Vad du kan förvänta dig vid CES 2020

Teknikindustrin packar än en gång sina väskor för Las Vegas. Och medan sena nätter, spelförluster och dåliga val kommer utan tvekan att vara överflödiga, kommer deltagarna verkligen att vara där för att prova vad amerikanska konsumenter kan förvänta sig av teknikvärlden 2020.

CES 2020 Bug Art

Det här är inte platsen att få en glimt av nästa stora smartphone; vi får höra mer om det på Mobile World Congress i Barcelona nästa månad. Och medan Apple återvänder till CES i år är det bara där för att prata om digital integritet och inte avslöja nya produkter.

Så vad kan du förvänta dig? Läs vidare för att se vad PCMag-analytiker, redaktörer och reportrar tycker att de hittar på golvet i Las Vegas Convention Center. Och kolla tillbaka på PCMag.com för alla nyheter när det händer.

Annons

Audio

Immersivt ljud är den nya avancerade standarden för ljudsystem, med Dolby Atmos som leder vägen. Immersivt ljud bryter ut ur det diskreta kanalkonceptet och använder sofistikerad ljudbehandling för att placera olika ljudkällor i olika positioner runt rummet i en 360-graders sfär genom att blanda dessa källor mellan olika drivrutiner och högtalare.

Medan nya högtalarsystem och ljudfält fortfarande kan mätas i kanalnummer som 5.1.4 (det sista numret som indikerar höjdkanaler, vilket möjliggör känslan av vertikalitet i uppslukande ljud), kan dessa tekniker skapa mycket mer detaljerade, övertygande ljudfält. Förvänta dig att se massor av nya ljudsystem som stöder Dolby Atmos och andra uppslukande ljudformat som DTS: X och Sonys 360 Reality Audio, med höjdbaserade satelliter eller uppåtskjutande drivrutiner att matcha.

Hälsa och träning

Vi förväntar oss att se många uppdaterade smartwatches och fitnessspårare på CES, men kanske kommer den verkliga innovationen att vara leverantörer som kommer med nya (och ovanliga) sätt att spåra din hälsostatistik genom andra hushållsartiklar. Bisu avslöjar till exempel Body Coach, en smart urinanalysator som ger personlig hälsorådgivning. Andra leverantörer planerar att visa upp robotar som är utformade för att lindra stress.

Vi kan också se fler sexleksaker på årets CES. Som en del av en ettårig rättegång tillåter show-arrangörer “tekniskt baserade sexuella produkter” inom hälso- och välbefinnande och startkategorier efter att ha utlöst kontrovers för att förbjuda en kvinnlig sexleksakstillverkare vid förra årets evenemang. (Med detta sagt är anatomiskt korrekta sexdockor och robotar fortfarande förbjudna – det är vad AVN-showen är för.)

Datorer

Bärbar databehandling kan utvecklas avsevärt 2020, med många tillverkare som planerar att introducera bärbara datorer med trådlös 5G-anslutning. Den första enheten kommer troligen att vara från Lenovo och Qualcomm, som retade en prototyp förra året. Vi förväntar oss att ytterligare 5G-kompatibla datorer kommer att dyka upp på CES, särskilt bärbara datorer för företag, eftersom de tidigare har varit den primära marknaden för LTE-anslutning.

Planer pågår också för de första hopfällbara datorerna med dubbla skärmar och vi kommer sannolikt att se flera sådana meddelanden på CES. Lenovo, Microsoft och Dell har alla bekräftat att de arbetar på dessa enheter, som slår samman bärbara datorer, telefoner och surfplattor till en enda enhet. Microsoft utvecklar också en speciell version av Windows-operativsystemet för dem, kallad Windows 10 X. Om några hopfällbara eller dubbla skärmdatorer ser ut kommer de sannolikt att vara prototyper och inte färdiga produkter, eftersom processorer och programvara som driver dem är fortfarande i de tidiga utvecklingsstadierna.

CES är alltid full av konventionella bärbara datorer och 2-i-1-konvertibla modeller, och 2020 kommer inte att vara annorlunda. Vi ser redan fram emot den förnyade Dell XPS 13 (bilden), som tillkännagavs denna vecka före showen, och det kommer sannolikt att finnas många fler sådana enheter till både nybörjar- och premiumpriser. Vi förväntar oss att innovativa funktioner tillkännages, som pekplattor som fördubblas som trådlösa laddningsplattor och extremt tunna skärmgränser, men vi räknar inte med några större framsteg inom CPU: er med tanke på Intels nyligen avtäckta 10: e generationens Core-processorer.

Även om det stora antalet nya och uppdaterade bärbara datorer kan stjäla PC-delen av showen, räkna inte ut stationära datorer. Stora PC-tillverkare som Asus, Acer och HP kommer alla att vara på CES, och de kommer sannolikt att trava ut kraftfulla nya spelriggar och kanske en allt-i-ett eller två. Spel-PC-tillverkaren Razer kommer också att vara närvarande, och det är känt för att reta vilda prototyp-datorer, varav bara en del tar sig till produktion.

