US Cellular Plots 5G i Heartland

US Cellular Plots 5G i Heartland

Iowa City kan fÄ 5G innan mycket av New York City gör det. US Cellular (USCC), den sista av de medelstora regionala operatörerna, planerar att lansera sitt 5G-nÀtverk över Iowa och Wisconsin i början av 2020 och tillhandahÄlla bÄde hem- och mobiltjÀnst.

“Det kommer att tĂ€cka … majoriteten av Iowa och Wisconsin. Vi börjar med de största stĂ€derna i bĂ„da staterna”, sĂ€ger Jay Spenchian, chef för marknadsföring i US Cellular.

USCC Ă€r den sista av en gammal, stolt ras: den medelstora regionala transportören. Med cirka 5 miljoner kunder i 23 stater har USCC varit stolt oberoende medan alla sina kamrater – namn som Cricket, MetroPCS, SunCom, Cincinnati Bell, Western Wireless och Alltel – alla sĂ„lde till de stora killarna. Det finns fortfarande mĂ„nga mycket mindre transportföretag dĂ€r ute, de flesta som tĂ€cker mycket landsbygdsomrĂ„den, men US Cellular stĂ„r ensam i mitten.

Företaget har överlevt pĂ„ grund av trogna kunder, sa Spenchian. “Verkligen utmĂ€rkt kundservice … bryr oss om kunden, jag menar, vi Ă€r legendariska för det”, sa han.

År 2018, förra gĂ„ngen US Cellular presenterades i vĂ„r Readers ‘Choice-undersökning, sjönk operatören under T-Mobile totalt men rankades lĂ„ngt över AT&T, Sprint och Verizon pĂ„ tillfredsstĂ€llelse. Det rankades bĂ€ttre Ă€n alla fyra nationella transportföretag pĂ„ tĂ€ckning av hemomrĂ„det och minimerade tappade samtal, men vĂ„ra lĂ€sare var inte imponerade av priser.

US Cellular driver sin 5G-plan och lanserar en ny marknadsföringskampanj kring begreppet “rĂ€ttvisa” – Ă€rliga kartor, enkla planer och bra kundservice. Allt Ă€r vĂ€ldigt mellanvĂ€stligt, pĂ„ ett bra sĂ€tt. Och nu Ă€r det dags att göra det delvis eftersom T-Mobile och Sprint distraheras av sin sammanslagning, sa Spenchian.

Kansas City-baserade Sprint har ett starkt varumÀrke och nÀtverk i MellanvÀstern, medan T-Mobile inte Àr lika respekterad i regionen. Sprint som försvinner i T-Mobile Àr en möjlighet för en stadig lokal hand att dra kunder ur osÀkerhet.

“PĂ„ kort sikt skapar det en stor möjlighet för oss”, sa Spenchian. “Varje typ av fusion skapar distraktioner, och jag tror att den potentiella kunden undrar, okej, vart gĂ„r det hĂ€r? T-Mobile har inte det rykte vi har i vĂ„rt fotavtryck, sĂ„ det kommer att ta dem ett tag för att tjĂ€na det. “

Betyder “rĂ€ttvis” prisvĂ€rd?

Spenchian skulle inte berĂ€tta om US Cellular’s 5G-prissĂ€ttning eller datakapacitet. För nĂ€rvarande sĂ€nker US Cellular AT&T och Verizon nĂ„got pĂ„ priset. Den har för nĂ€rvarande tre “obegrĂ€nsade” planer. Det finns en $ 30-plan dĂ€r videon kvĂ€vs ner till 480p och din anslutning alltid deprioriseras; en $ 40-plan med 720p-video, 25 GB snabb data och 15 GB hotspot; och en $ 50-plan med 1080p-video, 50 GB snabb data och 30 GB hotspot.

Företaget har en 4G-heminternetprodukt just nu, och Spenchian sa att 5G lÄter det expandera aggressivt. Transportören kommer att prioritera ett lÄngvÀga 600MHz 5G-nÀtverk, som tÀcker breda omrÄden, men inte med massor av kapacitet.

“5G kommer att tillĂ„ta oss att gĂ„ in pĂ„ mĂ„nga platser dĂ€r vi skulle ha en fördel jĂ€mfört med en kabelleverantör”, sa han. “[But] satellit Ă€r verkligen den som Ă€r nyckeln. “

US Cellulars nuvarande 4G-internetplaner jÀmförs vÀl med satellit, men dess anvÀndningstak Àr helt brutala jÀmfört med kabel. I Maine, till exempel, sÀljer US Cellular $ 50 / mÄnad för 25 GB, $ 70 för 55 GB, $ 100 för 85 GB och $ 150 för 125 GB. Det kan jÀmföras med satellit: HughesNet tar ut $ 100 för bara 30 GB och $ 150 för 50 GB. Men om du kan fÄ Spectrum Internet kostar obegrÀnsad 100 Mbps-tjÀnst i Lewiston, Maine 74,98 dollar.

US Cellular kommer att anvÀnda en mycket liten mÀngd spektrum för 5G, och Spenchian undvek och vÀvde lite pÄ prestandalöften. Enligt US Cellular CTO Mike Irizarry, citerad i Fierce Wireless, har operatören bara en 10x10MHz kanal pÄ 600MHz för sitt 5G-nÀtverk. I teorin betyder det upp till cirka 62 Mbps hastighet; i verkligheten betyder det förmodligen cirka 30 Mbps plus vad det kan erbjuda pÄ 4G just nu.

Att föra 5G till Heartland

HÀr Àr dÀr US Cellular har sitt ursprungliga 4G LTE-nÀtverk nu och dÀr det potentiellt kommer att ge 5G. Vi drog kartor frÄn Ooklas MapElements-plattform (Ookla och PCMag Àgs av J2 Global.)

USCCs befintliga 4G-nÀtverk tÀcker en stor del av lÀnet, bara inte mÄnga stora stÀder. Det Àr mest dominerande i Iowa, Nebraska och Maine.

US Cellular LTE-karta

HÀr har US Cellular köpt 600 MHz-licenser, och sedan lÀggs 600 MHz-licenser och LTE-nÀtverket ovanpÄ varandra. Företaget kommer att börja med att föra LTE pÄ landsbygden till Iowa och Wisconsin, men som ni kan se, kan Oregon, Washington, Maine och andra stater ocksÄ dra nytta av det.

US Cellular 600MHZ-karta

US Cellular 600 + LTE-karta

Företaget har ocksĂ„ licenser för 24 GHz och 28 GHz, kortdistans “millimetervĂ„g” -banden Verizon och AT&T anvĂ€nder för att leverera höghastighetsanslutningar i stadsomrĂ„den. Spenchian sa att USCC tittade pĂ„ University of Iowa som en potentiell partner, och det ser ut som om det skulle kunna tĂ€cka universitets campus i bĂ„de Iowa och Nebraska med millimetervĂ„g.

US Cellular 28GHz-24GHz Map

US Cellular kommer att lansera sitt 5G-nÀtverk i Iowa och Wisconsin under första kvartalet 2020. Kanske lÀgger vi till det i vÄr Race to 5G-tracker nÀr det gör det.