittarna. Bland de djupfickade streamingtjänsterna med stora budgetar som går in på en redan trångt marknad nästa år, vilka spelare kan fånga flest abonnenter? Finns det plats för dem alla?

Why Axis Bug

PCMag undersökte nyligen 1 001 amerikanska streamingprenumeranter om en mängd olika strömmande ämnen och preferenser: om de delar lösenord och med vem; om de planerar att prenumerera på nya tjänster som Apple TV +, Disney +, HBO Max och Peacock; och hur mycket de är villiga att betala för både en enskild tjänst och för deras månatliga streamingbudget.

Vi frågade också vad som skulle få dem att avbryta en tjänst som de redan prenumererar på. För de allra flesta svarande är den avgörande faktorn för att behålla eller avbryta en streamingtjänst till pris; 65 procent sa att de skulle avbryta på grund av prishöjningar.

Över hela marknaden är priset en av de mest splittrande faktorerna. Netflix – under press för att upprätthålla vinster och bankrollor – höjde sina priser i början av 2019 från $ 11 till $ 13 per månad för sin mest populära plan. Däremot kostar Disney + bara 6,99 dollar per månad eller 12,99 dollar tillsammans med Hulu och ESPN +. Apple TV + kostar 4,99 USD per månad och Apple ger ett år gratis med vilken ny enhet som helst. HBO Max kostar 14,99 USD

Ytterligare 14 procent sa att de skulle avbryta för att förlora sitt favoritinnehåll (som Marvel-filmer som lämnar Netflix för Disney +), medan 9 procent sa att brist på exklusivt originalinnehåll skulle vara en avgörande faktor. Aktörer som Netflix och Amazon Prime Video har spenderat miljarder under de senaste åren på att lagra originalprogram och filmer, samtidigt som de spenderar hundratals miljoner för landklassiska sitcoms som och

Slutligen sa 6 procent av de tillfrågade att en dålig användarupplevelse skulle få dem att avbryta. Strömmande gränssnitt är kända ointuitiva att navigera när du försöker vada genom en till synes oändlig hög med innehåll för att hitta något att titta på. På tal om det, 3 procent sa stötande innehåll och 2 procent sa “för mycket innehåll” skulle räcka för att de skulle avbryta en tjänst.

Relaterade Artiklar

Back to top button