USA: s regering försöker avskÀra Huawei frÄn Chip Supply Chain

USA: s regering försöker avskÀra Huawei frÄn Chip Supply Chain

USA eskalerar sin kraft mot Huawei genom att försöka avskaffa det kinesiska företagets förmÄga att skaffa dataprocessorer frÄn utomeuropeiska chipfabriker.

PĂ„ fredag ​​slĂ€ppte det amerikanska handelsdepartementet en ny order som hindrar chiptillverkarna frĂ„n att förse Huawei med halvledare eller chipdesigner byggda med amerikansk programvara eller teknik. Enligt regeln faller Ă€ven ”utlĂ€ndska producerade” halvledare avsedda för det kinesiska företaget under förbudet sĂ„ lĂ€nge de byggdes med amerikansk teknik. För att Ă„teruppta försĂ€ljningen mĂ„ste USA: s regerings godkĂ€nnande sĂ€kerstĂ€llas.

Den nya ordern försöker stĂ€nga ett kryphĂ„l i Vita husets tidigare försök att hindra Huawei frĂ„n att köpa amerikanska tekniker. I maj förra Ă„ret placerade det amerikanska handelsdepartementet det kinesiska företaget pĂ„ en ”enhetslista”, som ursprungligen stĂ€ngde av Huawei frĂ„n den amerikanska halvledarmarknaden. Men företag inklusive Intel och Micron började sĂ„ smĂ„ningom Ă„teruppta leveranser till Huawei pĂ„stĂ„enden att deras produkter inte var tekniskt amerikanska, men producerade utomlands, enligt.

Det kinesiska företaget har ocksÄ kunnat köpa halvledarteknologier frÄn utlÀndska leverantörer, inklusive den brittiska ARM Holdings och den Taiwan-baserade chiptillverkaren TSMC. Samtidigt har Huawei-dotterbolaget HiSilicon antagit huvudrollen i att designa processorer för företagets smartphones, och nekat dess behov att förlita sig pÄ Qualcomm. Som ett resultat har det kinesiska företagets konsument- och smartphone-verksamhet fortsatt att vÀxa, Àven med det amerikanska exportförbudet pÄ plats.

“Trots de enhetslistaĂ„tgĂ€rder som avdelningen vidtagit förra Ă„ret har Huawei och dess utlĂ€ndska dotterbolag intensifierat sina anstrĂ€ngningar för att undergrĂ€va dessa nationella sĂ€kerhetsbaserade begrĂ€nsningar genom ett inhemskt arbete”, sade USA: s handelsminister Wilbur Ross i ett uttalande. “Den anstrĂ€ngningen Ă€r dock fortfarande beroende av amerikansk teknik.”

Vita huset försöker begrÀnsa försÀljningen pÄ fordringar som Huawei agerar mot USA: s nationella sÀkerhetsintressen. Federala tjÀnstemÀn har avslöjat bevis för att det kinesiska företaget har brutit mot USA: s sanktioner mot Iran och ocksÄ stulit immateriella rÀttigheter frÄn amerikanska företag. Samtidigt Àr Trump-administrationen orolig för att Huaweis 5G-mobilnÀtverksteknik kan utnyttjas av den kinesiska regeringen för att spionera pÄ lÀnder över hela vÀrlden.

De fientliga relationerna Ă€r anledningen till att du inte hittar sĂ„ mĂ„nga Huawei-telefoner som sĂ€ljs i USA. Men det kinesiska företaget Ă€r fortfarande populĂ€rt i Asien och Europa. Även om Huawei inte omedelbart svarade pĂ„ en begĂ€ran om kommentarer, har företaget upprepade gĂ„nger förnekat spionageanklagelserna.

Under tiden indikerade ARM-innehav för PCMag att det förblir en chipdesignleverantör till Huawei. ”ARM har följt och fortsĂ€tter att följa de riktlinjer som anges av det amerikanska handelsdepartementet för Huawei sedan de tillkĂ€nnagavs första gĂ„ngen den 16 maj 2019,” sĂ€ger företaget i ett uttalande.