Utvecklare bakom Foxit PDF Reader trÀffad av Data Breach

Utvecklare bakom Foxit PDF Reader trÀffad av Data Breach

UPPDATERING: En talesman för Foxit Software berÀttade för PCMag att endast 328 549 anvÀndarkonton pÄverkades av dagens avslöjade övertrÀdelse.

Originalhistoria:

PDF-lÀsareutvecklaren Foxit Software har drabbats av ett dataintrÄng som exponerade e-postadresser, telefonnummer och lösenord associerade med anvÀndarkonton.

“Foxit har bestĂ€mt att obehörig Ă„tkomst till dess datasystem Ă€gde rum nyligen. Tredjeparter har fĂ„tt tillgĂ„ng till Foxits ‘My Account’ anvĂ€ndarkontodata”, sa företaget i en post pĂ„ fredagen. Övrig information som kan ha blivit stulen inkluderar anvĂ€ndarnamn, företagsnamn och IP-adresser.

Foxit Software har inte sagt hur mÄnga anvÀndare som var förankrade i brottet. Men företaget hÀvdar att det har 325 miljoner anvÀndare och 100 000 betalande kunder för produkter som PhantomPDF.

Meddelande frÄn Foxit Software om dataintrÄng https://t.co/z3GUWidawe pic.twitter.com/qG5u3fCvd0

– Geeknik (‱? `? ÂŽ) Labs (@geeknik) 30 augusti 2019

AnvÀndare skulle ha skapat konton via Foxit för Ätkomst till nedladdningar av programvaruförsök, för att köpa en produkt och för att fÄ felsöknings- / supportinformation. Lyckligtvis plundrades inga betalkortdata i intrÄnget, sa företaget.

Det Àr fortfarande oklart om Foxit hashade nÄgot av de exponerade lösenorden. Att göra det skulle ha krypterat referenserna till ett olÀsligt format för det mÀnskliga ögat, vilket gjort dem svÄrare att knÀcka och anvÀnda. Hittills har företaget inte svarat pÄ en begÀran om kommentarer.

Men som svar pĂ„ intrĂ„nget har Foxit Software utfĂ€rdat ett lösenordsĂ„terstĂ€llning till de berörda kontona. AnvĂ€ndare bör fĂ„ ett e-postmeddelande med instruktioner om hur man skapar ett nytt lösenord. “Kunder som anvĂ€nder sina Foxit” Mitt konto “-information pĂ„ andra webbplatser eller tjĂ€nster uppmanas att Ă€ndra sina lösenord för att förhindra obehörig Ă„tkomst,” tillade företaget. “Foxit rekommenderar ocksĂ„ kunder att vara vaksamma genom att granska kontoutdrag och övervaka kreditrapporter för att undvika identitetsstöld.”

Det Àr ocksÄ en bra idé att vara försiktig med phishing-e-postmeddelanden som försöker utge sig för att Foxit eller ett annat företag fÄr dig att lÀmna över kÀnslig information eller öppna en bilaga.

Vem som stod bakom övertrÀdelsen Àr okÀnd. Men företaget har inlett en rÀttsmedicinsk utredning och kontaktat brottsbekÀmpning.