US Navy Scraps Touch Screen Helm Controls

Den amerikanska marinen har överväldigande beslutat att skrota användningen av pekskärmar för gas- och roderkontroller genom hela sin flotta.

Som USNI News rapporterar, efter en undersökning av kollisionen mellan den amerikanska förstöraren USS John S. McCain (DDG-56) och kemikalietankfartyget Alnic MC i augusti 2017, som dödade 10 sjömän, flyttar marinen tillbaka till fysisk gas och traditionell rodret. kontroller. Pekskärmar är istället för att rippas ut och ersättas med mekaniska kontroller istället.

Undersökningen resulterade i att en Comprehensive Review släpptes som beskriver hur pekskärmsstyrningskontrollerna är för komplexa. Lägg till den dåliga träningen av sjömännen som har till uppgift att använda dem så har du ett recept på katastrof.

Det som följde granskningen var en serie undersökningar som utfördes av Naval Sea Systems Command, med slutsatsen att pekskärmarna var ett misstag. Som bakadministratör, Bill Galinis, programchef för fartyg, förklarar: “Vi skapade verkligen rodersystemet, särskilt på [DDG] 51-klass, alldeles alltför komplex, med pekskärmar under glas och allt detta slags saker … vi kom bort från de fysiska gaserna, och det var förmodligen den bästa feedbacken från flottan – de sa, ge oss bara gasreglage som vi kan använda. “

För tillfället kommer pekskärmar att fortsätta att användas i aktiva fartyg medan upphandlingsprocessen pågår för att byta kit. Satsen kommer att introducera fysiska kontroller för Integrated Bridge and Navigation System (IBNS) och det förväntas att den första installationen kommer att ske på USS Ramage (DDG-61) sommaren 2020. Det första nya fartyget som har avstått från pekskärmar blir USS Ted Stevens (DDG-128) som för närvarande är under uppbyggnad.

Relaterade Artiklar

Back to top button