USA: Robotar kan hjälpa till att bygga ditt nästa hem och lösa arbetskraftsbrist

Framtiden för USA: s hembyggnad beror på fler människor som Cyndicy Yarborough, en 26-årig före detta Wal-Mart-kontorist utan bakgrund i byggandet.

På Blueprint Robotics i Baltimore arbetar hon på en fabrik som bygger hus som bilar, på en monteringslinje, med robotar som skjuter tusentals naglar i tappar varje dag och aldrig missar. Yarborough driver en maskin som lyfter golv och väggar och packar dem på en lastbil, det sista steget före leverans till en utvecklingsplats där de kommer att delas ihop. “Jag gillar att vara en del av något nytt, i framkant”, säger Yarborough, en ensamstående mamma som tillträdde jobbet på Blueprint i maj förra året.

För all oro över automatisering som tar bort jobb från arbetskraften, hjälper företag som Blueprint faktiskt till att lindra en arbetskraftsbrist som har krympt byggandet av bostäder och kommersiella fastigheter över hela landet. Anläggningarna gör det möjligt för utvecklare att fylla klyftan genom att bygga hus och hyreshus utanför anläggningen, för mindre pengar och på en bråkdel av tiden. Även Marriott International Inc., världens största hotelloperatör, vänder sig alltmer till modulbyggande för några av sina fastigheter.

Läs också: Disney-temaparken kan snart ha humanoida robotar för att underhålla barn

Jätte Legos

För att möta den växande efterfrågan öppnas högteknologiska anläggningar och äldre fabriker som stängdes efter det senaste decenniets fastighetskrasch – många i områden som Pennsylvania, där arbetskraftskostnaderna är billiga – återupplivas. Byggare hyr fabrikerna för att tillverka hem i sektioner som transporteras på lastbilar och sedan läggs på fundament med kranar, som jätte Legos. Ibland är modulerna helt inramade rum, komplett med kakelduschar och gourmetkök.

“Det här måste vara framtidens våg – jag vet inte hur vi löser arbetskraftsbristen annars”, säger John Burns, en Irvine, Kalifornienbaserad hembyggnadskonsult. “Det som driver modulkonstruktionen är förmågan att bygga huset mer kostnadseffektivt.”

Amerikanska hembyggare säger att arbetskrisen är deras största utmaning, och att den driver upp kostnaderna så mycket som 5,2 procent i genomsnitt, enligt National Association of Home Builders / Wells Fargo-undersökningar förra året. President Donald Trumps förslag om att slå ner på papperslösa arbetstagare kan ytterligare pressa industrin, en starkt beroende av invandrararbetskraft.

Idén att transportera hem i prefabricerade sektioner har rötter i början av 1900-talet, när husägare kunde köpa kit från en Sears, Roebuck & Co.-katalog för montering på deras nyförvärvade tomter. På 1980- och 1990-talet blev det alltmer populärt att bygga billigare bostäder i fabriker, enligt Gary Fleisher, som driver en blogg för branschen som heter Modularhomecoach.com.

Herrgårdar, Sovsalar

Dagens anläggningar kan producera större byggnader med mer detaljerad design. Blueprint-fabriken i Baltimore är en av de första i USA som använder robotar, sa Fleisher. Högre flerfamiljshus, sovsalar och hotell tillverkas alltmer inomhus. Och så är herrgårdar som säljer för miljoner.

“Vissa byggare kommer inte ens att annonsera för att de arbetar med modulära företag som oss”, säger Myles Biggs, chef för Ritz-Craft Corps anläggning i Pennsylvania. “Du kan köra förbi ett modulbostad och inte ens veta det, för det ser ut som en granne.”

Läs också: Forskare skapar en robot som kan styras med dina tankar

Ritz-Craft kan i genomsnitt leverera ett enfamiljshus på sex till åtta veckor. Att ha en inomhusanläggning betyder att väderfördröjningar sällan är en faktor. Varje arbetare får en smal koncentration, som golv eller slipning av gips, vilket ökar produktionshastigheten. Människor utan bakgrund i byggandet kan bli skickliga arbetare på två veckor, enligt Biggs.

Marriotts planer

Idén håller på med Marriott t, som syftar till att ha avtal med nordamerikanska utvecklare i år för att producera cirka 50 av sina Select-hotell i fabriker, säger Karim Khalifa, senior vice president för globala designstrategier. I december öppnade Marriott ett Fairfield Inn i Folsom, Kalifornien, med 97 rum – alla byggda vid en fabrik i Guerdon Enterprises LLC i Boise, Idaho.

Förra månaden hade en samling Marriott-hotellrum fått träinramade väggar och tak på en Champion Homes-fabrik i Liverpool, Pennsylvania. Även sängar och tv-apparater kommer att vara på plats innan lådorna skickas genom motorvägssträckor och staplas i Chapel Hill, North Carolina, nästa månad. “Vad vi gillar är hur bra modulär byggs”, sa Khalifa. ”Dessa saker har alla utformats för att transporteras. De har integriteten hos en fraktcontainer. ”

Läs också: Nu, robotar som ställer intelligenta frågor när de är förvirrade

Även lägenhetutvecklare går alltmer med modulär konstruktion, särskilt i snabbt växande städer som Denver och Nashville, Tennessee, säger Rich Rozycki, chef för Champion Homes kommersiella division, som har sett sin pipeline växa med 50 procent sedan 2014. företaget har också haft diskussioner med nationella hembyggare som letat efter en lösning på deras arbetskraftsproblem, sade han.

