USA att krÀva Facebook stoppa kryptering pÄ meddelanden

USA att krÀva Facebook stoppa kryptering pÄ meddelanden

(Foto av Drew Angerer / Getty Images)

Den amerikanska regeringen och dess allierade försöker stoppa Facebook frÄn att utvidga end-to-end-kryptering över företagets meddelandetjÀnster över pÄstÄenden att det kommer att förhindra brottsbekÀmpande myndigheter frÄn att spÄra brottslingar.

Justitiedepartementet har delat ett brev, daterat 4 oktober, som kommer att uppmana företagets VD Mark Zuckerberg att se till att brottsbekÀmpning fortfarande kan begÀra tillgÄng till mÀnniskors privata meddelanden i brottsutredningar, trots Facebooks plan att utrulla end-to-end-kryptering. .

“Vi mĂ„ste hitta ett sĂ€tt att balansera behovet av att skydda data med allmĂ€n sĂ€kerhet och behovet av brottsbekĂ€mpning för att fĂ„ tillgĂ„ng till den information de behöver för att skydda allmĂ€nheten, utreda brott och förhindra framtida brottslig verksamhet”, stĂ„r det i brevet som undertecknas. av USA: s justitieminister William Barr och USA: s fungerande inrikesminister Kevin McAleenan.

Förenade dem med brevet Àr Storbritanniens utrikesminister för inrikesdepartementet och Australiens minister för inrikes frÄgor. BuzzFeed rapporterade först nyheterna.

Dokumentet representerar justitiedepartementets senaste press för att Ă„teruppta krypteringsdebatten och tvinga Silicon Valley att skapa en “regerings bakdörr” i sina teknologiprodukter. Enligt federala utredare har krypteringen av meddelandetjĂ€nster och smartphones hindrat amerikansk brottsbekĂ€mpning frĂ„n att stoppa terrorister och samla bevis mot misstĂ€nkta brottslingar.

Brevet frĂ„n USA: s justitieminister ger samma argument, men fokuserar pĂ„ hur barnsexbrottslingar kan anvĂ€nda samma kryptering för att hjĂ€lpa dem att rova ​​minderĂ„riga anvĂ€ndare över Facebooks egna produkter. För nĂ€rvarande kan företaget upptĂ€cka och rapportera olagliga aktiviteter, vilket har resulterat i över 2500 arresteringar bara i Storbritannien. Barr och hans motsvarigheter hĂ€vdar dock att alla anstrĂ€ngningar för att utöka slutkryptering riskerar att hjĂ€lpa misstĂ€nkta brottslingar att undvika brottsbekĂ€mpning.

“Det Ă€r viktigt att fĂ„ detta rĂ€tt för internetens framtid”, tillĂ€gger brevet. “Barns sĂ€kerhet och brottsbekĂ€mpande förmĂ„ga att stĂ€lla brottslingar inför rĂ€tta fĂ„r inte vara den ultimata kostnaden för att Facebook tar fram dessa förslag.”

Brevet skrevs som svar pÄ Zuckerbergs tillkÀnnagivande i mars om hur Facebook planerar att prioritera integritet och dÀrmed samla in mindre personlig information frÄn anvÀndare. För nÀrvarande anvÀnder Facebook-Àgda WhatsApp redan end-to-end-kryptering. Men företaget planerar att ta med samma teknik till Facebook Messenger som standardlÀge.

“Vi kommer att göra det möjligt för 2 miljarder mĂ€nniskor runt om i vĂ€rlden att ha de mest personliga konversationerna med varandra privat, utan att behöva oroa sig för hackare, regeringar eller till och med oss, för att se vad de sĂ€ger”, sade Zuckerberg tillbaka i April.

Brevet frÄn den amerikanska regeringen och dess allierade uppmanar Facebook att stoppa krypteringsarbetet och arbeta med dem pÄ en ny strategi. Men Facebook sa att det inte planerar att sÀkerhetskopiera.

“Vi tror att mĂ€nniskor har rĂ€tt att ha en privat konversation online, var de Ă€n Ă€r i vĂ€rlden”, sĂ€ger Facebook till PCMag.

“Hel-till-slut-kryptering skyddar redan meddelanden frĂ„n över en miljard mĂ€nniskor varje dag. Den anvĂ€nds alltmer i kommunikationsindustrin och i mĂ„nga andra viktiga sektorer i ekonomin”, tillade företaget. “Vi Ă€r starkt emot regeringens försök att bygga bakdörrar eftersom de skulle undergrĂ€va integriteten och sĂ€kerheten för mĂ€nniskor överallt.” (AnvĂ€ndare pĂ„ WhatsApp och Facebook Messenger kan ocksĂ„ rapportera krypterade meddelanden till Facebook, förutom att blockera avsĂ€ndaren.)

Andra företag som Apple, som ocksĂ„ erbjuder krypterad meddelandehantering, har gjort samma argument som svar pĂ„ att FBI vill ha tillgĂ„ng till lĂ„sta iPhones. ÄndĂ„ indikerar brevet frĂ„n Barr och hans allierade att den amerikanska regeringen förbereder sig för att bekĂ€mpa en ny runda i krypteringsdebatten.

“Detta Ă€r ett hĂ€pnadsvĂ€ckande försök att undergrĂ€va sĂ€kerheten och integriteten för kommunikationsverktyg som anvĂ€nds av miljarder mĂ€nniskor. Facebook borde inte följa det”, sĂ€ger integritetsgruppen Electronic Frontier Foundation i ett blogginlĂ€gg. “Polisen och de nationella sĂ€kerhetsbyrĂ„erna i dessa tre lĂ€nder ber om inget mindre Ă€n tillgĂ„ng till varje konversation som passerar varje digital enhet”, fortsatte gruppen pĂ„stĂ„endet.