USA: s militÀr vill ha lÄngtgÄende ansiktsigenkÀnning (i mörkret)

USA: s militÀr vill ha lÄngtgÄende ansiktsigenkÀnning (i mörkret)

MilitÀren gillar alltid att vara minst ett steg före, sÄ medan vi alla vÀnjer oss vid att ansiktsigenkÀnning lÄser upp vÄra telefoner vill den amerikanska militÀren upptÀcka ansikten hos individer pÄ lÄng rÀckvidd och i mörkret.

Som OneZero-bloggen rapporterar finansierar den amerikanska militÀren tvÄ kontrakt vÀrda ett sammanlagt vÀrde pÄ 4,2 miljoner dollar. I gengÀld förvÀntar sig Försvarsdepartementet att en enhet som Àr tillrÀckligt liten för att kunna bÀras, men som kan lÀsa ett ansikts vÀrmemönster och lÄta det identifieras. Det förvÀntas att detta kommer att uppnÄs genom en kombination av infraröd avbildning och vÀrmebildbehandlingstekniker.

Enligt förslaget ska “sensorerna kunna pĂ„visas i miljöer som mĂ„l som ses genom bilruta, mĂ„l som Ă€r bakgrundsbelyst och mĂ„l som Ă€r dolda pĂ„ grund av lĂ€tt vĂ€der (t.ex. dimma).” DetekteringsomrĂ„det mĂ„ste strĂ€cka sig frĂ„n 10 till 500 meter.

De tvÄ kontrakten tilldelades Polaris Sensor Technologies och Cyan Systems Inc. i slutet av september 2019 med leveransdatumet som för nÀrvarande Àr instÀllt pÄ 29 september 2021. Polaris utvecklar elektrooptiska sensorer och nya bildsensorer med hjÀlp av polarisering för att erbjuda bildigenkÀnning det pÄstÄenden Àr bÀttre Àn termiska. Cyan Systems Àr Ä andra sidan fokuserat pÄ infraröd sensorteknik och hÄrdvara för högupplöst bildbehandling.

Även om detta Ă€r ett militĂ€rt projekt, Ă€r det teknik som kommer att ha ett mycket bredare tilltal till regeringar runt om i vĂ€rlden. I synnerhet kan det tilltala Kina, som redan ses som ledande i vĂ€rlden inom övervakningsteknik.