Vad driver Tesla Superfans?

Vad driver Tesla Superfans?

Precis som Apple-fans före dem har Tesla-fans fĂ„tt rykte om intensiv besatthet. Men hur producerar ett elbilsföretag sĂ„ mĂ„nga entusiaster som i sin tur producerar sitt eget innehĂ„ll – som podcasts och YouTube-videor – om företaget?

2015 startade Ryan McCaffrey, verkstĂ€llande redaktör pĂ„ IGN, Ride The Lightning, som han betecknade som en inofficiell Tesla-podcast. Som han diskuterar i det första avsnittet startade McCaffrey podcasten eftersom han – trots att han pratade vĂ€nner och familjs öron om biltillverkaren – fortfarande hade mer att sĂ€ga. Han letade efter Tesla-poddsĂ€ndningar, men det fanns inte mĂ„nga alternativ vid den tiden.

SÄ Àr det inte lÀngre. Castbox.fm uppskattar att nÀstan hÀlften av de tillgÀngliga Tesla-podcasterna lanserades förra Äret pÄ alla podcastplattformar och att Tesla-podcaster har sett miljontals nedladdningar. PÄ YouTube finns Tesla-innehÄll överallt, med Àmnen som AutoPilot, programuppdateringar, underhÄll och banracing Àr en konstant kÀlla till intriger.

“Tesla-samhĂ€llet vĂ€xer, och sĂ„ allt fler mĂ€nniskor utvecklar den entusiasmen”, sĂ€ger McCaffrey. “Och jag tror att det fortfarande finns en kĂ€nsla av att vi Ă€r i början av allt detta – att Tesla Ă€r en liten hemlig klubb som det Ă€r jĂ€ttekul att vĂ€lkomna nya mĂ€nniskor till. Gemenskapens delade entusiasm Ă€r en av mina favoritdelar i Tesla Ă€ganderĂ€tt.”

McCaffrey har nu mer Àn 200 avsnitt av Ride The Lightning under sitt bÀlte och rÀknar Teslas VD Elon Musk och Chief Designer Franz von Holzhausen bland sina gÀster. Men medan snabba bilar och Tesla-teknik Àr uppkomsten för det mesta av intriger och intresse för företaget, Àr de inte de enda intressanta omrÄdena.

“Jag Ă€r en teknik- och affĂ€rsentusiast först”, sĂ€ger Rob Maurer frĂ„n podcasten Tesla Daily. “Dessa intressen ledde, inte förvĂ„nande, till en fascination med Tesla som verkligen började i början av 2013. Aktien fick min uppmĂ€rksamhet under den enorma uppgĂ„ngen det Ă„ret.”

Tesla Cybertruck

Maurers podcast Ă€r tung pĂ„ investeringen och affĂ€rsaspekterna i Tesla – och det finns verkligen mycket att prata om dĂ€r. Glödande rubriker och entusiasm om nya produkter som Cybertruck gĂ„r hand i hand med kontroverser, frĂ„n Musks strider med SEC till produktionsförseningar.

FlĂ€ktar verkar oskadade. Tesla Daily har mer Ă€n 600 Patreon-supportrar som bidrar med mer Ă€n 5000 dollar i mĂ„naden. “Jag Ă€r mest stolt över den trovĂ€rdighet jag har byggt upp under de senaste Ă„ren genom att noggrant undersöka och obevekligt kontrollera fakta”, sĂ€ger Maurer. “Det finns en hel del felinformation dĂ€r ute idag.”

För Michael Bodner Àr Tesla inte hans jobb, bara hur han spenderar mycket av sin fritid. Under dagen Àr han verksamhetschef för ett bostadsförvaltningsföretag, men pÄ sin fritid har han tagit upp YouTube-videor om sin Tesla Model 3, inklusive uppgraderingar och underhÄll.

Bodner hade inte mycket intresse av att titta pÄ YouTube, Àn mindre att göra sina egna videor, men videor som publicerades pÄ hans Teslatunity-kanal stÀngde in pÄ en miljon visningar pÄ ungefÀr ett Är.

“Jag filmade hur fantastisk Autopilot var och behövde en plats för att sĂ€tta den, sĂ„ att jag kunde dela den pĂ„ forumet, sĂ„ jag kastade den bara pĂ„ YouTube”, sĂ€ger Bodner. “NĂ€sta video handlade om hur jag tvĂ€ttade min bil – det fanns mĂ„nga frĂ„gor om metoden med tvĂ„ skopor sĂ„ jag trodde att jag skulle dela. Den videon fick ett sĂ„ bra svar att jag insĂ„g att nĂ„got var dĂ€r och bara fortsatte att lĂ€gga ut mer innehĂ„ll.”

Hans svar pĂ„ varför han Ă€lskar Tesla-bilar? “Ahhh den frĂ„gan verkar sĂ„ lĂ€tt och Ă€ndĂ„ sĂ„ svĂ„r pĂ„ samma gĂ„ng, jag tror inte att det bara Ă€r en sak utan alla saker.”

Ryan McCaffrey sÀger att hans entusiasm började nÀr han fick köra den ursprungliga Roadster 2009 och blev kÀr i bilen och tekniken.

“Det finns mĂ„nga fantastiska bilar dĂ€r ute, men ingen av dem Ă€r ett verkligt paradigmskifte jĂ€mfört med allt du nĂ„gonsin har kört under hela ditt liv som en Tesla Ă€r”, sĂ€ger McCaffrey. “Det faktum att Tesla som företag lutar sig in i de” roliga “aspekterna av bilen – fjĂ€llljud, referenser, pĂ„skĂ€gg, videospel – gör att det kĂ€nns som att Tesla sjĂ€lv har sĂ„ mycket kul att göra dessa bilar som vi kör dem. “

Tesla Daily Rob Maurer instĂ€mmer. “SĂ„ som jag beskriver vad jag gör mot vĂ€nner Ă€r att sĂ€ga: ‘Om jag hade gjort det för 10-15 Ă„r sedan, hade jag pratat om Apple’, sa han. “Det Ă€r den typ av intensivt konsumentintresse som Tesla har kunnat generera och det enda andra företaget som har fĂ„ngat mitt intresse pĂ„ en nivĂ„ som liknar Tesla. MĂ€nniskor Ă€lskar bilar (sĂ€rskilt snabba bilar). MĂ€nniskor Ă€lskar teknik. Jag skulle vara hĂ„rt pressad att komma med en överlappning som kan generera mer intresse. Sedan kastar du Elon Musk i mixen. “