Utvecklare kan nu sälja en app för alla Mac / iOS-plattformar

Det ser ut som om dagarna för att köpa samma app flera gånger för dina macOS- och iOS-enheter snart kan vara över.

Som The Verge rapporterar såg spel- och apputvecklaren Steve Troughton-Smith att en av de nya funktionerna i 11.4-betaversionen av Apple Xcode är universella inköp. Vad det betyder är att en utvecklare kan välja att bygga och distribuera en app som ett universellt köp, vilket innebär att alla som köper en sådan app kan använda den på både sina macOS- och iOS-enheter, liksom de som kör iPadOS, tvOS och watchOS om det finns stöd.

Universal Inköp för Mac / iOS-appar! ?? pic.twitter.com/9yNrDmwvWD

– Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) 5 februari 2020

Genom att erbjuda appar som universella inköp får konsumenterna ett bättre erbjudande om de appar de köper och det bildar en ny funktion som utvecklare kan annonsera såväl som att de lättare kan utveckla och distribuera appar över alla Apples plattformar. Apple vill helt klart att detta ska bli normen eftersom universellt köp är aktiverat som standard för nya Mac Catalyst-appar som skapats med Xcode 11.4.

Naturligtvis kommer vissa utvecklare att vilja fortsätta distribuera och ta betalt för sina appar per plattform, vilket fortfarande stöds. Men eftersom universellt köp blir vanligare kommer jag inte bli förvånad om slutanvändare börjar klaga på appar som inte stöder det.

Relaterade Artiklar

Back to top button