UK-polisen testar appen för ansiktsigenkänning trots bekymmer

Polisen i Storbritannien kommer att pröva en ansiktsigenkänningsapp i tre månader trots juridiska utmaningar.

Appen låter poliser köra ett foto av en person genom sin databas med misstänkta och hitta potentiella matchningar. Femtio södra Wales poliser kommer att använda appen, som kommer att användas när det är ”nödvändigt och proportionellt för att göra det”, sade vice chefskonstabel Richard Lewis till BBC.

“Den här nya appen innebär att tjänstemän med ett enda foto enkelt och snabbt kan svara på frågan” är du verkligen personen vi letar efter? ” Tjänstemän kommer att kunna få tillgång till omedelbara, handlingsbara data, så att de kan identifiera om personen som stannat är, eller inte, den person de behöver prata med, utan att behöva återvända till en polisstation. “

Men advokatgruppen Liberty, som stöder en rättslig utmaning mot polisen för att använda ansiktsigenkänningsteknik utan tillstånd från de undersökta, sa att tekniken är “påträngande, onödig och inte har någon plats på våra gator.”

Hannah Couchman of Liberty, citerad av BBC, sa: “Det är skamligt att South Wales Police utrullar bärbar ansiktsigenkänningsteknik till enskilda officerare medan deras så kallade piloter utmanas av Liberty i domstol. Mycket mindre påträngande medel har har använts i årtionden av polisen för att fastställa en persons identitet vid behov. “

Dokument som innehas av South Wales Police visar också att övervakningslistor som polisen använder för att avgöra vem som ska riktas mot ansiktsigenkänning kan inkludera “personer där intelligens krävs”, ett kriterium så brett att det kan inkludera “bokstavligen vem som helst.”

Nyligen har det varit samtal att stoppa ansiktsigenkänningsstudier i Storbritannien kritiska rapporter om tekniken. En oberoende analys av ansiktsigenkänningstekniken som användes av Londons Metropolitan Police fann att fyra av fem personer som genom ansiktsigenkänning identifierades som “efterlyst av polisen” faktiskt var oskyldiga, medan officerare behandlade dem som undviker övervakning som misstänkta. I vissa fall har de tagit ut böter, vilket i huvudsak behandlar brist på samtycke för att övervakas som värdig att utredas. Storbritanniens House of Commons Science and Technology Committee har också sagt att teknikens bristande noggrannhet och möjliga inneboende partiskhet innebär att sådana försök inte bör fortsätta.

I USA har tre städer förbjudit användningen av ansiktsigenkänning: San Francisco, Oakland, Kalifornien och Somerville, Massachusetts, har förbjudit användningen av tekniken eftersom det kan riskera att uppmuntra missbruk av våld, falsk fängelse och minoritetsbaserad förföljelse. .

Relaterade Artiklar

Back to top button