US Cellular Plots 5G i Heartland

Iowa City kan få 5G innan mycket av New York City gör det. US Cellular (USCC), den sista av de medelstora regionala operatörerna, planerar att lansera sitt 5G-nätverk över Iowa och Wisconsin i början av 2020 och tillhandahålla både hem- och mobiltjänst.

“Det kommer att täcka … majoriteten av Iowa och Wisconsin. Vi börjar med de största städerna i båda staterna”, säger Jay Spenchian, chef för marknadsföring i US Cellular.

USCC är den sista av en gammal, stolt ras: den medelstora regionala transportören. Med cirka 5 miljoner kunder i 23 stater har USCC varit stolt oberoende medan alla sina kamrater – namn som Cricket, MetroPCS, SunCom, Cincinnati Bell, Western Wireless och Alltel – alla sålde till de stora killarna. Det finns fortfarande många mycket mindre transportföretag där ute, de flesta som täcker mycket landsbygdsområden, men US Cellular står ensam i mitten.

Företaget har överlevt på grund av trogna kunder, sa Spenchian. “Verkligen utmärkt kundservice … bryr oss om kunden, jag menar, vi är legendariska för det”, sa han.

År 2018, förra gången US Cellular presenterades i vår Readers ‘Choice-undersökning, sjönk operatören under T-Mobile totalt men rankades långt över AT&T, Sprint och Verizon på tillfredsställelse. Det rankades bättre än alla fyra nationella transportföretag på täckning av hemområdet och minimerade tappade samtal, men våra läsare var inte imponerade av priser.

US Cellular driver sin 5G-plan och lanserar en ny marknadsföringskampanj kring begreppet “rättvisa” – ärliga kartor, enkla planer och bra kundservice. Allt är väldigt mellanvästligt, på ett bra sätt. Och nu är det dags att göra det delvis eftersom T-Mobile och Sprint distraheras av sin sammanslagning, sa Spenchian.

Kansas City-baserade Sprint har ett starkt varumärke och nätverk i Mellanvästern, medan T-Mobile inte är lika respekterad i regionen. Sprint som försvinner i T-Mobile är en möjlighet för en stadig lokal hand att dra kunder ur osäkerhet.

“På kort sikt skapar det en stor möjlighet för oss”, sa Spenchian. “Varje typ av fusion skapar distraktioner, och jag tror att den potentiella kunden undrar, okej, vart går det här? T-Mobile har inte det rykte vi har i vårt fotavtryck, så det kommer att ta dem ett tag för att tjäna det. “

Betyder “rättvis” prisvärd?

Spenchian skulle inte berätta om US Cellular’s 5G-prissättning eller datakapacitet. För närvarande sänker US Cellular AT&T och Verizon något på priset. Den har för närvarande tre “obegränsade” planer. Det finns en $ 30-plan där videon kvävs ner till 480p och din anslutning alltid deprioriseras; en $ 40-plan med 720p-video, 25 GB snabb data och 15 GB hotspot; och en $ 50-plan med 1080p-video, 50 GB snabb data och 30 GB hotspot.

Företaget har en 4G-heminternetprodukt just nu, och Spenchian sa att 5G låter det expandera aggressivt. Transportören kommer att prioritera ett långväga 600MHz 5G-nätverk, som täcker breda områden, men inte med massor av kapacitet.

“5G kommer att tillåta oss att gå in på många platser där vi skulle ha en fördel jämfört med en kabelleverantör”, sa han. “[But] satellit är verkligen den som är nyckeln. “

US Cellulars nuvarande 4G-internetplaner jämförs väl med satellit, men dess användningstak är helt brutala jämfört med kabel. I Maine, till exempel, säljer US Cellular $ 50 / månad för 25 GB, $ 70 för 55 GB, $ 100 för 85 GB och $ 150 för 125 GB. Det kan jämföras med satellit: HughesNet tar ut $ 100 för bara 30 GB och $ 150 för 50 GB. Men om du kan få Spectrum Internet kostar obegränsad 100 Mbps-tjänst i Lewiston, Maine 74,98 dollar.

US Cellular kommer att använda en mycket liten mängd spektrum för 5G, och Spenchian undvek och vävde lite på prestandalöften. Enligt US Cellular CTO Mike Irizarry, citerad i Fierce Wireless, har operatören bara en 10x10MHz kanal på 600MHz för sitt 5G-nätverk. I teorin betyder det upp till cirka 62 Mbps hastighet; i verkligheten betyder det förmodligen cirka 30 Mbps plus vad det kan erbjuda på 4G just nu.

Att föra 5G till Heartland

Här är där US Cellular har sitt ursprungliga 4G LTE-nätverk nu och där det potentiellt kommer att ge 5G. Vi drog kartor från Ooklas MapElements-plattform (Ookla och PCMag ägs av J2 Global.)

USCCs befintliga 4G-nätverk täcker en stor del av länet, bara inte många stora städer. Det är mest dominerande i Iowa, Nebraska och Maine.

US Cellular LTE-karta

Här har US Cellular köpt 600 MHz-licenser, och sedan läggs 600 MHz-licenser och LTE-nätverket ovanpå varandra. Företaget kommer att börja med att föra LTE på landsbygden till Iowa och Wisconsin, men som ni kan se, kan Oregon, Washington, Maine och andra stater också dra nytta av det.

US Cellular 600MHZ-karta

US Cellular 600 + LTE-karta

Företaget har också licenser för 24 GHz och 28 GHz, kortdistans “millimetervåg” -banden Verizon och AT&T använder för att leverera höghastighetsanslutningar i stadsområden. Spenchian sa att USCC tittade på University of Iowa som en potentiell partner, och det ser ut som om det skulle kunna täcka universitets campus i både Iowa och Nebraska med millimetervåg.

US Cellular 28GHz-24GHz Map

US Cellular kommer att lansera sitt 5G-nätverk i Iowa och Wisconsin under första kvartalet 2020. Kanske lägger vi till det i vår Race to 5G-tracker när det gör det.

Relaterade Artiklar

Back to top button