PC-komponenter och plattformar

Så, om dessa processorer: Kommer det att finnas CES-åtgärder på PC-processorns front? (Satsa på det, med tanke på rykten runt både AMD och Intel.) När det gäller grafik: Kommer vi att se en Nvidia GeForce RTX 2080 Ti Super, eller någon form av AMD-grafikkort på djurnivå för att ersätta Radeon VII, som decloaked vid CES 2019? (Någon gissning, det.) Vad sägs om ytterligare vanliga “Navi” -kort från AMD? (Oundvikligt 2020, men på CES? Också en tärning.) Och hur är det med Intels Xe-dedikerade GPU: er? (Bäst att bara kasta tärningarna ut genom fönstret och se vad som händer.)

Med den rasande takten i CPU-utgåvor under andra halvåret förra året av AMD (vi täckte långt dess tredje generationens, 7nm Ryzen och Ryzen Threadripper-linjer), är det svårt att föreställa sig att CPU-underdog håller takten. Men rykten om nytt mobilt kisel från både det och Intel är för starka för att ignoreras. Och med Intel tillbaka på klackarna för första gången på länge förväntar vi oss ett stort svar från Team Blue på den största tekniska platsen som finns.

Vi skulle inte förvänta oss att CES 2020 skulle vara en stor show för PC-stationära CPU-plattformar. (För mycket hände i slutet av 2019 för att förvänta oss mycket mer, även om vi gärna vill höra en uppdatering om 10: e generationens Core-stationära chips från Intel.) Men för mobilen tror vi att stora drag kommer att ske.

Rensa vad? Intels H-serie kraftchips för bärbara datorer har ännu inte gjort språnget till 10: e generationen; inte heller har affärsvänlig vPro. Och AMD, med sin 7nm-process som arbetar i overdrive, verkar redo att föra tekniken till mobil; faktiskt, VD Dr. Lisa Su har citerat att 7nm mobil ska komma i början av 2020. Rita från dessa saker vad du vill. Håll koll på AMD: s och Intels presskonferenser den 6 januari för de senaste dragningarna och motåtgärderna.

Smarta hemapparater

Smarta heminnovationer har varit relativt konservativa under de senaste åren, men vi räknar med några monumentala förändringar på marknaden 2020. Den största drivkraften kommer att vara trådlös 5G-teknik. Med stora nätverk som lyser upp 5G över hela landet blir mycket snabbare och lägre latensanslutningar tillgängliga för användare utanför konventionell Bluetooth och Wi-Fi. Detta kan resultera i smarta lampor, smarta lås, termostater och säkerhetskameror som alla är anslutna via den senaste mobiltekniken, kanske till och med buntade och professionellt installerade av leverantörerna själva.

Det kommer dock att ta tid innan 5G-smarta hem verkligen skakar ut; Själva 5G-antagandet måste utvidgas och bli mer allmänt accepterat, och avståndsbegränsningarna för vissa nätverk kan begränsa deras användning till städer. Kanske får vi se fler 5G-drivna smarta lägenheter innan vi får många 5G-drivna smarta hus.

LG: s CordZero Robotic Mop (bilden), som kommer att göra sin debut på utställningen, stöder inte 5G, men den kan anslutas till företagets R9-robotvakuum via Wi-Fi för ett städnätverk för hela hemmet. Men dessa smarta enheter ansluter till internet, förhoppningsvis blir de mycket säkrare än de har varit tidigare. Efter de senaste avslöjandena av Ring som arbetar med polisen för att övervaka hem och en rad bredare säkerhetsintrång kvarstår frågan hur klokt det är att ha ett mycket smart hem.

TV-apparater

8K (7680 med 4 320) är namnet på spelet för 2020, så förvänta dig att de flesta stora TV-tillverkare börjar lansera sina senaste ultra-ultra-high-definition-modeller. Tekniken är fortfarande väldigt ny och vi har fortfarande ingen bekräftelse på 8K konsumentmedias tillgänglighet, men det hindrar inte den fyrfaldiga upplösningen från att bli den senaste premiumfunktionen du kan få på din TV. Var bara beredd att titta på mycket 1080p och 4K-innehåll uppkonverterat till 8K ett tag.

Virtuell verklighet

VR har till stor del stabiliserats för tillfället och vi kommer förmodligen inte att se några stora meddelanden från de främsta headsettillverkarna, eftersom de flesta av dem har sina egna evenemang där de kan avslöja ny hårdvara. Oculus har Oculus Connect; PlayStation VR, SteamVR och Windows Mixed Reality har E3 och GDC, och om Google någonsin får fart med virtuell verklighet igen, har det Google I / O. Det finns inte mycket utrymme på CES för stora VR-nyheter. Detta ger gott om utrymme för mindre tillverkare att visa upp ny teknik som kan hjälpa till att forma den virtuella verkligheten i framtiden (som NordicTrack VR-cykeln från förra året), men det kommer inte att finnas så mycket stort namn, konsumentklar maskinvara avslöjad i Las Vegas.

De värsta “bästa av CES” -valen från 2010-talet

Varje år drar vi samman en Best of CES-sammanställning, men de kan inte alla vara vinnare. Denna livliga CES-produkt avslöjar från 2010-talet kunde inte hålla fast landningen.

Vidare läsning

Datorer och elektroniska recensioner

Datorer och elektroniska bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button