Utvecklare bakom Foxit PDF Reader träffad av Data Breach

UPPDATERING: En talesman för Foxit Software berättade för PCMag att endast 328 549 användarkonton påverkades av dagens avslöjade överträdelse.

Originalhistoria:

PDF-läsareutvecklaren Foxit Software har drabbats av ett dataintrång som exponerade e-postadresser, telefonnummer och lösenord associerade med användarkonton.

“Foxit har bestämt att obehörig åtkomst till dess datasystem ägde rum nyligen. Tredjeparter har fått tillgång till Foxits ‘My Account’ användarkontodata”, sa företaget i en post på fredagen. Övrig information som kan ha blivit stulen inkluderar användarnamn, företagsnamn och IP-adresser.

Foxit Software har inte sagt hur många användare som var förankrade i brottet. Men företaget hävdar att det har 325 miljoner användare och 100 000 betalande kunder för produkter som PhantomPDF.

Meddelande från Foxit Software om dataintrång https://t.co/z3GUWidawe pic.twitter.com/qG5u3fCvd0

– Geeknik (•? `? ´) Labs (@geeknik) 30 augusti 2019

Användare skulle ha skapat konton via Foxit för åtkomst till nedladdningar av programvaruförsök, för att köpa en produkt och för att få felsöknings- / supportinformation. Lyckligtvis plundrades inga betalkortdata i intrånget, sa företaget.

Det är fortfarande oklart om Foxit hashade något av de exponerade lösenorden. Att göra det skulle ha krypterat referenserna till ett oläsligt format för det mänskliga ögat, vilket gjort dem svårare att knäcka och använda. Hittills har företaget inte svarat på en begäran om kommentarer.

Men som svar på intrånget har Foxit Software utfärdat ett lösenordsåterställning till de berörda kontona. Användare bör få ett e-postmeddelande med instruktioner om hur man skapar ett nytt lösenord. “Kunder som använder sina Foxit” Mitt konto “-information på andra webbplatser eller tjänster uppmanas att ändra sina lösenord för att förhindra obehörig åtkomst,” tillade företaget. “Foxit rekommenderar också kunder att vara vaksamma genom att granska kontoutdrag och övervaka kreditrapporter för att undvika identitetsstöld.”

Det är också en bra idé att vara försiktig med phishing-e-postmeddelanden som försöker utge sig för att Foxit eller ett annat företag får dig att lämna över känslig information eller öppna en bilaga.

Vem som stod bakom överträdelsen är okänd. Men företaget har inlett en rättsmedicinsk utredning och kontaktat brottsbekämpning.

Relaterade Artiklar

Back to top button