Vad du kan förvÀnta dig vid Microsofts Virtual Build 2020-konferens

Vad du kan förvÀnta dig vid Microsofts Virtual Build 2020-konferens

För första gĂ„ngen sedan starten, kommer Microsofts Build-utvecklarkonferens att Ă€ga rum inte i ett kongresscenter utan i cyberspace. Medan Google avbröt sin I / O-utvecklarkonferens direkt pĂ„ grund av COVID-19-pandemin, kommer Build – som Apples WWDC – att hĂ„llas online.

Hur man tittar pÄ Microsoft Build 2020

Liksom tidigare Är kommer konferensnoter att strömma gratis pÄ webben. Men för dem som vill ha lite mer engagemang tillÄter Microsoft vem som helst att registrera sig gratis pÄ register.build.microsoft.com, en stor förÀndring frÄn det tidigare fyrsiffriga intrÀdespriset. Registrerade deltagare uppmuntras att delta och stÀlla frÄgor.

Onlinekonferensen startar den 19 maj klockan 8 pÄ Stillahavstiden med en nyckel frÄn Microsofts vd Satya Nadella. Dag tvÄ kommer att innehÄlla presentationer frÄn EVP of the Cloud och AI Scott Guthrie, utan tvekan med mÄnga kodexempel. Konferensen kommer ocksÄ att innehÄlla tÀvlingar och prisutdelningen för Imagine-priset, Microsofts tÀvling för team av unga kodare.

Vad du kan förvÀnta

Trenden har varit att fokusera konferensen mer pÄ nya utvecklarverktyg och affÀrssystem och mindre pÄ Windows, Xbox, HoloLens och andra Àmnen av mer intresse för konsumenterna. Jag förvÀntar mig att den trenden fortsÀtter, dock med vissa skillnader. De tvÄ-skÀrm surfplatta och telefon företaget meddelade förra hösten, Surface Neo respektive Surface Duo, kommer sannolikt att fÄ lite spel pÄ showen, till att börja med.

Microsoft har redan publicerat sessionens dagordningar pÄ webbplatsen Build, och det Àr alltid ett bra stÀlle att leta efter ledtrÄdar om eventuella meddelanden. Det finns över 600 sessioner, som finns i fem typer: Community, Digital Breakout, Build Live, Key Segment och Imagine Cup. Vissa Àr intresserade av deltagarvÄrd, inklusive yogakurser och studentzoner.

Azure överallt

Illustration som visar hur Microsoft Azure fungerar

Build kommer att innehĂ„lla sessioner om innovativ anvĂ€ndning av sin molntjĂ€nst med Ă€mnen som att anvĂ€nda Azure Digital Twins med IoT-enheter för att modellera framtiden och en diskussion om Azure Arc Data Services, som möjliggör “distribuerade miljöer över lokalt, edge och multicloud.” BĂ„da dessa tekniker Ă€r för nĂ€rvarande i förhandsgranskning, sĂ„ vi kan se deras fullstĂ€ndiga lansering vid evenemanget.

TvÄskÀrmens underverk

Surface Duo och Surface Neo
Surface Duo och Surface Neo

Windows X har varit i förhandsgranskning i flera mÄnader, och det visar sig att det inte bara handlar om att stödja enheter med dubbla skÀrmar utan snarare ett förenklat Windows som direkt konkurrerar med Chrome OS. Vi kommer sannolikt ocksÄ se Android-nyheter, med tanke pÄ Microsofts Surface Duo-telefon, som ger Googles mobila operativsystem till en tvÄskÀrmsfablet. Kodningsinstruktioner för enheten kommer att erbjudas pÄ Build. TyvÀrr har företaget uppgett att ingen enhet kommer att finnas tillgÀnglig förrÀn efter i Är.

Team och Microsoft 365

SkÀrmdump av Microsoft Teams videochatt

Microsoft har redan gjort nÄgra stora tillkÀnnagivanden om sitt arbetsplatsarbete Teams och dess svit av produktivitetsprogramvara och tjÀnster. Och i bÄda fallen pÄverkade förÀndringarna konsumenterna. I mars tillkÀnnagav företaget nya Teams-funktioner, som bakgrundsbrusreducering, virtuell bokning av möten och fler samtidiga anvÀndare som visas i videonÀtet. Och företaget tillkÀnnagav en personlig version av Microsoft 365 (i princip samma som Office 365 men med fler tjÀnster och funktioner, inklusive Family Safety-förÀldra-appar).

AI och maskininlÀrning

Det kommer att finnas 35 sessioner som rör AI pÄ konferensen. Dessa strÀcker sig frÄn filosofiska diskussioner om etisk anvÀndning av AI till förenklad programmering med kognitiva tjÀnster och sjÀlvkörande fordon som kan leverera under en pandemi.

Windows kommer att se ut

En Build-session har titeln “Unifying and evolving the Windows app platform”, sĂ„ vi kan förvĂ€nta oss att se mer om UWP-appar, som har minskat, förutom innehĂ„ll frĂ„n videospel. Kanske fĂ„r vi se hur nya smaker av Windows som Windows X kan sprida nytt liv i App Store-situationen. Flera Windows-relaterade sessioner Ă€r mer server- och utvecklarorienterade, till exempel de som finns pĂ„ det nya kommandoraden och Linux-delsystemet, design av appgrĂ€nssnitt med WinUI-ramverket och Windows Virtual Desktop (WVD).

Den nya Edge-webblÀsaren

Ny Edge-webblÀsarskÀrm

Microsofts webblĂ€sare gör fortfarande övergĂ„ngen till den mer kompatibla renderingsmotorn som ocksĂ„ driver Chrome och flera andra webblĂ€sare, och vi kommer sĂ€kert att se nya utvecklingar dĂ€r. Vi kommer ocksĂ„ att se hur den nya motorn avser Microsoft Store-appar som anvĂ€nder WebView2 för att Ă„terge webbinnehĂ„ll i sina appar. WebView2 Ă€r för nĂ€rvarande i förhandsgranskning, sĂ„ det kanske kommer att fĂ„ liv pĂ„ showen. En session stolt skryter att den kommer att tĂ€cka webblĂ€sarens “nya plattformsfunktioner, förbĂ€ttringar av utvecklarverktyg och vad vĂ„ra förbĂ€ttringar kring integritet, tillgĂ€nglighet och andra grundlĂ€ggande betydelser för dig.”

Quantum Computing

Praktiska kvantdatorer Àr fortfarande en vÀg ut, men de hÄller löftet om en aldrig tidigare skÄdad datorkraft. Vissa Build-sessioner visar Microsofts anstrÀngningar att utöka Azure till kvantberÀkning, och deltagare kan lÀra sig att börja utnyttja kvantens kraft.

NĂ„gra Ă€mnen saknas överraskande frĂ„n konferenssessionerna, inklusive Xbox och 5G, men en session med titeln “AnvĂ€nda Azure Spatial Anchors for Mobile Mixed Reality” har konsekvenser för spel. Och vi förvĂ€ntar oss inga hĂ„rdvarutillkĂ€nnagivanden, eftersom Microsoft nyligen presenterade Surface Go 2 och Surface Book 3, och alla Xbox Series X-lanseringsmeddelanden kommer sannolikt att ske i en separat presshĂ€ndelse.

HÄll dig uppdaterad med PCMag för alla de viktigaste nyheterna som kommer frÄn Build 2020.