US Law stoppar internetleverantörer som debiterar kunder för sina egna routrar

US Law stoppar internetleverantörer som debiterar kunder för sina egna routrar

Vissa konsumenter Àr kloka nog att gÄ ut och vÀlja den bÀsta routern för deras behov, men det hindrar inte Internetleverantörer som krÀver en routerhyresavgift varje mÄnad. En ny amerikansk lag innebÀr dock att sÄdana metoder snart Àr förbjudna.

Som Ars Technica rapporterar har en amerikansk regeringsutgift godkĂ€nts av kongressen och undertecknats av president Trump. Den innehĂ„ller en ny “konsumentrĂ€tt till korrekta avgifter för utrustning” och bör komma i lag i mitten av detta Ă„r. Den nya lagen hindrar Internetleverantörer frĂ„n att debitera för utrustning som konsumenten levererar, vilket innebĂ€r att routerhyran ska försvinna för dessa konsumenter.

Det lĂ„ter som en löjlig avgift att införa, men den som Ă€r kund hos Frontier Communications har förmodligen sett det i aktion. Även om du tillhandahĂ„ller din egen router för att ansluta till Frontiers tjĂ€nst tillkommer fortfarande en avgift pĂ„ 10 $ per mĂ„nad för “Wi-Fi Router”. Frontier tar ut avgiften oavsett om du vĂ€ljer att anvĂ€nda sin router eller inte, och i vissa fall skickar företaget inte ens routern utan tillĂ€mpar fortfarande avgiften.

Medan den nya lagen Àr en vinst för konsumenter i USA, verkar det osannolikt att Internetleverantörer gÀrna accepterar en minskning av avgifterna som de automatiskt tar ut varje mÄnad. Routeruthyrningsavgiften kanske bara försvinner i namn och vi mÄste vÀnta och se hur den fÄr ombud. Förhoppningsvis gör det inte, men det skulle vara dumt att anta att inget alternativ lÀggs till i din rÀkning som inte lyckas bryta mot de nya reglerna.