Ultimate VR-lösning från Cygnett

VR ökar, och med de nya YouTube-360-gradersvideorna som finns, finns det en hel rad 360-graders kameror och actionkameror som exploderar på marknaden. Men eftersom hela upplevelsen är så ny för världen kan VR-lösningar ofta vara ganska dyra. Men tack vare Cygnett behöver det inte vara.

Okej, så deras VR-upplevelse stämmer inte helt överens med HTC Vive eller Occulus Rift. Men det erbjuder en lösning som kommer att släcka din VR-törst innan du kan hitta medel för att sjunka ner i en av de stora pojkarna. Cygnetts Gateway VR-headset säljs till cirka 39,95 dollar på deras webbplats. Koppla ihop gatewayen med Chargeup Digital 6000 powerbank så har du ett VR-kraftverk som håller dig i headsetet i timmar.

cygnett-ultimate-vr-package-1

Cygnett Gateway VR är främst tillverkad av plast med glaslinser inuti för extra nedsänkning i telefonen. Linserna förstorar din syn så att du kan få en så tydlig bild som möjligt som passar dina ögon. Linserna justeras med två D-Pad-spakar ovanpå headsetet.

Att säkra VR-headsetet till ditt huvud är en enkel uppgift. Det finns tre elastiska remmar. Vänster och höger sitter precis ovanför öronen så att det inte rör sig för långt runt sidorna på ditt ansikte medan den övre remmen – som är hållbar i storlek – sitter över din krona så att headsetet inte glider ner i ansiktet. För det mesta är gatewayen bekväm, men efter långvarig användning började jag märka att näsbryggan blev öm. Men när det släpptes bland vänner kom det inga klagomål här. Det kan bero på huvudets storlek eller näsans längd, eftersom det finns en anständig kudde av vaddering runt headsetets botten, men var bara försiktig.

cygnett-ultimate-vr-package-3

Headsetet fungerar precis som du kan tänka dig att ett VR-headset fungerar. Du laddar in en 360-graders video, från YouTube eller annan källa och sätter på den. Härifrån är du nedsänkt i videon du tittar på, så att du kan flytta huvudet för att se videoklippets innehåll.

Nu kommer Cygnett Chargeup Digital 6000 att ge din mobil lite välbehövlig juice från att titta på för mycket VR. Att använda multimediefunktioner på din mobil tappar batteriets livslängd som galet. Så när telefonen blir låg, anslut den direkt till powerbanken så kommer du tillbaka för att titta på ditt VR-innehåll på nolltid. Tja, runt ett par timmar för full laddning av din mobil. Kraftpaketet är inte heller stort, vilket innebär att det lätt kan glida i en ficka för att ha med dig när du är ute och går. Den har en gummerad yta för enkelt grepp, samt en digital skärm som låter dig veta hur mycket laddning som finns kvar i Chargeup Digital 6000.

cygnett-ultimate-vr-package-2

Så är det värt det? För människor som inte vill sänka stora mängder i de stora konsolheadset, men ändå vill uppleva VR-innehåll, visst. Men varnas, att innehållet saknas för tillfället, men det är en trevlig språngbräda in i VR: s värld. Den kompletta Cynett-installationen som vi har talat om här kommer att ge dig tillbaka £ 55 vilket inte är så dåligt, plus en anständig modellsmartphone som naturligtvis kan göra HD 360-gradersvideor. Alla objekt finns på Cygnetts webbplats.

Relaterade Artiklar

Back to top button