Billigare arbete

Enligt David Reed, vice vd för Champions modulära division, är arbetskraftskostnaderna mer gynnsamma för fabriksbyggande. Arbetare tjänar ungefär $ 15 till $ 20 per timme på landsbygden i Pennsylvania. Det kan jämföras med $ 50 till $ 100 i timmen på de marknader som tillverkarna serverar, som New Yorks Hudson Valley och Washington, DC, säger Reed.

Läs också: Medan vissa robotar lär sig att leverera pizza räddar dessa liv

Byggare Kris Megna arbetar med Champion för att skapa hus så stora som 1030 kvadratmeter (930 kvadratmeter) i de dyra förorterna i Boston. Megna, 31, som grundade Dreamline Modular Homes 2010, sa att nästan alla anpassade konstruktioner är möjliga, även om modulerna inte kan vara mycket större än 18 meter x 5 meter. Väggar mellan sektionerna kan slås ner för kök med öppet koncept och utskärningar kan skapa välvda tak, sa han. “Huset är 60 procent komplett när det anländer, och det betyder att 60 procent av huvudvärken i byggnaden är borta”, sa Megna.

Branschstigma

För billigare hem med mindre marginaler för utvecklare kan transportkostnaderna spara besparingarna med att gå modulärt. Federala begränsningar begränsar också storleken på varje låda eller del av hemmet som flyttas, vilket kan betyda mer konstruktion på plats. Det finns också stigmatiseringen, säger modulära tillverkare, som ansluter dem till branschens äldsta släkting. ”Ofta när vi ställer ut ett modellhem på mässor kommer jag att höra kommentarer som” Det här är trevligt för en trailer ”, säger Biggs från Ritz- Hantverk. “Våra hem är långt ifrån det och på många sätt högre kvalitet än de som byggs på plats.”

  US Homebuilding, Blueprint Robotics, underlättar arbetskraftsbrist, modulär konstruktion, högteknologiska anläggningar, löser arbetskraftsbrist, använder robotar, prefabricerade sektioner, inomhusanläggningar, ger jobb, Robotics, teknologi, Technology nyheter

Det verkar inte finnas någon stigma för kunderna i Connecticut Valley Homes, en byggare som monterar fabrikstillverkade komponenter på tomter i New England, inklusive nära de ståtliga herrgårdarna i Greenwich. Det East Lyme-baserade företaget “blomstrar för tillfället” med insättningar för 42 hus, en ökning med cirka 50 procent från samma tid förra året, säger Dave Cooper, senior byggnadskonsult. Företaget byggde bara åtta bostäder under 2011, då bostadsmarknaden nådde botten.

“När vi kommer ut ur lågkonjunkturen saknas bara arbetskraftspoolen”, sa Cooper. “Barnen kommer inte till byggskolan längre – de spelar alla på sina datorer.”

Blueprint’s Robots

Det är inte nödvändigtvis ett problem för Jerry Smalley, vd för Blueprint, fabriken i Baltimore. Han tar till och med välutbildade elektriker och rörmokare med årtionden av erfarenhet och lägger dem framför datorskärmar. Företagets tyska tillverkade robotar är mer exakta än människor någonsin skulle kunna använda, med hjälp av tekniker som västeuropeiska har använt i flera år, enligt Smalley. ”Robotar skär hålet”, sa han. “Men någon måste fortfarande sätta elboxen och rören på rätt ställen.”

Läs också: Robotar som stjäl mänskliga jobb ska betala skatt, säger Microsoft grundare Bill Gates

Istället för att förskjuta arbetstagare – en vanlig bieffekt av automatisering – skapar Blueprint-maskiner möjligheter för människor som Yarborough, som annars inte skulle vara en del av hembyggnadsindustrin. På fabriksgolven driver 29 produktionsarbetare maskiner som skär, slipar, borrar och isolerar. Ett fräscenter med flera olika alternativ för knivar, burade i säkerhetsglas, börjar arbeta efter att en anställd – ingen hård hatt behövs – laddar upp en fil som berättar exakt vad den ska göra.

Yarborough sa att hon inte är intresserad av att lära sig mer om traditionell konstruktion. Innan hon gick med på Blueprint tog hon en gratis sexmånaders kurs om numeriska datormaskiner, endast tillgänglig för arbetslösa eller låginkomsttagare. “Jag är mer intresserad av ingenjörssidan”, sa hon och tillade att hon skulle vilja vara en del av teamet som genererar de designkartor som används av robotar på fabriksgolvet. “Jag vill hamna på övervåningen.”

Relaterade Artiklar

Back to top button