Vad är den viktigaste typen av streaminginnehåll för tittarna?

Vad är den viktigaste typen av streaminginnehåll för tittarna?

Den viktigaste fronten i strömmande krig är kampen om innehåll. Teknik-, media- och underhållningsjättarna som tävlar om strömmande tittare har spenderat miljarder på att finansiera originalserier med stora budgetar för att lagra sina strömmande erbjudanden och hundratals miljoner mer köper rättigheterna till klassiska sitcoms som och

Netflix, Amazon, Disney, Apple, NBCUniversal och resten satsar alla på att deras innehållsinvesteringar kommer att räcka för att locka abonnenter, men vad vill tittarna faktiskt titta på? PCMag undersökte nyligen 1 001 amerikanska streamingprenumeranter och fann att totalt 38 procent av respondenterna bryr sig mest om filmer och 26 procent är mest intresserade av exklusivt originalinnehåll.

Efter det är svaren jämnare. För 10 procent av tittarna är sportprogrammering viktigast, 9 procent valde nätverksdramor och brottsshower och ytterligare 9 procent föredrog dokumentärer. Slutligen är 8 procent av respondenterna mest partiella för äldre klassiska sitcoms.

De viktigaste innehållstyperna för Why Axis Streaming Survey

Vi delade också upp dessa uppgifter per tjänst. Filmer toppade svaren i alla tjänster utom HBO Go, där 32 procent av prenumeranterna prioriterar exklusiva original; Hulu-användare var till och med 30 procent per styck och föredrog filmer och original. CBS All Access-användare var mest partiella mot nätverksdrama med 18 procent.

När nya tjänster som Apple TV + och Disney + lanseras nästa månad, med HBO Max och Peacock som kommer 2020 för att lägga till den redan trånga videostreamingmarknaden, ser vi vilka typer av innehåll som verkligen gör skillnaden för abonnenterna.

Denna del markerar den sista i vår sammanfattning av PCMags videostreamingundersökning, men du kan kolla in all information vi har publicerat inklusive hur prenumeranter delar sina lösenord, vad som får dem att välja att avbryta en tjänst och hur mycket de skulle vara villiga att betala per månad.