Vad är Google TV och hur fungerar det?

Google TV, Google TV vs Android TV, vad är Google TV, Google TV-app, Google TV UI, Android TV

Under sitt höstevenemang i går kväll meddelade Google en rad nya hårdvaruprodukter inklusive Pixel 5. Men en sak som slog rampljuset under hela presentationen var tillkännagivandet av Google TV. Namnet Google TV låter bekant och det verkar ha förvirrat många människor. Rensa upp förvirring på Google TV, här är en närmare titt på vad det nya användargränssnittet betyder och hur skiljer det sig från Android TV.

Google TV är inte Android TV

Låt oss vara tydliga: Google TV ersätter inte Android TV, eftersom Google TV inte är ett operativsystem. Istället är Google TV ett användargränssnitt byggt ovanpå Android TV, det operativsystem som driver de flesta smarta TV-apparater på marknaden.

“Den nya Google TV-upplevelsen samlar filmer, program, live-TV och mer från dina appar och prenumerationer och organiserar dem bara för dig”, förklarade Googles Shalini Govilpai i ett blogginlägg. “Vi studerade de olika sätt som människor upptäcker media – från att söka efter en specifik titel till att surfa efter genre – och skapade en upplevelse som hjälper dig att hitta vad du ska titta på.”

Enkelt uttryckt kombinerar Google TV i huvudsak flera populära streamingtjänster, vare sig det är Netflix, Disney +, Netflix eller Amazon Prime Video till ett enda, strömlinjeformat användargränssnitt. Detta gör det enkelt att upptäcka och hitta innehållet du är intresserad av. I huvudsak är Google TV en app för innehållsaggregering.

”Vi gjorde också förbättringar av Googles kunskapsgraf, som är en del av hur vi bättre förstår och organiserar dina media i ämnen och genrer, från filmer om rymdresor till verklighetsprogram om matlagning. Du kommer också att se titlar som trenderar på Google Sök så att du alltid kan hitta något i tid och relevant, tillägger hon.

Google TV, Google TV vs Android TV, vad är Google TV, Google TV-app, Google TV UI, Android TV Google TV drar filmer och TV-program från populära tjänster, inklusive Netflix, Disney + och Amazon Prime Video, bland andra appar.

Google Assistant är centrum för Google TV. Konsumenter kan söka efter specifika rekommendationer via röst. Du kan be assistenten att “hitta actionfilmer” eller “visa mig sci-fi-äventyrs-tv-program”, i populära streamingappar som Disney +, Netflix och YouTube.

Eftersom Google TV är byggt ovanpå Android TV är det nya användargränssnittet kompatibelt med över 6500 appar som finns tillgängliga i Play Store. Hela idén bakom Google TV är att byta ut kabel-TV och ta med de mest populära streamingapparna och Live TV i ett enda gränssnitt.

Vilka enheter stöder Google TV?

Just nu kommer Google TV till den nya Chromecast med Google TV men företaget har redan bekräftat att Android TV-apparater och Android TV-boxar / -sticks kommer att få Google TV 2021. Google TV stöder också Stadia, Googles spelströmningstjänst.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button