US Navy Scraps Touch Screen Helm Controls

US Navy Scraps Touch Screen Helm Controls

Den amerikanska marinen har övervÀldigande beslutat att skrota anvÀndningen av pekskÀrmar för gas- och roderkontroller genom hela sin flotta.

Som USNI News rapporterar, efter en undersökning av kollisionen mellan den amerikanska förstöraren USS John S. McCain (DDG-56) och kemikalietankfartyget Alnic MC i augusti 2017, som dödade 10 sjömÀn, flyttar marinen tillbaka till fysisk gas och traditionell rodret. kontroller. PekskÀrmar Àr istÀllet för att rippas ut och ersÀttas med mekaniska kontroller istÀllet.

Undersökningen resulterade i att en Comprehensive Review slÀpptes som beskriver hur pekskÀrmsstyrningskontrollerna Àr för komplexa. LÀgg till den dÄliga trÀningen av sjömÀnnen som har till uppgift att anvÀnda dem sÄ har du ett recept pÄ katastrof.

Det som följde granskningen var en serie undersökningar som utfördes av Naval Sea Systems Command, med slutsatsen att pekskĂ€rmarna var ett misstag. Som bakadministratör, Bill Galinis, programchef för fartyg, förklarar: “Vi skapade verkligen rodersystemet, sĂ€rskilt pĂ„ [DDG] 51-klass, alldeles alltför komplex, med pekskĂ€rmar under glas och allt detta slags saker … vi kom bort frĂ„n de fysiska gaserna, och det var förmodligen den bĂ€sta feedbacken frĂ„n flottan – de sa, ge oss bara gasreglage som vi kan anvĂ€nda. “

För tillfÀllet kommer pekskÀrmar att fortsÀtta att anvÀndas i aktiva fartyg medan upphandlingsprocessen pÄgÄr för att byta kit. Satsen kommer att introducera fysiska kontroller för Integrated Bridge and Navigation System (IBNS) och det förvÀntas att den första installationen kommer att ske pÄ USS Ramage (DDG-61) sommaren 2020. Det första nya fartyget som har avstÄtt frÄn pekskÀrmar blir USS Ted Stevens (DDG-128) som för nÀrvarande Àr under uppbyggnad.