Ubisoft utvecklar 5 spel för PlayStation 5, Xbox Project Scarlett

Ubisoft utvecklar 5 spel för PlayStation 5, Xbox Project Scarlett

Sony och Microsoft Àr laserfokuserade pÄ semestern 2019, som rÀknas som den sista dÀr PlayStation 4 och Xbox One kommer att vara nuvarande maskiner. Ubisoft arbetar dock redan med nÀsta generations spel.

Som Game Informer rapporterar, avslöjade medgrundare Yves Guillemot pÄ Ubisofts intjÀningssamtal den hÀr veckan att utgivaren / utvecklaren redan arbetar med fem spel som kommer att lanseras för PlayStation 5 och Xbox Project Scarlett. Men alla fem kommer ocksÄ att lanseras pÄ den nuvarande generationen av hÄrdvara.

NĂ€r Guillemot besvarade investerarfrĂ„gor pĂ„ samtalet sa han: “De fem titlarna, ja, de kommer att vara pĂ„ denna generation och nĂ€sta generation, och de kommer att dra full nytta [sic] alla nya funktioner som kommer med maskinerna, som faktiskt kommer att bli extremt intressanta för spelare … Du kommer att kunna ladda ner nytt innehĂ„ll mycket snabbare, spelare kommer att uppleva bĂ€ttre ramar, det finns massor av mycket bra element som kommer kom med dessa nya maskiner. “

Tre av titlarna han pratar om Àr Watch Dogs Legion, Gods & Monsters och Rainbow Six: Quarantine. De andra tvÄ Àr Ànnu inte namngivna, men bör förvÀntas lanseras ungefÀr samma tid som de andra tre. Vi vet inte om dessa kommer att lansera titlar för de nya konsolerna, men det verkar troligt med tanke pÄ att PS5 och Scarlett inte förvÀntas förrÀn i slutet av 2020.

NÀr det gÀller Guillemots kommentarer angÄende spelen som utnyttjar de nya konsolfunktionerna fullt ut, hÀnvisar han sannolikt till kombinationen av en mycket högre prestanda CPU / GPU-kombination och en SSD som gör att dessa spel kan köras snabbare med 4K (eller till och med 8K) upplösning. Hur mycket bÀttre de ser ut och spelar Àn de nuvarande genversionerna Àr okÀnt, men det Àr osannolikt att de kommer att driva PS5 och Scarlett nÄgonstans nÀra sina grÀnser sÄ tidigt i maskinvarans livscykel.

Jag tvivlar pÄ att Ubisoft Àr den enda utvecklaren som planerar att lansera samma spel över tvÄ hÄrdvarugenerationer. Det Àr ett snabbare sÀtt att slÀppa spel för en ny plattform, om Àn utan att dra full nytta av vad hÄrdvaran kan göra eftersom de bara uppgraderade nuvarande gentitlar.